ASC – Graaf Willem II /VAC

De ploeg van trainer Mo Bougrine verloor afgelopen zondag weer eens een keer, na vier opeenvolgende overwinningen was het Kudelstaartse RKDES met 1-0 te sterk in een wedstrijd waarin de Oegstgeestenaren veruit het meeste balbezit hadden maar niet langs de geparkeerde bus van de tegenstander kwamen. Gezien de stand op de ranglijst zullen waarschijnlijk meer tegenstanders de Voscuylbewoners op die manier gaan bestrijden, aan de huidige nummer drie van de ranglijst (in verliespunten zelfs nummer twee, AK) om hier een antwoord op te vinden. Het is best mogelijk dat plan B aanstaande zondag al in werking moet gaan treden want het bezoekende Graaf Willen II/VAC heeft namelijk 16 doelpunten voor en maar liefst 25 doelpunten tegen. Het is dus wel duidelijk waar de kracht en de angel van de tegenstander ligt.

SJZ – RKDES

Willen de Dorpers bij de eerste zes eindigen, plaatsing voor de promotiepoule is dan een feit, dan is het zaak om niet de kampioen van de gelijke spelen te worden. De helft van het aantal gespeelde wedstrijden werd inmiddels met een remise afgesloten. De equipe van Ludo Pistorius neemt het komende zondag op tegen RKDES, de ploeg die afgelopen zondag uitermate effectief was tegen ASC en met 1-0 aan het langste eind trok. SJZ behaalde een op het oog verdienstelijke 1-1 bij koploper DIOS, maar wie de wedstrijd heeft gezien weet dat er eigenlijk twee punten verloren zijn. Scoren, scoren en nog eens scoren is de beste remedie om een wedstrijd te winnen. Er zal deze week dan ook wel geoefend zijn op afronden. Als de tegenstander uit Kudelstaart net als afgelopen zondag de bus parkeert en SJZ laat zich niet verrassen in de omschakeling dan kan het scorebord wel eens onaangeroerd blijven.

Sporting Leiden – Bernardus

Het ging afgelopen zondag helaas meer over randzaken tijdens en vooral na de met 3-0 verloren wedstrijd tegen WVC. De scheidsrechter was de gebeten hond bij de Leidenaren na het toekennen van het eerste doelpunt. Volgens een deel van de Sporting spelers en volgers was de bal zeker niet over de lijn, volgens anderen weldegelijk wel. Hoe dan ook; Sporting haalde zichzelf geheel en al uit de wedstrijd en daar had het vooral zichzelf mee. Zelfreflectie, zelfkennis en zelfbeheersing zijn de sleutelwoorden in deze. Eerherstel zal plaats moeten vinden tegen Bernardus, een ploeg die zichzelf niet terugziet in de promotiepoule maar als doelstelling heeft om leuk mee te doen en dan wel te zien op welke plek men eindigt. Wil de ploeg van trainer Kevin Wassenaar bij de eerste zes eindigen dan zal er zondag gewonnen moeten worden, en hopelijk kunnen we het hierna gewoon weer over het voetballende aspect hebben. Anders resteert er voor een aantal een enkeltje Spanje in de zak van Sinterklaas.  De thuisploeg zal het in elk geval moeten stellen zonder Mo Berdai, die afgelopen zondag ongelukkig ten val kwam en de ellepijp brak. Sterkte van onze redactie aan deze onfortuinlijke verdediger.

Voorschoten’97 – Nicolaas Boys

Slechte wedstrijden moeten ook gewonnen worden, en dat is wat de jonge ploeg van trainer Huib van Oostrom Soede afgelopen weekend dan ook deed door met 0-2 van MMO te winnen. Grilligheid is een kenmerk van een jonge ploeg, de verwachte tegenstand van Nicolaas Boys zal echter een stuk groter zijn dan die van de rode lantaarndrager uit Hoogmade dus zaak om wel alerter en scherper te zijn. Het verschil tussen beide ploegen is 1 punt in het voordeel van de Voorschotenaren, qua stand op de ranglijst zijn de ploegen dus aan elkaar gewaagd. De thuisclub scoort wat makkelijker, de bezoekers hebben minder tegendoelpunten dus op voorhand zeker een interessante wedstrijd.

DIOS – Warmunda

De Warmonders hebben een hectische periode achter de rug. Na het ontslag van trainer Ayhan Gargili is assistant-trainer Barry van Rijn minimaal tot aan de winterstop de eindverantwoordelijke. Het was naar eigen zeggen even wennen om voor de eerste groep te staan, maar bij zijn debuut werd er verdienstelijk met 3-3 gelijkgespeeld in en tegen Alphen. Komende zondag wacht er op voorhand een zware kluif als er wederom een uitwedstrijd op het programma staat, in Nieuw Vennep wacht koploper DIOS. Nu de rust is wedergekeerd is het voornaamste om de neuzen weer dezelfde kant op te krijgen en dan zal in de winterstop wel duidelijk worden of Van Rijn de klus mag afmaken of dat er een nieuwe hoofdtrainer wordt aangesteld. Tot aan de winterstop treft men na DIOS nog Sporting Leiden en Voorschoten’97, kortom een pittige klus om uit de onderste regionen weg te geraken.