Het is al een bekend begrip geworden: de Ruhrgolder van de week. Dit is de eerste bijdrage van dit seizoen. Een vrijwilliger, een elftal, een pechvogel of een groepje mensen van een van onze clubs wordt in het zonnetje gezet. Op de een of andere manier verdienen ze extra aandacht en krijgen die ook. Het blijft niet alleen bij de aandacht; ze worden ook voorzien van een doos heerlijk gerstenat van onze sponsor Ruhrgold. Deze keer is de keuze gevallen op het derde elftal van RCL.

Een selectie van 24 man, een trainingsopkomst van tachtig procent, trainingskampen in den vreemde, een vaste scheidsrechter/vlagger en nog veel meer. Nee, het gaat niet over een profclub in Nederland of Engeland, RCL 3 vermeldt met trots deze feiten over hun selectie. Chris Olivier en Claus Samson hebben het geluk dat ze deze Helden wekelijks onder handen mogen nemen om ze op het trainingsveld klaar te stomen voor de competitiewedstrijd op zaterdag.

Per Schreuder, die thuis de wedstrijden fluit (maar geen thuisfluiter is) en uit vlagt: ,,Het is een unieke groep die elkaar al jaren kent. Er zitten ook oud-selectiespelers bij die natuurlijk wel tegen een balletje kunnen trappen. Verder zitten er drie zoons van Chris in de selectie. Denk nou niet dat de betere spelers of ‘de zoons van’ een voorkeurbehandeling krijgen. Iedereen krijgt zijn speeltijd. Dat lukt natuurlijk niet wekelijks, omdat er maar zestien op het wedstrijdformulier passen. Degenen die overblijven kijken of er nog spelers nodig zijn in andere elftallen en willen dan graag invallen. Het voetbalenthousiasme is groot bij de spelers en begeleiders.”

Professionaliteit is ook terug te vinden in de kleding. Schreuder nog eens: ,,FOUR IT heeft het team in nieuwe kleding gestoken compleet met trainingspakken en spulletjes voor de mannen buiten de lijnen. Dit bedrijf sponsort leidenamateurvoetbal ook trouwens. Nog een mooi detail: vorig jaar zijn we met de hele groep naar Portugal geweest en in de winterstop gaan we naar het zuiden van Spanje. Trainen dat de stukken er vanaf vliegen natuurlijk, vroeg naar bed en uit de veren. We gaan het serieus aanpakken haha.”

De groep werd verblijd met een mooie doos Ruhrgold weizen. Welingelichte bronnen melden dat de groep het zich na afloop van de wedstrijd tegen LSVV’70 goed liet smaken. Over het resultaat kunnen we beter zwijgen, wel kunnen we verklappen dat RCL niet won of gelijk speelde. Laten we hopen dat Ruhrgold een pleister op de wonde was.