Vierde klasse A (zaterdag) – Koploper FC Oegstgeest trad zaterdagmiddag aan tegen Roodenburg, de nummer laatst van de competitie. De Oegstgeestenaren hadden bijna de gehele wedstrijd het overwicht. Ze wisten dit echter niet uit te drukken in veel doelpunten, waardoor de eindstand op 2-1 kwam te staan. Van te voren hield men rekening met een grotere score, zo ook Roodenburg-trainer Nouri Essaoui. De Leidse trainer: ,,Meerburg maakte er zeven tegen ons, Floreant maakte er vijf, reken maar dat Oegstgeest wilde gaan vlammen tegen ons.”

 

FC Oegstgeest opende de score al na drie minuten. Joep van Tulder verdiende na een lichte overtreding in het strafschopgebied een penalty, die hij zelf besloot te nemen. De strafschop werd gekeerd door de prima keepende Khalid Makkor, maar op de rebound van Van Tulder was de Roodenburg-doelman kansloos. Het vermoeden van een grote uitslag leek na de vroege goal terecht. Tot ieders verbazing was het een aantal minuten later juist Roodenburg dat het volgende doelpunt scoorde. Mohammed Matoug kon alleen op doelman Peter Messemaker afgaan, waarna Matoug de bal zakelijk in het doel schoof: 1-1.

In de fase na de gelijkmaker deed Roodenburg niet onder voor FC Oegstgeest. De Leidenaren werkten hard voor elke bal, hetgeen coach Essaoui graag ziet bij zijn ploeg. ,,Het was onze bedoeling om het Oegstgeest zo lastig mogelijk te maken. Wat we in ieder geval konden doen, was onze huid duur verkopen. Als dat gebeurt, ben ik gewoon tevreden. Wij zitten eigenlijk nog midden in onze voorbereiding, maar ik zie elke week progressie. Op dit moment komen we nog iets te weinig toe aan echt voetballen, maar het talent is er zeker. We kunnen het nog heel wat tegenstanders moeilijk gaan maken.”

 

 

Langzamerhand kreeg FC Oegstgeest weer de overhand, wat resulteerde in een treffer van Bob den Hollander. Een goede voorzet van Adil Harfaoui landde op het hoofd van Den Hollander, die de bal fraai binnen kopte: 2-1. Hiermee bepaalde hij al na 37 minuten de eindstand. FC Oegstgeest creëerde veel kansen in het restant van de wedstrijd. Roodenburg-doelman Makkor stond vaak in de weg en werd twee keer geholpen door verdedigers die de bal van de doellijn haalden. De ploeg van Huig Jan Heeringa raakte in totaal nog drie keer het aluminium. Het moge dus duidelijk wezen dat het aan doelpogingen niet ontbrak. Desondanks had Roodenburg een aantal mogelijkheden om de gelijkmaker binnen te schieten. Na een aanvallende wissel van de Leidenaren een kwartier voor tijd wisten de blauw-zwarten meer op de helft van FC Oegstgeest te gaan spelen, wat echter niet leidde tot levensgrote kansen. Door de ontstane 1-op-1 situatie achterin bij Roodenburg konden de manschappen van de thuisploeg er vaak gevaarlijk uitkomen. Ze konden de kansen niet benutten, waardoor een grote uitslag achterwege bleef.

 

Doelpuntenmaker Van Tulder had van tevoren een eenvoudige wedstrijd verwacht. ,,Wij hadden vorige week  met 8-0 gewonnen en Roodenburg had ruim verloren. We dachten er vrij makkelijk over, maar het was nogal zwaarbevochten uiteindelijk. Het is altijd lastig tegen Roodenburg, want als zij erin geloven, kunnen ze echt goed voetballen.”

FC Oegstgeest staat nu na drie overwinningen aan kop en mag dus zeker spreken van een goede seizoenstart. De Oegstgeestenaren mogen zich volgende week meten met Meerburg. Roodenburg staat weliswaar nog onderaan, maar de progressie van de blauw-zwarten is zeker te zien. Komende speelronde ontvangen de Leidenaren Aarlanderveen, in de hoop de eerste punten van het seizoen binnen te halen. Of dat lukt is twijfelachtig, de aanstaande opponent is ook nog ongeslagen.

FC Oegstgeest- Roodenburg 2–1 (2-1). 3. Van Tulder 1-0, 9. Matoug 1-1, 37. Den Hollander 2-1. Scheidsrechter: Van Egmond. Toeschouwers: 150

FC Oegstgeest: Messemaker, Gianfiglio (46. Wenink), Lichtenbeld (66. Solleveld), Apcar, Bormans, van der Spek, Gras (66. Bakker), Harfaoui, den Hollander, van Vliet, van Tulder.

Roodenburg: Makkor, Yuksel, Farhane, Mkadmi, Boy (66. Bouziane), Leonora, Elbaroudi (55. Bardaa), Belkhir, Anass Bouchnafa (78. Abdelhak Bouchnafa) El Hamami, Matoug.

Foto’s met dank aan Paul Lichtenbeld (lichtenbeldfoto.nl)