Het 34ste ‘Lopend Vuurtje’ van het seizoen 2018-2019 is daar. Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en meer relevante informatie. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Vaak verwijzen we voor een deel van de informatie naar de websites van de clubs. Raadpleeg daarom altijd de site van de genoemde club. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: [email protected]

 • Het stadsbestuur heeft zich de kritiek op de nieuwe Leidse sportnota aangetrokken. Daarin werd wel erg veel de nadruk gelegd op ongeorganiseerde sport, op doelgroepen die weinig aan sport toekomen en vooral ook op gezondheid. De reguliere verenigingssport sneeuwde wat onder en dat wordt in de definitieve versie van het beleidsrapport rechtgezet. ,,Ik denk dat door de inbreng van verschillende partijen de nota alleen maar beter wordt’’, voorspelt sportwethouder Paul Dirkse (D66).
 • Lugdunum bestaat 100 jaar. Dat feit kan de ware Leidenaar niet ontgaan zijn. Er zijn vanzelfsprekend vele festiviteiten en een daarvan vindt dinsdagavond 14 mei plaats. Dan speelt een samengesteld Leids elftal tegen het vlaggenschip van de groenwitten.
 • Na de wedstrijd ASC-Voorschoten ’97 zullen The Quartles vanaf 16.00 hun muziek ten gehore brengen. Naast alle leden zijn ook alle reünisten uitgenodigd om hiervan te genieten. U komt toch ook?! Bijkomend feit: deze wedstrijd is Krakerrrr van de Week bij Leidenamateurvoetbal.
 • Warmunda: ,,Na vele jaren iedere week de scheidsrechters te hebben ingedeeld voor iedere thuiswedstrijd stopt Rob van Noort volgend seizoen als coordinator. Hij blijft wel graag iedere week wedstrijden fluiten. Wij danken nu alvast Rob voor zijn grote inzet in het opleiden van scheidsrechters en kinderen enthousiast te krijgen voor deze o zo waardevolle taak op het voetbalveld. De jeugdcommissie is nu op zoek naar zijn opvolger. Ben je enthousiast meld je dan bij de jeugdcommissie.”
 • Vrijdag 24 mei aanstaande is er een Algemene Ledenvergadering (ALV). Alle leden van Meerburg of hun vertegenwoordigers zijn van harte uitgenodigd voor deze belangrijke bijeenkomst. Voor het agendapunt bestuurssamenstelling vragen we de speciale aandacht omdat er veel wijzigingen in de bestuurssamenstelling optreden.
 • Nog een bericht van de club uit Zoeterwoude: ,,De jaarlijkse Meerburg familiedag is dit jaar op zondag 2 juni. Dat is de laatste dag dat het complex open is voordat men begin met de vervanging van de velden.”
 • Vervroegde zomerstop bij LSVV? De website was immer een bron van vermaak en nieuws, soms juist in die volgorde. Het laatste bericht dateert echter al van 26 maart. Houdt men zich in voor een waterval van berichten tijdens de nacompetitie?
 • ,,Bij vv Koudekerk staat veiligheid voorop, maar uiteraard kan er altijd iets mis gaan. En ook daarop willen we voorbereid zijn. Daarom organiseren wij een EHBO-cursus waaraan jij kunt deelnemen en wij betalen!” Hoe een Koudekerker van het aanbod gebruik kan maken leest men op de site van de vereniging.
 • Even voor de bezoekers van Aarlanderveen-Koudekerk iets om rekening mee te houden. Komende zaterdag is de N231, dat is de weg vanaf de Oostkanaalweg richting Nieuwkoop, afgesloten.
 • Lugdunum stapt over: ,,Vanaf het seizoen 2019-2020 zijn Nike en Voetbalshop.nl de leverancier en webshop van Lugdunum. Op woensdag 15 mei van 17.00 tot 20.00 uur vindt er een pasdag plaats in de kantine. Teams mogen in de huidige tenues van Hummel nog één seizoen spelen. Vanaf seizoen 2020-2021 zijn alle teams verplicht om in de nieuwe tenues van Nike te spelen.”
 • Vrijdagavond 17 mei wordt er een gezellige wijnproefavond 2.0 bij Valken’68 georganiseerd in de kantine op ’t Duyfrak. Bicking.NL en Van Kruistum Wijnen zijn wederom aanwezig om de beste wijnen te schenken aan de gasten. Gedurende de avond worden er door Keurslager Timmers diverse culinaire luxe hoogstandjes geserveerd. Entree, inclusief wijn en hapjes, kost € 25,00 en opgeven kan bij Henk van der Nagel.
 • Op zondag 26 mei tussen 10 en 12 uur zijn er weer open trainingen voor jongens en meiden tussen de 5 en 14 jaar. Wil je ook komen voetballen bij RCL? Of twijfel je nog om te voetballen? Of wil je een keer een voetbaltraining volgen? Geef je dan op voor de open training! Tijdens de training zal je kennis maken met de basis van voetbal. Ook zal je kennis maken met een aantal trainers van RCL! Je mag natuurlijk vriendjes en vriendinnetjes meenemen.
 • ,,Iets wat niet mag ontbreken bij FC Rijnvogels tijdens de Familiedagen 2019 is de titanenstrijd tussen de ouders en de kinderen. Omdat we iedereen willen laten spelen tijdens de feestweek, hebben we gekozen voor een iets andere opzet dan normaal. We kunnen door de vele aanvragen gewoonweg niet alle teams kwijt op de slotdag.” Alle informatie natuurlijk op de website van de vereniging.
 • Vrijdag 10 mei bij RCL: Paul van der Zwaan presenteert. De oefenmeester houdt een lezing bij de Leiderdorpse vereniging en daar moet je bij zijn! De entree is gratis en de koffie staat klaar! Aanvang 20 uur.