,,We horen absoluut niet op deze plek thuis”, benadrukte Zwammerdam-linksback Reijer Peters. De ploeg van trainer Rob de Lange zakte na de 1-4 nederlaag tegen koploper Soccer Boys weg naar plek elf. Het puntenaantal met nummer twaalf DSVP, dat gelijkspeelde tegen VV Leiden (2-2), is nu precies gelijk (21). Het betere doelsaldo zorgt ervoor dat ‘Damme’ toch nog boven de ploeg uit Pijnacker staat (-4 om -14).

Eindigt Zwammerdam aan het einde van het seizoen op plek twaalf, dan moet er nacompetitie worden gespeeld om degradatie te voorkomen. ,,Ontzettend zonde zou ik dat vinden”, aldus Peters. ,,We hebben de kwaliteiten wel en horen gewoon in de middenmoot te staan. Maar we moeten nu nog hard aan de bak. Gelukkig krijgen we een steeds bredere selectie, omdat de vakantieperiode met wintersporten weer voorbij is.”

In de eerste helft opende Soccer Boys al na een kwartier de score, waarna de Bleiswijkers nog voor rust de voorsprong verdubbelde via een benutte strafschop: 0-2. ,,Het had ook net zo goed 2-2 kunnen staan”, vond Peters. ,,Ik had zelf een grote kans om te scoren. En er was nog een moment dat ik werd vastgehouden en waar ik eigenlijk had moeten gaan liggen om een penalty te krijgen. We speelden verder prima. Zij moesten veelal de lange bal spelen omdat wij hun verdediging goed onder druk konden zetten. We kregen ook vaak de tweede bal in bezit. Alleen zij waren gewoon effectiever en gelukkiger in de afronding. Zo was de 0-1 een klutsbal uit een hoekschop. Misschien toch een beetje het geluk van de kampioen.”

Na de pauze probeerde Zwammerdam nog wel terug te komen in de wedstrijd, maar daarvoor ontbrak simpelweg de stootkracht. ,,We kregen wat kleine kansen, maar we zijn niet echt meer in de buurt geweest van de 1-2. Ze spaarden ons nog één keer door een strafschop op de lat te schieten. Na de 0-3 was het wel gedaan. In de slotfase maakten wij nog de 1-4 via Daniël van Leeuwen, maar die goal kwam natuurlijk veel te laat.”

Reijers tot besluit: ,,We hadden misschien wel een punt moeten pakken. Aan de andere kant zijn punten tegen ploegen als Soccer Boys bonuspunten. In de komende weken moeten we het echt doen en krijgen we tegenstanders die directe concurrenten van ons zijn.”

Komende zaterdag gaat Zwammerdam op bezoek bij nummer acht Kagia, een week later is nummer tien Koudekerk te gast.

Foto’s: met dank aan Jaap Peters