Met een beetje geluk promoveren minimaal twee van de vijf LAV-ploegen vanuit de vierde klasse naar de derde klasse. Koploper VV Oegstgeest heeft de beste papieren, want de nummer één promoveert direct. Meerburg, de huidige nummer vier, heeft een goede kans om een plek in de nacompetitie te bemachtigen. De rest mag altijd hopen op winst in de tweede periode, die komend weekend van start gaat.

Oegstgeest reist af naar Noordwijkerhout, waar nummer drie VVSB de tegenstander is. Voor de ploeg van trainer Huig Jan Heeringa is het pas de eerste competitiewedstrijd na de winterstop. Het duel van vorige week tegen Meerburg werd naar begin maart verplaatst. In plaats daarvan speelden de Oegstgeestenaren voor de LAV Cup tegen de Rijndijkers. Dat duel werd met 0-1 gewonnen. Een paar dagen later werd de lijstaanvoerder van de vierde klasse uitgeschakeld in de beker, maar daarvoor hoefde de ploeg zich absoluut niet te schamen. Eersteklasser RVC’33 was pas na strafschoppen te sterk. Knap werk dus van Heeringa en zijn mannen, die – met een duel minder gespeeld – een voorsprong van zes punten hebben op VVSB. De Noordwijkerhouters zegevierden afgelopen zaterdag bij Football Factory (0-3).

Aanvoerder Gregory Limon van de Leidse studentenploeg was het na de zoveelste verliespartij dit seizoen (8) wel behoorlijk ‘beu’. ,,Van onze plannen komt tot dusverre weinig terecht. Het is niet meer zo dat we er regelmatig dik af gaan en daar zit zeker een verbetering in ten opzichte van vorige seizoenen. Maar we halen te weinig punten en daar moet wel verandering in komen. Ons spel is soms best redelijk, maar we scoren moeizaam en we hebben er last van dat we niet wekelijks in onze sterkste opstelling kunnen spelen. Nu ontbrak Brian Thong weer, dat is onze creatiefste speler. En ook de vaste linksback was er niet bij”, aldus de verdediger na afloop van de verliespartij tegen VVSB.

Komende zaterdag ligt er voor Football Factory weer een aanzienlijke kans om eindelijk weer eens een zege te boeken. Dat moet dan gebeuren in en tegen Wassenaar. De hekkensluiter pakte nog geen enkel punt dit seizoen. Eerder dit seizoen wonnen de Leidenaren op het Universitair Sportcomplex met 4-1. Thijs de Jong (2), Brian Thong en ‘good old’ Pieter van Schie waren destijds trefzeker.

Roodenburg krijgt ook op papier ‘een makkie’. Het team van coach Nino Poulina gaat op bezoek bij WVC, dat voorlaatste staat. De Leidse formatie is in ieder geval de tweede seizoenshelft goed begonnen met een 4-0 zege op UDO. Dus was er eindelijk weer wat te ‘lachen’ in Noord. ,,Ik ben deze keer heel tevreden over de prestatie van mijn team”, sprak aanvoerder Jeroen Hooidonk. ,,We hebben een moeilijke tijd gehad, maar na onze grote nederlaag in de LAV Cup tegen Stompwijk deze week (9-5) waren er weer eens 12 man op de training en dat is een hele poos geleden dat wij dat hebben meegemaakt.” Hakim Bouchlal was overigens de gevierde man tegen UDO met een hattrick. Kan de aanvaller dat kunstje aanstaande zaterdag herhalen in Oude Wetering?

UDO ontvangt Hazerswoudse Boys, dat eerder dit seizoen met 3-1 te sterk was voor de Oegstgeestenaren. Voor de mannen van trainer Nikivor van Rijn betekende de nederlaag van afgelopen zaterdag in Leiden de zesde op rij. Het wordt dus wel weer eens tijd voor een driepunter. Al zal er dan wel meer gescoord moeten worden, want tot op heden vond de ploeg pas tien keer het net in elf wedstrijden. De aanvallers zullen dus scherper voor de goal moeten zijn. Mogelijk kan UDO profiteren van de zeperd die Hazerswoudse Boys afgelopen weekend te verduren kreeg in Leidschendam. SEV had weinig moeite met de equipe van coach Edwin de Bruin (5-0).

Meerburg wil alles op alles zetten om in de tweede seizoenshelft nog mee te doen om het kampioenschap, al is dat met negen punten achterstand op Oegstgeest een behoorlijk lastig verhaal. De Zoeterwoudenaren krijgen middenmoter Haagse Hout over de vloer. Geen makkelijke tegenstander, maar trainer Alex Redel had alle vertrouwen in zijn team ondanks de met 0-1 verloren LAV Cup-wedstrijd tegen Oegstgeest.  ,,Dit was een hele nuttige wedstrijd. Voor beide ploegen. Omdat we nog stil stonden in competitieverband konden we deze datum benutten en dit was zeker voor ons een prima graadmeter. We treffen elkaar nog begin maart en medio april en nu konden we testen of we tegen hen zijn opgewassen. Zij zijn de favoriet voor de titel en wij zetten in op de nacompetitie. Daarom was het prettig om te kunnen constateren dat we prima mee konden. Of beter, we kregen de betere kansen en hadden recht op meer.”