maandag, april 15, 2024
HomeDerde klasseASCVoorbeschouwing derde klasse, 17 en 18 maart

Voorbeschouwing derde klasse, 17 en 18 maart

-

Het is maar de vraag of sommige wedstrijden komend weekend doorgang zullen vinden, want de vrieskou komt naar verwachting weer terug. Desalniettemin werken de meeste teams gewoon toe naar hun eerstvolgende tegenstander.

Derde klasse A zaterdag

Zo ontvangt VV Leiden het ‘vriendenteam’ van Van Nispen. De formatie van trainer Cees van Tongeren leed afgelopen zaterdag de eerste nederlaag in 2018 bij DWO (3-0), waardoor de Leidse ploeg in het bezit bleef van de rode lantaarn. ,,We hadden niets te vertellen. De wil om te winnen ontbrak volledig. DWO is gewoon een goede ploeg, dat hebben we in de eerste seizoenshelft ook gezien. Maar als je dan met zo’n instelling speelt, ben je sowieso kansloos”, verweet aanvaller Erik Bakker zichzelf en de rest van zijn team. Het niveau van de derde klasse valt tot nu toe behoorlijk tegen voor de promovendus, alhoewel de hekkensluiter afgelopen zomer toch voldoende kwaliteiten in huis haalde om in een klasse hoger mee te draaien. ,,We kunnen ook tegen hoger geklasseerde ploegen punten pakken, bijvoorbeeld tegen BSC ’68 (2-2, red.) en Be Fair (3-2, red.)”, zei Bakker na afloop. ,,Juist tegen dit soort teams zouden we geprikkeld moeten worden om te winnen.” Dat zou dan ook moeten gelden voor komende zaterdag tegen nummer drie Van Nispen. Eerder dit seizoen werd het in De Zilk 4-0 voor de thuisploeg. De ‘Leidse’ spits Jon-Joost Cornelissens in dienst van Van Nispen maakte destijds twee doelpunten. Hij zal dus dit keer beter in de gaten gehouden moeten worden om niet opnieuw tegen een nederlaag aan te lopen.

Kagia gaat op bezoek bij laagvlieger WDS. Willen de Lisserbroekers nog iets van het seizoen maken, dan moet er gewonnen worden in het kader van een plek in de nacompetitie. De eerste wedstrijd in de derde periode ging namelijk verloren tegen LSVV’70, dat daarmee z’n eerste uitzege van het seizoen pakte (1-2). Midweeks werd Kagia bovendien uitgeschakeld in de kwartfinale van de Rabobank LAV Cup door vierdeklasser Meerburg (2-1). Bepaald lekker gaat het dus niet op de Kikkerbeetstraat. Het scheelt wel dat de aanstaande tegenstander helemaal weinig in te brengen heeft dit seizoen. De club uit Driebruggen incasseerde veruit de meeste tegengoals (53) tot nu toe. Blauw-Zwart staat tweede op de lijst met veertien tegentreffers minder. WDS lijkt dus de te kloppen ploeg.

De wedstrijd LSVV ’70Zwammerdam werd eerder deze week al uitgelicht in De Krakerrr van de Week.

Derde klasse A zondag

De enige LAV-ploeg die nog kans maakt op een plek in de nacompetitie is FC Rijnland, al ligt dat scenario niet meer voor de hand na het resultaat van afgelopen zondag. In De Zilk gingen de Leidenaren met 4-1 onderuit bij hekkensluiter Van Nispen, dat dankzij de zege nu voorlaatste staat. Plek vier zou voor FC Rijnland nog wel haalbaar zijn, aangezien de achterstand op Stompwijk ’92 slechts één punt is. Dan moet nummer elf FC Aalsmeer zondag wel geklopt worden op eigen bodem. De Aalsmeerders zijn de laatste drie wedstrijden ongeslagen en hielden afgelopen speelronde SJZ nog op 2-2.

De Zoeterwoudenaren verloren op hun beurt belangrijke punten, al was trainer Ludo Pistorius een meer dan tevreden man. Daar had hij ook alle reden toe. ,,We hebben bijna de hele wedstrijd met een man minder gespeeld en zijn met z’n tienen nog twee keer teruggekomen van een achterstand. We hebben echt geknokt voor een resultaat en daar ben ik trots op”, sprak de oefenmeester na afloop. ,,Waar we laatste weken juist heel aardig speelden, was het dit keer voetballend zeker niet geweldig. Maar we toonden wel een leeuwenhart en dat heb ik dit seizoen juist vaak gemist. Dus daar ben ik erg blij mee. Als we nou ook nog eens goed voetbal aan noeste arbeid weten te koppelen, kan het helemaal leuk worden.’’ Zondag wacht ASC, dat eerder dit seizoen nog met 1-2 werd verslagen dankzij doelpunten van Hans Coret en Tommy van Klink. De enige treffer van de thuisploeg kwam van de voet van Ruben Dutrieux. De Oegstgeestenaren reizen overigens met een goed gevoel af naar Zoeterwoude-Dorp na de overtuigende 3-0 overwinning op Warmunda. Een uitstekende start van de derde periode en misschien zit er wel meer in voor de mannen van trainer Mo Bougrine.

De Warmonders moeten op hun beurt uit een ander vaatje tappen op eigen bodem tegen nummer zeven SV DIOS, dat twee plaatsen hoger staat dan de equipe van coach Alan Campfens. De achterstand op de Nieuw-Vennepers bedraagt slecht drie punten. Dus bij een overwinning voor de thuisploeg komen beide teams in puntenaantal gelijk (24). Alleen het doelsaldo is op dit moment minder dan dat van DIOS (-6 om 0). Toch zal Warmunda met voldoende vertrouwen uitkijken naar zondag, want het uitduel werd met 1-2 gewonnen. Gaat dat nu opnieuw lukken?

Derde klasse B zondag

Voorschoten ’97 kreeg afgelopen weekend hard op de broek bij Wilhelmus (6-2). Daarmee werd de goede reeks van drie gewonnen wedstrijden op rij doorbroken en ging de tweede periodetitel aan de neus van Huib van Oostroms formatie voorbij. De Voorschotenaren moeten oppassen niet opnieuw tegen zo’n zeperd aan te lopen als de nog ongeslagen koploper SVV zondag op bezoek komt. De eerdere confrontatie eindigde in een 4-0 zege voor de lijstaanvoerder uit Schiedam, die over enkele weken misschien al de champagne mag ontkurken. Aan Voorschoten de taak om dat feestje nog even uit te stellen. Tovert Van Oostrom een mooi strijdplan uit de hoge hoed?

 

Tom Mentink
Tom Mentink
Verslaggeving, interviews, redactielid sinds 2011, tevens freelancer bij Leidsch Dagblad, tom@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read