Derde klasse A (zondag)-,,Ga nou eens een keer voetballen”, riep trainer Huib van Oostrom Soede vertwijfeld en geërgerd tegen zijn mannen halverwege de tweede helft in de wedstrijd tegen MMO. Het was hem een doorn in het oog dat Voorschoten’97 chaotisch en zonder enige rust speelde. Hoewel de tegenstander wel zeer pover was en er een 0-1 stand op het scorebord prijkte, was hij er absoluut niet gerust op dat de zege ook naar Voorschoten’97 zou gaan. Zijn uitroep sorteerde geen effect, het voetbal bleef zeer matig van de kant van de bezoekers. Uiteindelijk won Voorschoten’97 met 0-2 en dat was een van de weinige pluspunten voor de ploeg op deze kille middag.

Het begon nog veelbelovend toen Thomas van der Veld al snel op aangeven van Bryan Hilgers de 0-1 liet aantekenen. Daarna was het gedaan met de voortvarendheid van de groengelen. Een fatsoenlijke combinatie was amper te zien en bijna alle goedbedoelde pogingen om een vlotte aanval op te zetten strandden. Van MMO viel nog minder te genieten. Een lange peer naar voren en dan maar zien wat er voorin mee gedaan werd, dat was het eigenlijk. Het werd zo een lange, lange middag voor de kleumende toeschouwers. Van Oostrom Soede was zeker tevreden over het resultaat, was kritisch over het vertoonde spel, maar zag toch lichtpuntjes. ,,We hebben een aantal hele jonge jongens in de ploeg, die niet allemaal uit de hoogste jeugdelftallen komen. Ze missen de ervaring en het vermogen om de rust te houden. Het gaat steeds beter, dat wel. Ze moeten leren de wedstrijd leren lezen en dat is een wekelijks leerproces. Je ziet het aan jongens als Hilders en Wout Adriaanse, die gegroeid zijn de laatste jaren en inmiddels volwaardige eerste elftal spelers zijn voor de zondag. Zo ver is nog niet iedereen zag je vandaag. We blijven er aan werken en hopelijk hebben vooral de jonge spelers geleerd van deze wedstrijd. Het was matig ja, maar op resultaat spelen is ook een onderdeel van het spelletje.”

Hilders was het met zijn trainer eens: ,,We misten de rust aan de bal. Daardoor leden we veel balverlies en zo maakten we het ons heel moeilijk tegen een niet zo sterke ploeg. MMO wilde eigenlijk helemaal niet voetballen en het hanteerde louter de lange bal. We lieten ons wat betreft meezuigen qua niveau. We kunnen absoluut veel beter dan dit. Het voetbal van ons was niet te vergelijken met het voetbal dat we vorige week lieten zien toen we zeker in de tweede helft RKDES van de mat speelden. Gelukkig hebben we nu wel zo veel volwassenheid dat we de voorsprong vast konden houden. Winst was noodzakelijk en dat was de hoofdzaak vandaag.”

Door de zege houdt Voorschoten’97 aansluiting bij de brede groep clubs die aanspraak maken op de zo gewilde ‘promotieklasse’ die vanaf begin februari start. Volgende week staat de wedstrijd tegen Nicolaas Boys op het programma en dan zal er toch echt beter gevoetbald moeten worden om wederom drie punten te kunnen bijschrijven.

MMO-Voorschoten’97: 0-2 (0-1).7.  Van der Veld 0-1, 90+ 7. Van Beest 0-2.

Basisopstelling MMO: Bax, Tom Disseldorp, Van der Star, Van der Hoorn, Vlieger, Oostveen, Van Tol, Zwaan, Jeroen Disseldorp,  Van der Meer.

Basisopstelling Voorschoten’97: Van der Mijn, Van den Born, Hilgers, Mulder, Adriaanse, Elligens, Nikic, Witsmeer, Van der Veld, Van Aken, Mulder.