,,Natuurlijk valt het tegen als je zevende staat in deze leuke derde klasse A (15 uit 12). Maar daar zijn ook best wel wat oorzaken voor te bedenken en dan zijn opgelopen blessures reden nummer één. Ik ben zelf een achttal weken uitgeschakeld geweest met een stevige enkelblessure na een ongelukkige botsing met een speler van Blauw Zwart. Maar zo kan ik er meer opnoemen waardoor we niet altijd in de vaste en sterkste basisopstelling konden spelen”, aldus Timo Sluymer de Kagia-middenvelder.

Het was voor Sluymer en zijn ploegmaten weer een verademing om in West 2 te kunnen spelen dit seizoen na het verplichte uitstapje vorig jaar naar West 1. Sluymer: ,,Voetballend gaat het er hier zeker beter aan toe. En in West 1 zouden we zogenaamd derby’s gaan spelen, maar daar had ik weinig mee. Het was bij mij dat jaar zeker geen derbygevoel. Dat is het wel in West 2 als we komende zaterdag bijvoorbeeld uit bij v.v. Zwammerdam spelen. Die ploeg kennen we immers al meerdere jaren. En wat zeker niet minder belangrijk is, is dat we hier bij alle wedstrijden redelijk wat supporters langs de lijn zien staan of zitten. In West 1 hadden wij bij uitwedstrijden vaak meer supporters dan de thuisploeg, niet te geloven toch? Dus het is ook weer een stuk gezelliger hier als je speelt.”

De spelersgroep is in januari weer redelijk op slagorde en kent weinig geblesseerde spelers meer. Mogelijk is het trainingskamp van donderdag 11 t/m zondag 14 januari in het Spaanse Salou (zie foto’s) daar debet aan. ,,We zijn er twee jaar geleden ook geweest, exact in hetzelfde appartement, en we hebben ook nu weer heerlijk getraind, ook op het strand. Een dagje Barcelona verkennen is natuurlijk ook niet verkeerd en altijd goed voor de teambuilding, ook al konden niet alle selectiespelers mee. Dat had natuurlijk te maken met studie- of werkverplichtingen. Maar het was zeker weer eens anders dan in de winterstop van het vorige seizoen toen we in Groningen waren”, sprak de Kagia-middenvelder enthousiast. En gezien alle gasontwikkelingen was een bepaald deel van de provincie Groningen ook niet echt bestemd voor een rustig trainingskamp.

Bij Kagia was natuurlijk al enige tijd geleden bekend gemaakt dat trainer Anton Wijsman aan het einde van het seizoen na vier jaar wordt opgevolgd door Rene Ras die de zondagtak van Van Nispen ook al voor het vierde jaar traint. Wijsman sprak in de voorbeschouwing op dit seizoen over deze derde klasse A als een ‘moordenaarscompetitie’. Nadat ze vorig seizoen derde waren geworden en in de nacompetitie hopeloos onderuit gingen tegen Monnickendam ging Wijsman dit seizoen voor een hoge klassering en fris en verzorgd voetbal. Met een uitgebreide selectie waaronder diverse nieuwelingen zoals de ervaren aanvaller Dorus van der Voort, gekomen van Teijlingen, en de ook van een zware blessure teruggekomen Roy Hogewoning zag Wijsman goede kansen voor dit seizoen. Sluymer: ,,Maar wat ik al eerder zei… het valt tot op heden om duidelijke redenen toch wat tegen. En dat heeft niets met deze aangekondigde trainerswissel te maken. Persoonlijk vind ik het jammer dat Wijsman vertrekt na dit seizoen.”

Na het Spaanse trainingskamp in Salou werden de oefenwedstrijden dinsdag 16 januari tegen SJZ en zaterdag 20 januari tegen Overbos beiden met 1-0 gewonnen door de Lisserbroekers. Sluymer: ,,Ik was al blij dat ik weer van mijn liesklachten af was die ik kort voor het Spaanse trainingskamp had opgelopen. Maar toch maar gekozen voor een extra training in plaats van die verleidelijke pot voetbal tegen het altijd leuk ballende SJZ. Maar tegen Overbos kon ik toch zeventig minuten meespelen. En komende dinsdag, in onze laatste poulewedstrijd om de LAV Cup tegen FC Rijnland, hoop ik ook weer wat speelminuten te kunnen krijgen.”

Opvallend is dat er bij Kagia niet echt een topscorer is. Waar Van der Voort er vijf heeft gemaakt zijn het Tijs van der Schinkel, Rens Lamboo, Joey van Beelen, Jesper Imanse en Dirk-Jan Ligtenberg die er ieder vier in het vijandelijke doelnet hebben weten te deponeren al koppend of schietend. ,,Misschien is dat wel onze makke, dat we geen echte killer hebben. Maar wie weet komt die de tweede seizoenshelft wel voort uit deze doelpuntenmakers. Dan zouden we zeker voor een periodetitel moeten kunnen gaan. Want we zijn echt geen enkele keer in deze twaalf potjes weggespeeld. Alleen Van Nispen was beter dan Kagia, maar het zij zo! We moeten gewoon de vele doelkansen die we wekelijks krijgen na de winterstop eens beter gaan benutten”, liet de bevlogen Kagiaan weten.

Een eerste stap in de goede richting kan komende zaterdag worden gemaakt bij de competitiehervatting uit bij v.v. Zwammerdam dat achtste staat met 14 uit 12. Het zou met een behaalde periodetitel zeker een mooi afscheid van trainer Wijsman kunnen worden. Sluymer: ,,We gaan er voor, duidelijker kan ik het niet zeggen.”

Kagia :

Positie: 12-15-29-24 (7e)

Periode 1: 8-10-20-17 (7e)

Periode 2: 4-5-9-7 (7e)

Thuis: 6-6-12-10 (13e)

Uit: 6-9-17-14 (6e)

Grootste zege: 5-0 WDS (thuis)

Grootste nederlaag: 1-4 Van Nispen (thuis)

Thuis: 2 keer nul gehouden

Thuis niet gescoord: 1 keer niet gescoord

Uit: 1 keer nul gehouden

Uit niet gescoord: 1 keer niet gescoord