Voorbeschouwing – Meerburg gaat op jacht naar eerherstel, het afgelopen seizoen bracht niet wat men er van tevoren van had verwacht.  Een aantal dragende spelers is vertrokken, maar de selectie lijkt er kwalitatief niet minder op geworden en zeker als team denkt men beter voor de dag te kunnen komen. Het zal in de sterke 4e klasse A niet meevallen om te promoveren, laat staan om kampioen te worden, maar als alles klopt en op zijn plaats valt dan is de ploeg van trainer Alex Redel een van de vele (dat is de verwachting) ploegen die mee gaan doen om de bovenste plaatsen. LeidenAmateurVoetbal sprak met de oefenmeester.

Hoe verloopt de voorbereiding tot nu toe (training/wedstrijden/trainingskampje)?

,,De voorbereiding verloopt naar behoren en we hebben een goed trainingskamp gehad in Otterloo. Tijdens dit trainingskamp heeft iedereen elkaar beter leren kennen, zeker voor de nieuwe jongens is dit prettig. Complimenten op zijn plaats voor onze teammanager Twan (van der Poel, red) die dit weer uitstekend geregeld heeft. Verder hebben we een aantal goede wedstrijden gespeeld en ook wat mindere. Als we met zijn allen doen wat we afgesproken hebben en geconcentreerd spelen dan hebben we gewoon een goede ploeg die mee kan doen om de prijzen.”

Je hebt een groot aantal nieuwe spelers, kan je hier iets meer over zeggen?

,,Klopt, er zijn een aantal jongens weggegaan en we hebben daarvoor andere spelers terug gekregen. De groep voor het 1e is groter geworden, wat de concurrentie ten goede komt. Ik denk dat we dit seizoen aanvallend een stuk sterker zullen zijn dan afgelopen seizoen, mede door de jongens die gekomen zijn en anderen die weer aangesloten zijn. We hebben dit seizoen 17 a 18 man die in de basis kunnen spelen en niet veel voor elkaar onder doen. Ik ben dus zeer tevreden over de samenstelling van de groep. Daarnaast zijn er wat jongens uit de jeugd overgekomen die aansluiten bij het 2e elftal. Dat team staat onder leiding van de nieuwe trainer Ton de Rooy. Ook dat is een goede ontwikkeling voor de club, gezien het grote aantal jeugdleden is het goed om te zien dat ook deze groep verjongt.”

Wat is de doelstelling van de club en wat zijn je eigen verwachtingen?

,,De doelstelling is promoveren, wat niet zo makkelijk zal zijn gezien de zware competitie waar we in zitten. Ik moet wel zeggen dat ik blij ben met deze indeling, veel dorpsclubs en goede tegenstanders. Wij hebben vorig jaar te veel punten verloren aan de mindere goden in onze competitie. Verder is het voor mij persoonlijk leuk dat mijn oude club (Koudekerk) bij ons in de competitie zit, ook al is het voor hen jammer dat ze gedegradeerd zijn. Wij hebben ook dit seizoen weer een goede ploeg die mee kan doen om promotie, maar we zijn niet de enige dit jaar. Alles zal moeten kloppen dit jaar. Ik moet wel zeggen dat de groep gretig is en dit jaar een prijs wil pakken.”

Als je kijkt naar de 4e klasse, wat kan je zeggen over de andere clubs, wie zijn uitgesproken favoriet of zijn er een aantal kanshebbers en outsiders?

,,De 4e klasse waar we nu inzitten is de sterkste in jaren. Er zitten denk ik 7 a 8 ploegen in die zomaar kampioen kunnen worden. We zullen dus iedere week goede tegenstanders treffen. Dit maakt het ook allemaal leuker en beter. Door de betere tegenstanders zal ook ons niveau omhoog gaan. Ik verwacht dat we gewoon het hele seizoen meedoen om de bovenste plaatsen en als alles klopt en meezit kunnen we promoveren, maar zoals eerder al aangegeven zal dit niet eenvoudig worden.  Verder hoop ik dat er wat meer publiek komt kijken. Daar zijn we natuurlijk ook zelf verantwoordelijk voor, wij moeten zorgen dat we goed voetballen dan komen de mensen vanzelf. Daarnaast brengen de dorpsclubs ook wat publiek mee waardoor het hopelijk weer gezellig druk wordt op de club zoals dat in het verleden ook op zondag was. Maar nogmaals daar zijn wij als groep ook verantwoordelijk voor. Wij moeten zorgen dat we iedere week alles geven en verzorgd en aantrekkelijk voetbal spelen, dan komen de mensen vanzelf. We hebben dit seizoen een ploeg die dat kan laten zien en ik heb er dan ook vertrouwen in dat het wat drukker wordt dan vorig jaar. Dat zou ook mooi zijn voor de mensen die vrijwel dagelijks met de club bezig zijn.”

Zijn er op dit moment (langdurig) geblesseerden?

,,Wij hebben nu wat kleine blessures, maar niets ernstigs. Wel zijn we Boris Muller al even kwijt door een afgescheurde kruisband. Hij is inmiddels geopereerd en kan niet wachten om weer het veld op te gaan. Hij is iedere week op de club en kan straks van grote waarde voor ons zijn. Ik verwacht hem in januari weer echt terug in de opstelling.”

Korte terugblik op afgelopen seizoen, welke conclusie kan je dan trekken en wat neem je hiervan mee naar nieuwe seizoen?

,,Afgelopen jaar was alles nieuw (klasse, speeldag zaterdag, trainer en  de groep). Het heeft niet gebracht wat we er van te voren van hadden verwacht. We waren simpelweg niet goed genoeg en hebben te weinig als team gespeeld. Dit seizoen is de dynamiek van de groep anders, we hebben een iets oudere groep die weet wat er verwacht wordt om bovenin mee te draaien. Dit aangevuld met een aantal jonge jongens, die erg leergierig zijn, moeten we in staat zijn om bovenin mee te draaien.”

Mutaties:

Gekomen: Nils Slingerland (Docos), Richard Versteden (VUC), Aymen Mizab (Roodenburg, za), Erik van der Pot (geen club), Denny Scheurwater (?), Daniel Fleuren (Roodenburg, za), Calvin Rijsdam, Ali Abbach, Joost Smit, Steve Rajan en Tomas van Hooff (allen eigen jeugd)

Vertrokken: Younes Seghrougni (FC Boshuizen), Ali Barokzay (RCL), Daan van der Zwaan (UVS), Feike Voorbij (RCL), Gijs de Leede (club in Utrecht), Jeroen Verboon, Michael Holleman, Niels van Velzen, Daan van Sabben (allen gestopt)

Programma eerste drie competitiewedstrijden:

22/09: Roodenburg (uit)

29/09: Koudekerk (thuis)

06/10: Zevenhoven (uit)