ASC-Voorschoten’97

Tot verbazing van onder andere aanvoerder Sean Goebel haalde ASC de volle buit in de wedstrijd tegen Sporting Leiden. De tegenstander kreeg volop mogelijkheden om te doelpunten maar liet dat na. ASC vond het allemaal best en voegde drie punten aan het totaal toe. Waar de Oegstgeestenaren precies staan in deze klasse blijft vooralsnog wat mistig. De ploeg heeft een of twee wedstrijden minder gespeeld dan de zes clubs op de ranglijst boven ASC en staat virtueel zelfs tweede.  Is ASC werkelijk een (sub)topper? Een indicatie is de wedstrijd tegen Voorschoten’97. De bezoekers hebben een puntje meer, maar hebben ook een wedstrijd meer gespeeld. Bij winst zou de brigade van Mo Bougrine uitermate goede zaken doen ten opzichte van Voorschoten. De thuisploeg lijkt beduidend aan kracht gewonnen te hebben, maar laat nog wel eens een steekje vallen. Tegen het (nog) niet indrukwekkende AVV Alphen werd bijvoorbeeld kansloos met 3-0 verloren. Dat was de enige zege van die ploeg dit jaar. Welk ASC komt uit de kleedkamers zondag is wellicht de hamvraag. Voorschoten’97 speelde zondag niet en dat zal trainer Huub van Oostrom Soede hoogstwaarschijnlijk betreuren. Het ritme van wekelijks voetballen wordt zo doorbroken. In de laatste competitiewedstrijd kwamen zijn mannen knap terug van een 2-0 achterstand bij SJZ. Met de mentale weerbaarheid lijkt het wel goed te zitten. Ook de 3-1 zege op WVC de week ervoor was knap te noemen. Voorschoten heeft absoluut de ambitie om in de subtop mee te doen. Verlies tegen ASC is dan ook uit den boze. De winnaar zondag doet mee, de verliezer haakt voor nu even af in de kampioenspoule.

RKDES-Sporting Leiden

De thuisnederlaag tegen ASC deed erg veel pijn, niet alleen omdat het de tweede verlies op rij was, maar meer nog omdat er wel degelijk mogelijkheden waren om te winnen. Kansen te over zelfs. Die tellen echter niet en de bittere realiteit voor Kevin Wassenaar en zijn selectie is dat ze nu achter de feiten aanlopen. Kampioen worden was, en is, de absolute ambitie binnen de club. Met deze selectie was dat bijna een zekerheidje zo dacht de buitenwacht aan het begin van het seizoen. Winnen en liefst wekelijks tot het einde van het seizoen is bijna een verplichting geworden voor de fusieclub. Ook bij RKDES dus. Geen gemakkelijke opgave want de club staat op de tweede plaats. Slechts een keer bleef men puntloos en dat was vorige week tegen MMO. En dat was nu weer de enige zege voor de club uit Hoogmade. Sporting weet nu dat RKDES te kloppen is én zal een tegenstander treffen die uit is op revanche. Bij een getergde tegenstander komen vaak extra krachten boven dus Sporting zal een hele moeilijke middag tegemoet gaan, zo lijkt het. Mocht men winnen dan blijft het doel in zicht. Bij verlies wordt de klus om bij de eerste zes te eindigen, en dus op te gaan voor promotie, weer beduidend zwaarder.

SJZ-Van Nispen

De mannen van Ludo Pistorius deden vorig seizoen van zich spreken als reuzendoder. Geen topclub of er werd wel schade opgelopen tegen de ploeg uit Zoeterwoude. Ook dit seizoen doet SJZ meer dan behoorlijk mee gezien de zesde plek die ingenomen wordt. Vorig jaar eindigde de wedstrijd in 2-2. Het Van Nispen van dit seizoen is van een geheel ander kaliber, vorig jaar eindigde de ploeg uit De Zilk op de dertiende plaats, nu staat Van Nispen fier bovenaan en is nog ongeslagen.  Kan SJZ zijn reputatie waar maken? Pistorius is een trainer die zijn zaakjes kent en dus ook de zwakke en sterke kanten van bijvoorbeeld De Zilkers. Het huiswerk is gedaan, nu de praktijk zondag. Het is overigens  de eerste confrontatie met een club uit de top vier dit seizoen voor SJZ.

Warmunda-Nicolaas Boys

Vier van de zes competitiewedstrijden gingen verloren voor de ploeg uit Warmond. Het is een hard gelag voor de mannen van Ayhan Gargili die beslist op meer hadden gerekend. Gewonnen werd slechts van MMO. Het bezoekende Nicolaas Boys kan voorlopig ook geen potten breken en het lijkt voor de thuisploeg dan ook een uitgelezen kans om weer eens de drie punten te pakken. Een jaarlijks terugkerend probleem is het scorend vermogen. Ook nu weer behoort de ploeg tot de minst scorende verenigingen; slechts zes keer trof Warmunda het doel. Dit is niet specifiek een probleem voor de Warmonders, ook Sporting blijkt moeite te hebben met het velzilveren van de kansen. Mocht het ware killersinstinct wakker worden, dan kan het dit seizoen nog leuk worden voor Warmunda. Enige haast is dan wel geboden.