donderdag, mei 9, 2024
HomeOverigKNVB nieuwsKNVB: over gestaakte voetbalwedstrijden

KNVB: over gestaakte voetbalwedstrijden

-

De meeste voetbalwedstrijden worden in één keer in z’n geheel gespeeld. In enkele gevallen gebeurt het dat de wedstrijd tussentijds gestaakt wordt. Soms vanwege weersomstandigheden of een ongeval, maar in bepaalde situaties ook vanwege andere voorvallen. De procedure bij dergelijke voorvallen wordt hieronder beschreven.

Zowel de scheidsrechter als de thuis- en uitspelende vereniging is verplicht om binnen drie werkdagen na de wedstrijddatum te rapporteren over het staken dan wel niet uitspelen van een wedstrijd. Het is belangrijk dat in deze rapportage zo duidelijk en uitgebreid mogelijk wordt omschreven wat en/of wie de reden is geweest van het staken. De rapportage van de (club-)scheidsrechter en die van de vereniging mogen niet identiek zijn. Dit betekent dat zij allebei onafhankelijk van elkaar moeten rapporteren. Onderaan deze pagina zijn de rapportformulieren te vinden die hiervoor gebruikt worden.

Er wordt na het staken van een wedstrijd dus geen automatisch bericht verstuurd vanuit de KNVB waarin wordt gevraagd te rapporteren. Indien de benodigde rapportages niet binnen de gestelde termijn van drie werkdagen na de wedstrijddatum zijn ontvangen, wordt er door middel van een rappelbrief alsnog gevraagd om te rapporteren. Aan deze automatische rappelbrieven zijn administratiekosten verbonden.

Rapportages:

https://www.knvb.nl/assist/assist-wedstrijdsecretarissen/tuchtzaken/rapportformulieren-en-handige-documenten

Bron: KNVB

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read