Rabobank LAV Cup-De 1-0 zege van Football Factory op Lugdunum vormt wellicht een van de grootste verrassingen in de geschiedenis van het toernooi om de Rabobank LAV Cup. De studentenclub heeft welhaast een patent op de onderste plaats van de vierde klasse A. Winnen is een zeldzaam fenomeen. De Factorianen zegevierden in competitieverband slechts een keer in het kalenderjaar 2019, namelijk op 25 mei van dit jaar. Toen werd Kickers’69 met 3-1 verslagen. Zaterdag jongstleden werd met 0-8 zwaar verloren van Hazerswoudse Boys. Opponent Lugdunum had vorig weekend juist met 0-9 gewonnen en staat in de subtop van de derde klasse. Alle reden dus om een nieuw pak slaag voor de thuisploeg te verwachten. Het tegendeel bleek waar.

,,Puur slecht”, vertelt Lugdunum verdediger Henk Brandt. ,,Grove onderschatting van onze kant natuurlijk. Er zat totaal geen beleving in, maar pure gemakzucht. We deden maar wat. Ik moet Football Factory echter niet tekort doen. De ploeg deed het goed en heeft verdiend gewonnen. Dat is gewoon prima gedaan van die jongens. Wij moeten deze wedstrijd maar heel snel vergeten en uitkijken naar zaterdag als we de laatste minuten tegen Nieuwkoop moeten spelen.”

Trainer Youcef Boukhedmi was logischerwijs euforisch over het resultaat van de thuisploeg. ,,Geweldig en geen gestolen overwinning hoor, absoluut niet. Dit was de verdienste van de hele ploeg. We stonden de hele wedstrijd in positie en dwongen ook nog eens verreweg de beste kansen af. We zetten druk als dat nodig was of lieten Lugdunum aan de bal. Hun spel werd steeds onzorgvuldiger, omdat wij er steeds een voetje tussen kregen. Na de 1-0 hadden we een stormloop verwacht, maar die bleef uit, mede omdat Football Factory de rust en het overzicht hield. Dit is echt een hele grote prestatie van onze jongens; het verwachte pak slaag bleef uit en het werd zelfs een zege.”

Door de winst van de thuisploeg maakt Football Factory zelfs kans om door te gaan in het toernooi. Wint de club op 25 januari van Roodenburg, dan eindigen Lugdunum, Warmunda en Football Factory op zes punten en beslist het doelsaldo. Zie verder toernooi reglement!

Football Factory-Lugdunum 1-0 (0-0). 65.  Chvalovsky 1-0.