Vierde klasse A (zaterdag)- Dat Meerburg na acht speelrondes voorlaatste zou staan in de vierde klasse A, had niemand verwacht in Zoeterwoude-Rijndijk en omstreken. De formatie van trainer Alex Redel was voorafgaand aan het seizoen naar eigen zeggen een van de kanshebbers voor de titel, maar na de 4-1 nederlaag in Boskoop tegen Floreant is van die hoop werkelijk niets meer over.

,,We krijgen op dit moment ook veel te makkelijk goals tegen”, beaamde verdediger Ramon Weijers. ,,Aan de andere kant scoren we veel te weinig uit de kansen die we krijgen. Dat is eigenlijk al weken hét verhaal. Dat zorgt natuurlijk ook voor druk op de achterhoede, want met een 2-0 voorsprong opbouwen is natuurlijk makkelijker dan met een achterstand.”

In de eerste helft had Meerburg het betere van het spel volgens Weijers. ,,We kregen de betere kansen en Floreant had nauwelijks een kans, tot vlak voor rust. Zij scoorden toen uit een dood spelmoment, terwijl daarvoor Mats (van der Poel, red.) al op de lat had gekopt en hun keeper twee keer schoten van Nils (Slingerland, red.) eruit hield.”

Na de tweede en derde Boskoopse treffer – in korte tijd na rust – was het verzet van de Rijndijkers min of meer gebroken. Slingerland deed nog wel iets terug door de 3-1 te scoren uit een scrimmage, maar na de 4-1 was het helemaal gedaan. Invaller Jordy Paap schoot tussentijds nog wel op de paal, een schot die de 3-2 op had moeten leveren.

,,Bij alle vier de tegengoals wordt er gewoon slecht verdedigd”, vond Weijers. ,,Er wordt totaal niet met de man meegelopen. Dat is zó zonde, want we weten dat we het kunnen. Echt een klote wedstrijd, maar we moeten doorgaan om weer omhoog te klimmen op de ranglijst.”

Meevaller voor Redel is dat hij er met de teruggekeerde Van der Poel weer een extra kracht bij heeft voorin. De balvaste aanvaller, die zijn rentree maakte in het eerste van Meerburg, stond een aantal maanden aan de kant met een hamstringblessure. ,,Mats (van der Poel, red) kan de bal goed vasthouden en scoort ook nog regelmatig, iets dat we wel kunnen gebruiken”, aldus Weijers, die ondanks de vierde nederlaag van het seizoen de sfeer nog niet achteruit ziet gaan.

,,Het voetbal wordt er niet leuker op natuurlijk, maar we kunnen het goed met elkaar vinden. De sfeer blijft goed. Dat zag je zaterdagavond ook. Toen zijn we bij de Chinees uiteten geweest en daarna de stad in gegaan. Gewoon even gezellig.”

Wellicht dat juist die goede sfeer uiteindelijk Meerburg gaat helpen aan een overwinning, want de Zoeterwoudenaren snakken daar na zeven duels zonder wel weer eens naar. Dat moet dan zaterdag gebeuren tegen middenmoter SJC, dat afgelopen zaterdag met 5-2 verloor van Alphense Boys.