ASC – MMO

De drie punten die ASC ophaalde in Aalsmeer met een half uurtje voetbal betekende dat de ploeg van Mo Bougrine nu op de derde plaats staat, een ongekende luxe voor de club uit Oegstgeest. Dat feest zou nog wel eens verlenging kunnen krijgen na de wedstrijd tegen MMO. De bezoekers behoren tot de zwakkere broeders in deze klasse en hebben slechts één keer gewonnen. Ze spelen ook nog eens tegen de ploeg met de minste tegengoals. Ga er maar aanstaan zou je zeggen in de wetenschap dat ASC niet toevallig of gelukkig in de top meedraait. In de laatste thuiswedstrijd, tegen Voorschoten’97, voetbalden de Oegstgeestenaren vlot en verzorgd. Het moet wel gek lopen als ASC geen drie punten aan het totaal toevoegt zondag. De laatste editie tussen deze ploegen, in het seizoen ’16-’17, eindigde in een 2-1 zege voor de zwart-roden.

SJZ – WVC

Opnieuw wacht SJZ een ware krachtmeting en wel het op de vierde plaats staande WVC. Dat soort ploegen lijken de laatste seizoen juist een kolfje naar de hand van de mannen van Ludo Pistorius. Ook vorige week deed de ploeg uit Zoeterwoude-dorp het weer uitstekend. Als je met negen man Van Nispen op een gelijkspel weet te houden dan doe je het gewoon erg goed. WVC zal dan ook niet bepaald met een gerust gevoel het veld op stappen. SJZ wil absoluut bij de eerste zes eindigen om in de kampioenspoule te eindigen. Een van de directe concurrenten is uitgerekend WVC dat weliswaar drie punten meer heeft, maar ook een wedstrijd meer gespeeld. Het is voor de thuisploeg een uitgelezen mogelijkheid een fikse tik uit te delen. Nadelen bij de start zijn natuurlijk wel de onvermijdelijke schorsingen van Glenn van Nierop en Mark Griffoen vanwege de rode kaarten bij Van Nispen en de afwezigheid van Mitchell Hensing vanwege een zware blessure. Opvallend is het aantal gescoorde doelpunten van beide ploegen: SJZ liet slechts acht keer het net bollen terwijl de bezoekers al 25 raak schoten. De defensie van SJZ oogt juist weer sterk met slechts acht tegentreffers. Wordt dit vooral een strijd tussen de verdediging van SJZ en de aanval van WVC? De winnaar doet uitstekende zaken richting de kampioenspoule. Overigens verlieten beide ploegen het districtstoernooi ondertussen. SJZ verloor van Wippolder en WVC redde het niet tegen COAL.

Sporting Leiden – AVV Alphen

De selectie van Kevin Wassenaar boekte in de laatste competitiewedstrijd een knappe zege op het hoog geplaatste RKDES. Daar was de ploeg wel aan toe na twee opeenvolgende nederlagen. AVV Alphen moet dan het volgende slachtoffer worden van de thuisploeg die gaat voor het allerhoogste dit seizoen. Misstappen zijn vanaf nu uit den boze. Alphen moet een te nemen hindernis zijn. De club heeft slechts vijf punten uit zes wedstrijden en lijkt geen hoogvlieger te zijn ondanks het gegeven dat het vorig seizoen nog tweedeklasser was. Hoogste tijd voor de Leidenaren dus om te laten zien dat het menens is middels een duidelijk zege op de bezoekers uit Alphen. Een eentje invullen op het totoformulier lijkt een veilige investering.

Voorschoten’97 – RKDES

Voorlopig is er op Voorschoten’97 amper een peil te trekken. Zo wordt er door goed voetbal een ploeg als WVC met 3-1 onderuit gehaald of gelijk gespeeld tegen Van Nispen en zo verliest de equipe van Huub van Oostrom Soede kansloos en chaotisch spelend van ASC. Wat is het ware gezicht van de ploeg? Tegen RKDES zal Voorschoten toch echt in zijn beste doen moeten zijn om de bezoekers uit Kudelstaart met een nederlaag terug naar huis te sturen. De bezoekers verloren twee keer op rij: thuis met 1-2 van Sporting Leiden en uit met 1-0 van MMO. Crisis bij RKDES? Voorschoten kan nog eens extra zout in de wonden strooien. Verlies betekent een plaatsje onderin de middenmoot voor de Voorschotenaren. Het belang mag nu al duidelijk zijn.

Warmunda is vrij.