donderdag, mei 2, 2024
HomeBekerDistrictsbeker- Slap FC Boshuizen uitgeschakeld door Verburch

Districtsbeker- Slap FC Boshuizen uitgeschakeld door Verburch

-

Districtsbeker- In de competitie is de ploeg van trainer Marcel IJzendoorn inmiddels op stoom geraakt en na afgelopen weekend TOGB op een goed voetballende manier van een periodetitel te hebben afgehouden wacht komende zondag de winnaar van de periodetitel en uiteraard koploper DHC. Tussendoor moest nog “even” een wedstrijdje om de districtsbeker worden afgewerkt tegen derdeklasser Verburch. Na iets meer dan negentig minuten voetbal stond er 2-2 op het scorebord en moesten er strafschoppen worden genomen. Keeper Dennis Hendriks dacht de held van de avond te worden met twee gestopte pingels, echter vier teamgenoten presteerden het om te missen.

Op het gladde kunstgrasveld, het hoofveld was door regenval onbespeelbaar, speelde de ten opzichte van afgelopen zondag op vijf posities gewijzigde thuisploeg in de eerste helft in een te laag tempo om het de Poeldijkers lastig te maken. Oeverloos breien in combinatie met het te lage tempo zorgde er voor dat de gasten makkelijk op de been konden blijven. Sterker nog de eerste echte kans was voor Verburch, maar keeper Hendriks kon met de voeten redding brengen. De gastheren kregen voor rust ook een grote kans. Een verkeerde breedtebal werd opgepikt door Ismail Adsalmis maar zijn inzet was te slap en het rollertje eindigde in de handen van keeper Boy Zuiderwijk.

In de tweede helft gebeurde er veel meer, nog steeds was het tempo aan de kant van de thuisploeg te laag en werd er nauwelijks op doel geschoten maar de ruimtes werden groter en zeker invaller Mike Bekooij zorgde regelmatig voor gevaar. Toen Frank van Gils de 1-0 op het scorebord zette, dacht iedereen nu is het verzet van het dappere Verburch gebroken. Niets was minder waar want na een dieptebal kroop Jordy Zwinkels uit de rug van het centrale duo en rondde fraai af. De bezoekers kregen het gevoel dat er wat te halen viel en de thuisploeg speelde het laatste kwart van de wedstrijd als los zand. Toen Bekooij er vlak voor tijd 2-1 van maakte leek de wedstrijd gespeeld, maar iets met een ezel en een steen zorgde ervoor dat wederom Zwinkels vrij voor keeper Hendriks kwam en de gelijkmaker en tevens eindstand bepaalde. Strafschoppen moesten dus de beslissing brengen. Uiteindelijk plaatste Verburch zich voor de volgende ronde door de serie met 0-2 te winnen na missers van achtereenvolgens Sohrab Safi, Christian Cabrera Ortega, Bekooij en Mo Zenzen.

FC Boshuizen – Verburch* 2-2 (0-0). Van Gils 1-0, Zwinkels 1-1, Bekooij 2-1, Zwinkels 2-2. Verburch wint na strafschoppen 0-2.

Opstelling FC Boshuizen : Hendriks, Boutachekourt (Zenzen), Bertels, Winkelman, Van Gils, Libbenga, Adsalmis (Safi), Sinteur (Bekooij), Cabrera Ortega, Goodett, Pisas.

Opstelling Verburch : Zuiderwijk, Bekkers, R. van der Knaap (Lorsheyd), Van den Bos, Stijger, Verbeek, Scholtes (Prins), Rens, Mantel (J. Zwinkels), L. van der Knaap, D. Zwinkels.