Voorbeschouwing vierde klasse A

Zaterdag 8 december

Koudekerk – Football Factory

De Koudekerkers ontvangen rode lantaarndrager Football Factory. Het wordt voor de ploeg van trainer Ronald Rosdorff weer eens tijd om na drie achtereenvolgende nederlagen de volle buit te pakken. Nederlagen die overigens wel in een perspectief moeten worden gezien, het betrof namelijk de gehele top drie en in al deze wedstrijden lagen er kansen en was men in gedeeltes van de wedstrijd gelijkwaardig of zelfs bovenliggend. De withemden kwamen afgelopen weekend nog een heel eind tegen FC Oegstgeest, maar in de laatste tien minuten werd een 0-1 voorsprong verspeeld. De Factorianen zullen uiteraard niet willen meewerken aan een feestje voor de thuisploeg en gaan op jacht naar de tweede overwinning van het seizoen. Ruim een week geleden werd met 3-4 bij Roodenburg gewonnen en was de eerste overwinning een feit. Zaterdag j.l. was het pover tegen Woubrugge (2-5). Koudekerk verloor eerder dit seizoen thuis verdiend met 0-2 van Roodenburg, dus ja wie kan rekenen kan concluderen dat een 1 op het totoformulier niet vanzelfsprekend is. Zeker niet als de twee minst scorende ploegen uit deze afdeling tegenover elkaar staan.

Meerburg – LSVV’70

De Rijndijkers verloren afgelopen weekend met 6-0 van Alphense Boys, en toch was keeper Patrick Bom de grote man bij de ploeg van trainer Alex Redel want er werden van de thuisploeg liefst twee strafschoppen gestopt. Meerburg won dit seizoen pas één keer, mensen met een korte termijngeheugen kunnen dit zich al niet meer herinneren want dit was reeds op de eerste speeldag. Dus het wordt wel weer eens tijd voor een driepunter. De huidige plek op de ranglijst, een 13e en derhalve één na laatste stek, strookt zeker niet met de ambities dus een overwinning zou zeer welkom zijn. Tegenstander LSVV’70 is een voetballende ploeg waarbij een puntendeling opvallend genoeg niet in het DNA zit, er is namelijk dit seizoen nog geen enkele keer gelijkgespeeld. Ondanks dat er afgelopen zaterdag collectief Sinterklaas werd gevierd en er maar liefst anderhalf elftal verstek moest laten gaan bleven de punten in de Kikkerpolder en was er na drie nederlagen op rij weer eens reden tot juichen. Kickers’69 was het slachtoffer. Een belchinees in deze advies geven is zowaar geen gemakkelijke opgave v.w.b. de uitslag.

Roodenburg – Alphense Boys

In Leiden-Noord ontvangen de mannen van Cengiz Donmez en Nouri Essaoui Alphense Boys, een ploeg die moeizaam aan de competitie begon maar inmiddels is opgeklommen naar een plek in de subtop. Met veel snelheid en positiewisselingen wonnen de Alphenaren afgelopen zaterdag met maar liefst 6-0 van Meerburg. Roodenburg kan komend weekeinde derhalve de borst nat maken. Zelf verloren de Leidenaren met 3-2 van het Noordwijkse SJC in een wedstrijd waarin er niet heel veel krachtsverschil lag tussen beide ploegen. Er zal een antwoord gevonden moeten worden op de snelheid voorin en het is zaak om niet te veel ruimte weg te geven achter de eigen verdediging. Lukt dit, komt men zelf aan voetballen toe en halen de meeste spelers hun niveau dan zijn de Leidenaren zeker niet kansloos. Aan de trainingsopkomst zal het zeker niet liggen, want in tegenstelling tot afgelopen seizoen staan er nu regelmatig meer dan 30 man op het trainingsveld.

Het duel FC Oegstgeest tegen Aarlanderveen wordt separaat behandeld als Krakerrr van de Week. Niet toevallig, de ploegen staan op respectievelijk de tweede en eerste plaats.