vrijdag, april 26, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenUitstekend initiatief vijf voetbalclubs gemeente Katwijk

Uitstekend initiatief vijf voetbalclubs gemeente Katwijk

-

In het kader van de ‘Week van Respect’ (4-10 november) worden op de zaterdagen 2 en 9 november a.s. van 8.00 – 12.00 uur aan de bezoekers van jeugdvoetbalwedstrijden op de sportcomplexen van de vijf amateurvoetbalverenigingen in de gemeente Katwijk een flyer en een appel uitgedeeld. Deze flyer geeft wat ‘lijntips’ voor ouders (of verzorgers) langs de lijn.

En de appel? Die wordt, gesponsord door Van der Mey uit Rijnsburg, uitgereikt onder het motto ‘Appel in de mond is goed voor het spel en ook nog gezond!’. Om de slogan ‘Voetbalplezier beleef je samen’ goed tussen de oren te laten landen, staat deze ook vermeld op de koffie- en theebekertjes die op deze ochtenden worden gebruikt. Leuker kunnen de normen- en waardencommissies van de vijf amateurvoetbalverenigingen het niet maken!

Wie kent niet de cabaretier Martin van Waardenberg, o.a. bekend van het filmpje op YouTube waarin hij in de huid kruipt van een voetbalvader bij wat nu JO-9 heet?

Nog niet eerder gezien? Kijk dan maar eens op https://youtu.be/3XodHzqoBoM

Heb jij zo’n voetbalvader of –moeder met eigen ogen wel eens langs de lijn ‘in het wild’ kunnen bewonderen? Of tussen ons gezegd en gezwegen: ,,Was jij ook wel eens zo luidruchtig, ondersteund door meer dan heftige gebaren, actief langs de lijn bij een voetbalwedstrijd van jouw zoon/dochter/pupil? Lees dan zeker even door!

Voetbalplezier beleef je samen!

Het beleven van plezier aan het mooie voetbalspelletje langs de lijn voor alle bezoekers bij jeugdvoetbalwedstrijden op de vijf sportcomplexen lijkt misschien een onmogelijke opgave; of is het de weg van de lange adem? Maar als je het niet af en toe extra onder de aandacht brengt, verflauwt de aandacht hiervoor. Daarom hebben de normen- en waardencommissies van de voetbalverenigingen FC Rijnvogels, Quick Boys, Rijnsburgse Boys, v.v. Katwijk en Valken ’68 de koppen bij elkaar gestoken en aan de (appel)boom geschud.

En wat na zaterdag 9 november?

Natuurlijk loopt de campagne ‘Ouders langs de lijn’ ook nog door na 9 november. Later in dit voetbalseizoen zullen wij nog een keer het onderwerp onder uw aandacht brengen. Iedereen herkent ongetwijfeld de vijf vuistregels die op het (blauwe) spandoekframe ‘Zonder respect geen voetbal’ staan vermeld. Dit spandoekframe  hangt bij iedere van de vijf genoemde voetbalclubs op een prominente plek. Laten we dus de zaterdagen van 2 en 9 november gebruiken om deze regels op een positieve manier in de praktijk te brengen..

Voetbalplezier beleef je samen. Gewoon doen dus!

Normen- en waardencommissies van alle vijf amateurvoetbalverenigingen binnen de gemeente Katwijk

Must Read