Derde klasse A (zaterdag)-,,Ik voelde me machteloos”, sprak Zwammerdam-aanvoerder Lars Kremer. De middenvelder bleef in de wedstrijd tegen Be Fair bij een 2-0 voorsprong tijdens de rust in de kleedkamer achter met een knieblessure. Kremer zag vervolgens zijn ploeg in de tweede helft alles weggeven, waardoor het team van trainer Rob de Lange op eigen veld tegen de negende competitienederlaag van het seizoen aan liep: 2-3.

,,Maar daardoor komt het niet volledig hoor”, vond de routinier. ,,Dat vind ik te makkelijk. Natuurlijk valt de aanvoerder weg en is de organisatie even verdwenen, maar er zijn genoeg andere jongens die het kunnen oppakken. Maar ik geef toe: we moesten veel schuiven.  Sommigen liepen op een gegeven moment op posities waar ze normaal gesproken niet komen. De bezetting is op dit moment ook minimaal in de selectie. Dus dat maakt een blessure ook moeilijker op te vangen.”

Na een moeilijk eerste half uur, waarin de bezoekers de bovenliggende partij waren, herstelde Zwammerdam zich aan het einde van de eerste helft knap. Daniël van Leeuwen opende de score, waarna aanvoerder Kremer vanaf de stip voor 2-0 zorgde. ,,Het had op dat moment ook zomaar 2-2 kunnen staan, want zij waren gevaarlijk. Maar wij schoten wel twee keer raak.”

De tweede doelpuntenmaker moest niet veel later noodgedwongen naar de kant, omdat hij door z’n knie ging. ,,Ik heb even getwijfeld om door te gaan, maar het ging echt niet. Maandag ga ik even naar de fysiotherapeut om m’n knie te laten bekijken, maar het ziet er niet goed uit. De wedstrijd tegen DWO haal ik waarschijnlijk niet. Ik moet verder even afwachten.”

 

Voordat de geblesseerde Kremer terugkeerde vanuit de kleedkamer naar het veld, stond de aansluitingstreffer alweer op het scorebord. ,,Ik heb die goal niet eens gezien. Het doelpunt viel in ieder geval te snel, want we hadden juist tegen elkaar gezegd dat we het eerste kwartier moesten doorkomen. Daarna kwamen we onder druk te staan en zeker na de rode kaart voor Mark van Zoest, die een doorgebroken speler neerhaalde, werd het alleen maar lastiger. Dan hoop je de voorsprong vast te houden of misschien een gelijkspel eruit te slepen.”

Zelfs dat laatste lukte niet. Een kwartier voor tijd kwam Be Fair langszij, waarna in de blessuretijd de zege alsnog ging naar de gasten uit Waddinxveen (2-3). ,,Ik had liever in het veld gestaan”, sprak de captain. ,,Dan heb ik meestal toch minder spanning dan langs de kant. Het is een machteloos gevoel. Je schreeuwt en stuurt de spelers, maar je kan weinig toevoegen. We hadden de 2-0 voorsprong gewoon uit moeten spelen.”

Komend weekend staat er een uitwedstrijd tegen DWO op het programma. De Zoetermeerders, momenteel derde in de stand, gingen afgelopen zaterdag met 2-0 onderuit tegen concurrent Van Nispen.

 

Foto’s: Jaap Peters