,,VV Oegstgeest is de te kloppen ploeg, nu moeten we laten zien dat we ook tegen de betere ploegen een goed resultaat kunnen neerzetten”, zegt de 26 jarige Terry Polet, centrale verdediger van VV Oegstgeest. Je hebt altijd een overtreffende trap, er zijn teams in de winterstop thuis gebleven, anderen gingen in eigen land op trainingskamp, een aantal kozen ervoor om in een warm land vertrouwen voor de tweede seizoenshelft te tanken maar Polet heeft ongeveer 2,5 week op Curacao vertoeft. Nee, niet met zijn ploeg, maar met een stel vrienden (waaronder ook een aantal selectiespelers).  Naar eigen zeggen heeft de net afgestudeerde en in de psychiatrie werkende centrale verdediger een fantastische vakantie gehad en is hij klaar voor de tweede seizoenshelft.

,,Over vorig seizoen is natuurlijk al genoeg gezegd en geschreven, in de competitie hebben we het toen in een paar weken tijd weggegeven en is het ons uiteindelijk niet gelukt om te promoveren. Ze zeggen wel eens dat je kampioen wordt tegen de kleintjes, nou dat ging vorig seizoen niet op want toen lieten we het in de grotere wedstrijden liggen. De eerste seizoenshelft zijn we goed begonnen en ik vond ons ook meer getergder dan vorig seizoen, waarbij de maand november belangrijk is geweest want toen hebben we een aantal sterke tegenstanders achter elkaar gehad en daar zijn we uitstekend doorheen gerold. Je merkte hierna wel dat de focus wat minder werd, in die zin kwam de winterstop voor ons wel als gelegen. Wat ik merk is dat de groep een enorme focus heeft om er na de winterstop direct te staan en dit seizoen tot een goed einde te brengen. Het zal nog lastig genoeg worden, want Meerburg krijgen we bijvoorbeeld nog twee keer,  echter SEV heeft op mij tot nu toe de beste indruk gemaakt en die zie ik dan ook als onze grootste concurrent.”

Wat zijn eigen prestaties betreft is Polet tevreden.  Uitstekende voorbereiding, helaas na de eerste wedstrijd geblesseerd geraakt heeft hij zich na een aantal wedstrijden toch weer in de basis geknokt. ,,Dit seizoen is voor mij wel een van mijn beste seizoenen tot nu toe. Ik merk dat ik stabieler en constanter ben geworden. Als een van de centrale verdedigers is het mijn taak om de spits het scoren te beletten en na verovering van de bal deze weer zo snel mogelijk in te leveren bij een van onze creatieve middenvelders.” Als ik zeg dat dit ook een kwaliteit is, weten wat je kan maar zeker ook weten waar je beperkingen liggen kan de in Leiden opgegroeide en woonachtige Polet dit alleen maar beamen. Als ik vraag naar zijn verwachting en doelstelling voor de tweede seizoenshelft dan is hij vrij duidelijk. ,,Promoveren is onze doelstelling, en uiteraard lopen we niet weg voor het kampioenschap maar afgelopen seizoen heeft laten zien dat dit geen vanzelfsprekendheid is. Juist naar aanleiding van vorig seizoen past ons ook wel een mate van bescheidenheid. Wij weten dat wij door velen worden gezien als de grootste titelkandidaat maar wij bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd en dan zien we aan het einde van het seizoen wel waar dit toe leidt”.

Over zijn persoonlijke ambitie is hij vrij duidelijk. ,,Promoveren met deze club, en uiteindelijk een stabiele tweedeklasser worden. Zeker na de komende fusie moet dit met FC Oegstgeest mogelijk zijn, er gaat hier straks nog iets mooiers neergezet worden en daar wil ik graag deel van uit blijven maken”, aldus Polet die alleen nog vv Oegstgeest op zijn cv heeft staan. Daar komt binnenkort dus een tweede club bij, FC Oegstgeest. ,,Door de jetlag en de bijkomende vermoeidheid heb ik helaas afgelopen week niet kunnen stemmen, maar ik had op zeker voor de fusie gestemd.  Dit is goed voor zowel vv Oegstgeest als voor UDO, uiteindelijk zal de tweede klasse het doel moeten zijn.”

Ik heb uit goede bron vernomen dat hij nogal veel bij verzorger Wim Boting op de massagetafel ligt, en als ik vraag wat hiervan klopt dan geeft hij aan ,,dat klopt wel, ik word ook een dagje ouder en mijn spieren worden wat stroever dus ja dan krijg je dat. Het is niet omdat Wim nou zo een gezellige vent is, het zijn puur de spieren”, zegt hij lachend.

Aan het eind van het interview geeft de sympathieke en realistische Polet aan dat hij nog wel eens door zijn ploegmaten wordt uitgelachen als hij op de training weer eens een keer over de bal struikelt. Zijn goede voornemen voor 2018 is dan ook naast het promoveren naar de derde klasse om minder uitgelachen te worden door zijn ploeggenoten. Tja, of dat echt gaat lukken dat is natuurlijk maar de vraag. Aan de andere kant, als  de roodgelen aan het einde van het seizoen promoveren naar de derde klasse dan kan Polet wel eens de laatste zijn die lacht……

Oegstgeest:

Positie: 11-31-46-11 (1e)
Periode 1: 11-31-46-11 (1e)
Periode 2: *
Thuis: 5-13-19-8 (1e)
Uit: 6-18-27-3 (1e)
Grootste zege: 0-6 WVC (uit)
Grootste nederlaag: n.v.t.
Thuis: o keer nul gehouden
Thuis niet gescoord: 0 keer niet gescoord
Uit: 4 keer nul gehouden
Uit niet gescoord: 0 keer niet gescoord