De competitie is voor de lagere klassen drie speeldagen onderweg. In de hogere klassen is er al meer gespeeld. Zoals de voorbije seizoenen het geval was, heeft onze redactie ook dit seizoen weer een spelersklassement opgezet. Deze is onderverdeeld in vier klassementen. De hoofdklassen op zaterdag en zondag alsmede de eerste klassen zijn samengevoegd. De tweede, derde en vierde klasse worden separaat bijgehouden.

Dit seizoen heeft een record aantal clubs (41!) zich ingeschreven. Wekelijks ontvangt onze redactie de punten van de trainer, leider of andere deskundige vanuit de club. Nog maar eens en voor alle duidelijkheid: LAV geeft de punten niet zelf omdat onze verslaggevers nu eenmaal niet bij alle clubs live aanwezig kunnen zijn elk weekend. Aan de hand van de gegevens vanuit de clubs worden wekelijks de ‘Elftallen van de Week’ geformeerd en ook de spelersklassementen worden gepubliceerd. Dit is in principe elke woensdag het geval. Aan het einde van de maand wordt de speler van de maand gekozen op basis van het klassement en die speler wordt in het zonnetje gezet. Daarbij worden de maanden september/ oktober en december/januari samengevoegd. Er zijn daarvoor leuke prijzen te winnen! Daarover later meer. In elk geval speelt LAV Businessclubpartner Equipo Voetbalreizen hier een belangrijke rol in.

Vooruitlopend op de publicatie morgen nu alvast een korte blik op de klassementen. In zijn totaliteit zijn 1145 spelers ingeschreven. Daarvan zijn tot nu toe 291 spelers ‘op de bon geslingerd’ met punten.

In de hoofdklasse en eerste klasse leidt Ricardo de Vlugt van FC Rijnvogels de dans voor ploeggenoot Jaap van Duijn en Neal Arnoldus van ARC. Vanaf volgende week zullen de door de hoofdklassers eerder gespeelde wedstrijden uit het klassement worden gehaald omdat zij simpelweg meer duels speelden tot nu toe. Aan het einde van de rit worden die punten weer toegekend en gedeeld door het aantal gespeelde wedstrijden. Eerlijkheid staat immers voorop.

Thom Wijnalda op archieffoto in actie tijdens de districtsbeker. De RCL’er is leider van het klassement in de tweede klasse.

Bij de tweedeklassers verzamelde Thom Wijnalda tot nu toe de meeste punten. De RCL‘er staat op acht punten. Glenn Lobbezoo (Kagia) en Ruben van de Does (Valken’68) volgen de spits van de Leiderdorpers.

Sipan Khalid staat bovenaan bij de derdeklassers. De speler van Sporting Leiden scoorde tot nu toe niet alleen als een heuse goalgetter, maar zijn spel viel wekelijks ook op. Ronald Mink (Sporting Leiden, za), Boas Vet (Alphia), Jesse Modderaar (TAVV) en Aymen Mizab (Sporting Leiden, za) staan eveneens hoog genoteerd.

Simon Hazenberg van Meerburg staat op de eerste plaats namens de vierdeklassers. Hij wordt gevolgd door Marc Griffioen (SJZ) en Jos van Beuningen van LSVV’70.

Zoals gezegd morgen de nieuwe teams naar aanleiding van het weekend van 5 en 6 oktober. Een en ander op de homepage terug te zien. De klassementen staan onder ‘Statistieken’ op de homepage (zo ook het topscorersklassement).