vrijdag, april 26, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend vuurtje, deel 4 (30 augustus-5 september)

Lopend vuurtje, deel 4 (30 augustus-5 september)

-

Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en meer relevante informatie zijn te lezen in deze rubriek. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Vaak verwijzen we voor een deel van de informatie naar de websites van de clubs. Raadpleeg daarom altijd de site van de genoemde club. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: redactie@leidenamateurvoetbal.nl.

  • Nog heel even wachten en dan is het zover: de eerste seizoensgids uitgebracht door LeidenAmateurVoetbal.nl! Het was een berg werk, maar alle bij LAV aangesloten clubs hebben een bijdrage geleverd en de verhalen zijn opgetekend. Zeer binnenkort volgt de datum van uitkomst. ONLINE OP LAV! 
  • Stompwijk’92 zoekt maar liefst zes nieuwe bestuursleden! Over het waarom: ,,Op dit moment zijn wij bezig om het omni gevoel binnen onze vereniging te versterken. Voorheen had iedere afdeling nog een eigen bestuur. Deze besturen zijn in de extra algemene ledenvergadering opgegaan in één bestuur voor de gehele vereniging. Veel bestuursleden zijn echter gestopt of stoppen eind van dit jaar. Hierdoor is er nu al een enorm gat gevallen wat door nieuwe en enthousiaste mensen opgevuld moet gaan worden. Zonder bestuur géén Stompwijk’92”. Het is duidelijk: mensen die de club een warm hart toedragen moeten aan de noodkreet gevolg geven.
  • Een originele oproep is te lezen op de website van VV Zwammerdam: ,,Het seizoen is weer begonnen. En dan begint het feest weer voor het bestuur: ‘Gezocht Vrijwilligers’. Dat is een uitstervend ras. Iets van vroeger. Bij sommige collega-verenigingen wordt gedreigd dat ze ‘de handtekeningen’ gaan gebruiken. Leden of hun ouders moeten een handtekening zetten als ze lid worden dat ze x-uur per jaar vrijwilligers werk doen. Als ze dat niet doen dan betalen ze y-euro per uur. Dat noemen we ‘afkopen’. En van dat geld worden dan weer junioren ingehuurd voor z-euro per uur om het vrijwilligerswerk te gaan doen. Onvrijwilligerswerk eigenlijk dus! Die kant moeten we niet op: dat past niet bij onze cultuur. Maar we zoeken nog wel wat rasechte vrijwilligers.”
  • SV ROAC ziet het als haar verantwoordelijkheid om bij te dragen aan een duurzame samenleving. Dit betekent dat de vereniging wil over gaan tot de aanschaf van LED verlichting op het tweede veld en zonnepanelen op het dak van de sporthal. Om lange termijn voordelen qua kosten te realiseren, moet de vereniging op korte termijn investeren. Om deze investering mogelijk te maken, organiseren we op vrijdag 11 oktober 2019 de tweede editie van de SV ROAC Veiling. We zijn op zoek naar zo veel mogelijk ludieke, unieke en creatieve veilingitems. Dit kan van alles zijn: van een taart tot kaartjes voor een voetbalwedstrijd. Van een mooie plant tot een weekend weg en van een fles wijn tot een diner.
  • Het bestuur nodigt alle leden van vv Koudekerk uit om aanwezig te zijn bij de algemene ledenvergadering (jaarvergadering) te houden op maandag 16 september 2019, aanvang 20.00 uur.
  • De Onder-8-pupillen van Ajax uit Amsterdam zijn winnaar geworden van het internationaal mini-pupillentoernooi bij DoCoS door een zege in de finale op KV Mechelen: 2-1. DoCoS A wist via drie zeges in de finalereeks een prima negende plaats te behalen.
  • De echte Kagia fan heeft het al gezien, maar  voor iedereen met belangstelling voor de fantastische prestatie van de club uit Lisserbroek nog eens: ,,We herinneren ons allemaal zaterdag 13 april 2019. Kagia 1 werd, onder leiding van coach Rene Ras, kampioen van de derde klasse. Na de eerder gepresenteerde samenvatting kun je nu, met dank aan Jurjen Nieuwenhuizen Robbert Tukker & Hennie Kanbier genieten van een korte docu over deze historische dag. Enjoy!”
  • Op zaterdag 14 september is er een Clubfeest bij RCL met onder andere DJ Vincent. Aanvang 20.00 uur.
  • Nog meer festiviteiten bij de Leiderdorpse vereniging: ,,De eerste zaterdag van het seizoen zit er al weer op en het was weer gezellig druk bij RCL. Ook de Supportersvereniging van de club heeft het voorlopig programma klaar. Kijk hier alvast om je agenda te blokkeren!” En dat ‘hier’ geldt natuurlijk voor de site van RCL.
  • Een nieuwe sponsor voor FC Rijnvogels: ,,Namens Horesca Horecavo heeft dhr. Wim Schaap een nieuw sponsorcontract getekend bij onze mooie club. Horesca Horecavo is een totaalleverancier voor de regionale horeca.”
  • In het NRC een drieluik over de scheidsrechter. De eerste twee schetsen een onthutsend beeld van deze onmisbare mensen op de velden. Beschimpt, uitgescholden, bespuugd, knock out geslagen door spelers, staf of publiek. Geen wonder dat sommigen weigeren bepaalde clubs te fluiten. Het korte lontje regeert. Gemakkelijk op te lossen is het probleem niet. Ook de verslaggevers van leidenamateurvoetbal hebben met lede ogen excessen geconstateerd. De betrokkenen op de site aan de kaak stellen blijkt lastig; ook lange tenen blijken in de voetballerij schering en inslag. Toch willen ook wij onze ogen niet sluiten……. Etc
  • En dan een optimistisch slot. In het derde deel wordt juist de positieve kant van het fluiten belicht. Terecht, want het kan een prachtkans zijn het amateurvoetbal een handje te helpen. Zonder hen geen voetbal en gelukkig beseffen velen dat. Een handdruk na afloop, ja ook na verlies en een penalty tegen, is voor de meerderheid gelukkig de normaalste zaak van de wereld. Innerlijke beschaving en zelfkritiek is een sieraad voor een voor een mens.
  • De sponsorcommissie van UVS is verheugd u te kunnen mededelen dat Soccer Academy Ties de Ruijsscher uit Leiden zich als nieuwe sponsor aan UVS heeft verbonden.Over Soccer Academy Ties de Ruijsscher: Wil je je blijven ontwikkelen als voetballer? Schrijf je dan nu in bij Soccer Academy Ties de Ruijsscher. Deze voetbalschool is de perfecte aanvulling op je normale training en wedstrijden.
Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read