Blauw Zwart-Lugdunum

De wedstrijd in Wassenaar brengt de huidige nummer 9 tegen 4 tegenover elkaar. Daarbij dient te worden aangetekend dat Blauw Zwart de twee laatste duels in winst om kon zetten en Lugdunum op speeldag vier en vijf juist onderuit ging. Bij winst van de ploeg van Jos van der Helm is een achterstand na drie speeldagen van negen punten dus zelfs weggepoetst. De blauw-zwarten wonnen achtereenvolgens van Nieuwkoop en NSV’46. Een week eerder nog werd een riante voorsprong tegen Alphia verkwanseld. De Leidse ploeg startte goed dit seizoen, maar weet nu ook weer wat verliezen is. Tegen Van Nispen werd op zich prima tegenstand geboden, maar afgelopen zaterdag was het te pover aan de kant van de ploeg van Roberto Escudero. Toch was een nederlaag tegen Be Fair niet nodig geweest volgens de Leidse oefenmeester. ,,Er staat een jonge ploeg en dan weet je dat het wisselvallig kan zijn. Wij gaan echt niet ‘eventjes’ kampioen worden als ex-tweedeklasser. We hebben tijd nodig, maar het gaat goedkomen hier. Voorlopig staan we op een plaats waar we thuis horen.”

BSC’68-Zwammerdam

Zwammerdam liet afgelopen zaterdag na Sporting Leiden voor de pauze al kansloos te laten. De thuisploeg kreeg de nodige kansen, maar kwam niet verder dan het benutten van een strafschop. Nog voor de pauze werkten de bezoekers de achterstand weg ondanks dat de ploeg van Cees van Tongeren uitermate pover voor de dag kwam aldus zijn eigen zeggen. Na de pauze was er meer evenwicht en kon het duel beide kanten op, maar de teams moesten zich tevreden stellen met een punt. Het totaal van de ploeg van Jack Harmsen is daarmee op vijf uit vijf gekomen. Komende zaterdag gaan de groenwitten op bezoek bij het nog puntloze BSC’68. De Benthuizenaren scoorden pas eenmaal. Zwammerdam kan dus afstand nemen van de gevarenzone, maar het benutten van kansen is dan wel noodzaak. Vorig seizoen werd het 2-0 in het nadeel van de club waar overigens afgelopen zaterdag veel meer op het spel stond dan de drie punten. De club is aan het vergrijzen en komt in de knel met het aantal leden. Vandaar dat er tal van acties werden opgezet om aandacht te vestigen voor de toekomst van de club. Zie de begeleidende foto’s.

 

 


 

Sporting Leiden-Alphia

Een topper in dit nog prille seizoen. Beide ploegen verloren nog niet en dat baart wel enig opzien. Immers, Sporting Leiden (voorheen VV Leiden) speelde zich vorig seizoen pas veilig op de laatste wedstrijddag en de ploeg van Cees van Tongeren stond geruime tijd op de laatste plaats. Nu draait de Leidse ploeg uitstekend met negen punten uit vijf wedstrijden. Toch was de gedreven oefenmeester allerminst tevreden afgelopen zaterdag. ,,Ik dacht alles al een keer meegemaakt te hebben, maar onze eerste helft sloeg alles. We speelden verschrikkelijk slecht en afspraken werden niet nagekomen. Na twintig tellen stonden ze al alleen voor onze keeper. Dat mag never nooit gebeuren. Dat we halverwege nog leefden, was eigenlijk onbegrijpelijk. Gelukkig herstelden we ons wel na de rust, maar het mag duidelijk zijn dat we er nog lang niet zijn. We verdienden niet om te winnen, hoewel we na de rust ook wel onze kansen kregen. In de rust had ik de meesten zomaar kunnen wisselen, maar ja dat mag nu eenmaal niet.” Komende zaterdag wacht Alphia. Die ploeg staat tweede en in verliespunten zelfs gelijk met lijstaanvoerder Van Nispen. De ploeg van Angelo Leverock was vorig seizoen nog vierdeklasser, maar mede door enkele versterkingen zijn de Alphenaren opvallend goed gestart in deze derde klasse.

Kagia-VVA/Spartaan (3B, West I)

In Lisserbroek, en dan vooral aan de Kikkerbeetstraat, zijn louter vrolijke gezichten waarneembaar. Kagia presteert uitstekend en is op dit moment de te kloppen ploeg in deze klasse. Afgelopen zaterdag werd de vijfde zege van het seizoen geboekt. VEW mocht niet ver voor tijd nog even ruiken aan een punt, maar de ploeg van René Ras bracht de marge alsnog naar twee treffers. Ook deze overwinning was weer ruimschoots verdiend te noemen. De Kagianen vonden al zeventien keer het net en pas vier keer hoefde er te worden afgetrapt na een tegendoelpunt. Komende zaterdag komt VVA/Spartaan op bezoek en die ploeg is beduidend minder gestart. De Amsterdammers hebben pas drie punten en dat door drie gelijke spelen en twee nederlagen. Het ritme tot nu toe is weinig indrukwekkend: gelijk, verlies, gelijk, verlies, gelijk. Vorig seizoen eindigde de komende tegenstander van Kagia als tiende in deze klasse en ook nu lijkt er dus een bescheiden rol te zijn weggelegd voor de ploeg uit de hoofdstad. Wanneer de punten ook nu achter blijven op het knusse complex dan komt de eerste periodetitel tamelijk in zicht voor de dragers van het oranje shirt. In de resterende duels staan nog de Kon. HFC (de nummer twee op dit moment) uit en IJmuiden (achtste) thuis op het programma. Maar goed, stap voor stap en de voeten op de grond houden en blijvend laten spreken. De bliksemstart is in elk geval een feit.