Vierde klasse A (zaterdag)- Hoewel er voor beide ploegen niets meer te halen valt in het restant van de competitie, starten zowel UDO als Roodenburg zaterdagmiddag gemotiveerd aan de wedstrijd die op Sportpark de Voscuyl gespeeld werd. Uiteindelijk leverde het beide ploegen een punt op (1-1).

Nadat eerder dit seizoen al duidelijk was geworden dat er een naderend afscheid op komst was tussen Roodenburg en trainer Nino Poulina kwam de boodschap dat Poulina en zijn club per direct uiteen gingen toch nog onverwachts. Uiteraard kwamen de standaarduitdrukkingen als ‘de chemie was we’, ‘de wederzijdse motivatie liet te wensen over’ en ‘het ontbreken van goede randvoorwaarden’ voorbij maar lieten zowel Poulina als Roodenburg de redactie weten dat men in goed overleg uit elkaar was gegaan.

Het wederom gehavende Roodenburg staat de rest van dit zo miserabel verlopen seizoen onder leiding van Nouri Essaoui en Ramon Paardekooper. Beide trainers moesten de klus vandaag gaan klaren met een 9-koppige selectie aangevuld met 1 A- en 4 B-junioren die allen al 90 minuten in de benen hadden. Hoewel de voorbereiding van Roodenburg niet optimaal was, werd door de Leidenaren teambreed strijd geleverd. Dit leverde, vooral door de enorme strijdlust en arbeid van spits Hakim Bouhchlaf, een prachtige afgemaakte 0-1 op.

Trainer Essaoui gaf aan dat Roodenburg, vooral in de tweede helft, had verzuimd de klus te klaren. Hij wijdde het niet afmaken van vier tot vijf honderd procent kansen aan de weinige trainingsarbeid van de ploeg. Complimenten van zijn zijde waren er voor de inzet van zijn gehele team waarbij Mohammed Matoug en Aymen Mizab extra werden belicht. Hoewel laatstgenoemde een moeizame wedstrijd speelde en Mizab licht geblesseerd was, wordt door trainer Essaoui zijn inzet en talent geprezen.

UDO-trainer Nikivor van Rijn was verreweg te spreken van zijn ploeg. Quotes als ‘het was zeer slecht van onze kant’ en ‘het is dat Roodenburg niet meedogenloos is voor de goal’, gaven best een aardig beeld van het wedstijdverloop van zaterdagmiddag. Van Rijn continueerde zijn relaas met de afsluitende woorden ‘wij waren slecht, het veld was slecht en de scheidsrechter zeer slecht’. Toch gaf hij aan dat zijn ploeg het punt nog verdiende op basis van wilskracht. Diep in de blessuretijd scoorde de op het nest in Oegstgeest teruggekeerde Elroy van der Hooft de 1-1.

Roodenburg zal de laatste periode van dit seizoen vooral gaan gebruiken om spelers binnen boord te houden. De club stopt met prestatief voetbal op de zondag (recreatieve teams blijven uiteraard wel gehandhaafd, red.) om, volgens Essaoui ‘van twee halve, één heel team te gaan maken’.  Essaoui vervolgde zijn verhaal met dat Roodenburg voetbaltechnisch moet gaan door ontwikkelen en men reikhalzend uitkijkt naar het komende seizoen. Waarbij ook nieuwe ploegen (Alphense Boys en SJC), die hoge ogen kunnen gaan gooien in de nieuwe vierde klasse A, als tegenstander werden genoemd. Het is te hopen dat het Roodenburg gaat lukken e.e.a tot een succes te laten leiden. Aan het enthousiasme en het clubhart van Essaoui zal het zeker niet liggen.

UDO kan komende week een prachtige middag tegemoet zien. De fusieploegen uit Oegstgeest treffen elkaar op het terrein van vv Oegstgeest. Leiden Amateurvoetbal is hierbij uiteraard aanwezig.

Selectie UDO: Diederik Houbolt, Laurens Franken, Timo Lichtenbeld, Pascal Franken, Marnix Franken, Bert Juffermans, Cas Bolink, Menno Bakker, Jailson de Barros, Rutger Hoogkamer, Fabien van Wamel, Nick Bakker, Elroy van der Hooft, Wouter de Bruyn, Freek van Moorsel.

Selectie Roodenburg: Mike Armitage, Oguzhan Yuksel, Sabir Serraj, Younes Oulmouden, Mohammed Ben Hanna, Mohammed Jallow, Victor Leonora, Younes Irdi, Hakim Bouhchlaf, Mohammed Matoug, Aymen Mizab, Souhial Mizab, Nabih Smili

Foto’s: lichtenbeldfoto.nl