Nacompetitie tweede/derde klasse (zondag)-Cruciaal in dit duel was een tragikomische situatie vlak voor het doel van Xerxes/DZB ergens halverwege de tweede helft van de verlenging. De stand was 1-2 in het voordeel van de mannen van Erik van Manen. Rotterdamse verdedigers waren er amper te bekennen en alleen doelman Jon van der Donk stond radeloos op de doellijn. Voor hem een paar Stompwijk aanvallers die de bal voor het inschieten leken te hebben. Dat gebeurde echter niet; er werd over de bal heen gemaaid, een passje opzij gegeven, maar het beslissende zetje bleef uit. Met de 1-3 was het vermoedelijk over en uit geweest voor de havenstadbewoners, maar zover kwam het niet.

Er ontvouwde zich daarna een gitzwart scenario voor Stompwijk’92. Enkele minuten na het uitblijven van de genadeklap reageerde invaller doelman Jordi Bennis fantastisch op een inzet, maar het leer belandde puur toevallig voor de voeten van Youssef Lamrid die de bal vervolgens tegen de jouwen joeg, 2-2. De gifbeker was nog niet leeg voor Stompwijk. De ingevallen (en pas 17 jarige Myron Bostdorp) zorgde voor nieuw elan en zijn energie kostte Stompwijk uiteindelijk de kop. In een slijtageslag pur sang kon hij juist de voorbereiding voor zijn rekening nemen voor de derde en uiteindelijk zelf de vierde scoren voor de blauwwitten.

Op basis van de eerste helft en een groot deel van de tweede helft was dat niet verdiend te noemen. Stompwijk had de beste kansen en kwam ook op voorsprong via Rick Luiten die uit een corner van Nick Ammerlaan kiezelhard raak kopte. Er had meer ingezeten voor de ‘dorpsclub’, maar verder dan een bal op de lat van weer Ammerlaan kwam het niet. Gezegd moet worden dat keeper Jesper van Leeuwen een puike pot keepte en telkenmale uitstekend ingreep op de speldenprikken die Xerxes/DZB uitdeelde.

Met Van Leeuwen is ook gelijk de pechvogel van de dag genoemd. Tot drie maal toe botste hij ongelukkig met mede- of tegenspelers en hij moest zich uiteindelijk laten vervangen. De doelman had zich alleen gewonnen moeten geven op een inzet van dichtbij van Angelo van der Spek. Naarmate de tweede helft vorderde kreeg Stompwijk het moeilijker. Het haalde opgelucht adem toen de 1-1 eindstand een verlenging tot gevolg had. Het was zwaar, heel zwaar voor Stompwijk dat vorige week ook al een verlenging voor de kiezen had gehad. Toen Enrico Geus in zijn afscheidswedstrijd het leer in het dak van het doel ramde en zo voor de 1-2 zorgde leek het avontuur in de tweede klasse een vervolg te krijgen. Het noodlot besliste echter anders.

Vanzelfsprekend treurde Pim van der Arend om het resultaat: ,,Pure vermoeidheid was denk ik de oorzaak dat we die 1-3 niet maakten uit die kansrijke positie. Het was een gemiste kans. Dat geldt denk ik voor het hele seizoen; we hebben de kansen gehad, maar niet benut. De wereld stort echter niet in elkaar voor Stompwijk’92. We hebben een paar jonge jongens die al de nodige minuten hebben gemaakt in 1. Ik verwacht best veel van ze. Natuurlijk is het vertrek van Enrico Geus een aderlating, maar we kunnen nu gaan bouwen aan een nieuw team. Dat is in de derde klasse gemakkelijker dan in de tweede waar je iedere week op de toppen van je kunnen moet spelen. Misschien gaan we ook van tactiek veranderen. Dit jaar speelden we op de counter, volgend seizoen misschien wat meer aanvallend. Het is heel erg jammer, maar geen drama of het einde van Stompwijk. Het is een nieuw begin.”

Xexes/ DZB-Stompwijk’92 4-2 (na verlenging). 27. Luiten 0-1, 62. Van der Spek 1-1, 90 +15. Geus 1-2, 90 +25. Lamrid 2-2, 90+28. Monte 2-3, 90 + 30. Bostdorp 2-4. Scheidsrechter:  Dogterom. Toeschouwers: 125

Basisopstelling XerxesDZB: Van der Donk, Nazir, Lamrid, Fatih Saylilgan, Van der Spek, Doekhi, Pantophlet, Chaara, Mehmet Sayilgan, Rosario Nasimento, Guermat.

Stompwijk’92: Van Leeuwen (Bennis), Sem van der Salm, Van Rijn, Van Veen, Donny van Marwijk, Van der Arend, Geus, Van der Linden, Luiten (Toby van Marwijk), Onderwater (Knijff), Ammerlaan.