AVV Alphen-ASC

Het blijft vreemd in de derde klasse A: het verschillende aantal gespeelde wedstrijden terwijl er nog geen sprake is van afgelastingen. Zo staat ASC negende, maar zou bovenaan kunnen staan als het de twee achterstallige wedstrijden ingehaald zou hebben. Zo gek is deze gedachte niet eens. ASC lijkt zich danig versterkt te hebben en is van een ‘nobody’ een vlot voetballend team geworden waar iedereen rekening mee moet houden. Dit tot genoegen van trainer Mo Bougrine die het liefst de drie punten in Alphen zou gaan ophalen. De gelijknamige vereniging heeft slecht één puntje uit vier wedstrijden bij elkaar gesprokkeld en zou op het eerste gezicht een makkelijke prooi moeten zijn voor de brigade uit Oegstgeest. Daar schuilt gelijk het addertje onder het gras: onderschatting. Hopelijk is de ploeg volwassen genoeg om die valkuil te ontwijken. De ploeg van nu Rob de Lange pakte vorige week het eerste puntje bij Bernardus, dit na een 2-0 achterstand. De Hazerswoudse Ploeg leek de buit binnen te hebben, maar rekende buiten topschutter Daniël van Leeuwen. Overigens was de Alphense formative vorig seizoen nog tweedeklasser.

DIOS-Sporting Leiden

DIOS ging vorige week met 2-1 ten onder. Daarmee kwamen twee zaken aan het licht: ASC moet hogere ogen kunnen gooien dan vorig seizoen is en DIOS is niet onklopbaar. Sporting Leiden klopte pas in de slotfase het stugge SJZ en blijft zo in de race om de kampioenspoule te bereiken. Gökhan Yazici verwoordde de ambities van de selectie van trainer Kevin Wassenaar: promotie en het liefst via een kampioenschap. Dat doel is het eenvoudigst te bereiken als je de directe concurrentie kunt verslaan en een van hen is Doelen Is Ons Streven. Over de voetballende kwaliteiten van de ploeg uit de Mors twijfelt niemand. Het lijkt dan ook zeer onwaarschijnlijk dat men naar Nieuw-Vennep reist voor ‘een gelijkspelletje. Winnen, niet meer en niet minder is het doel.

SJZ-Voorschoten’97

Het was een zure zondagmiddag voor trainer Ludo Pistorius vorige week. Zijn mannen hadden zo goed gevoetbald en leken onderweg naar een gelijkspel tegen Sporting Leiden toen het alsnog mis ging. De ploeg uit Zoete rwoude-dorp lijkt aan kracht gewonnen te hebben met de ervaren Danny Pieterse. Tegenstander Danny Maaskant zwaaide SJZ ook terecht lof toe. Net als tegenstander Voorschoten’97 is een plek in deze klasse waar het om het ‘echie’ gaat het ultieme doel. Verder kijken heeft geen zin. Op de goede plek staan in februari 2019 is waar het om gaat voor veel ploegen. De bezoekers deden vorige week juist goede zaken door WVC met 3-1 terug te wijzen. Op enkele uitschieters naar boven en beneden na lijken de ploegen in de derde klasse A volkomen aan elkaar gewaagd. De vorm van de dag, het vermogen de bal achter de keeper van de tegenstander te krijgen en geluk lijken een grote rol te gaan spelen. Een favoriet is in deze match niet aan te wijzen.

Warmunda-MMO

Het wil bepaald nog niet lukken met de club uit Warmond. Mag men de commentaren na afloop geloven, en waarom zouden we dat niet doen, dan is het makke het gebrek aan scorend vermogen. De kansen zijn legio, doelpunten ontbreken. Slechts twee keer liet Warmunda het net van de tegenstander bollen. Het kan niet anders of dit moet het zelfvertrouwen aantasten. Een fikse zege zou het moraal een enorme boost geven. MMO heeft net als Warmunda een puntje, maar uit slechts drie wedstrijden. Het lijkt een ideale tegenstander om uit het dal te klimmen. Koploper RKDES won tot nu toe drie keer en met slechts één keer een gelijkspel toestaan; juist tegen Warmunda. Als de ploeg  van Ayhan Gargili dat in het achterhoofd houdt, voetballen kunnen we, dan is een zege mogelijk tegen de groenwitten uit Hoogmade.