maandag, mei 27, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Boshuizen moet blijven achtervolgen

FC Boshuizen moet blijven achtervolgen

-

Eerste klasse A (zondag, West I)- Geruime tijd bleef het onzeker of FC Boshuizen en AGB op veld 1 of 2 moesten gaan spelen. Het natuurgrasveld had het zwaar te verduren met de slagregens en even na 13 uur besloot de scheidsrechter om uit te wijken naar het kunstgrasveld, dichter bij de kantine. Weer drie kwartier later werd alsnog besloten te verkassen naar het ‘opeens’ wel bespeelbare hoofdveld. Vervolgens ontrolde zich een leuke voetbalmiddag met een echter voor de Leidenaren negatieve afloop. De Amsterdammers wonnen met 1-2 en zo moest de equipe van Marcel IJzendoorn toezien dat Velsen wel naast JOS/Watergraafsmeer kwam op de koppositie en dat FC Boshuizen nu twee ploegen moet achterhalen.

Na deze speelronde hadden er dus drie ploegen aan de leiding kunnen gaan. JOS is al een tijdje aan het kwakkelen en Velsen was al opgerukt naar de gedeelde tweede plaats. De hoofdstedelingen kregen in Velsen met 3-0 op de broek. FC Boshuizen wilde eveneens profiteren, maar slaagde daar niet in. Dat was zeker te voorkomen geweest, maar FC Boshuizen deed vooral in de eerste helft zichzelf de das om.

IJzendoorn: ,,Als je niet scoort, win je niet. Zo simpel is dat. Ik zeg zeker niet dat we slecht hebben gespeeld, hoor. En dat spelers kansen missen dat gaat uiteraard niet bewust. Scoren hoort nu eenmaal nadrukkelijk bij dit spelletje en in die zin waren we dit keer niet goed genoeg. Tegen het einde van de wedstrijd gaven we daarnaast teveel ruimte weg. De jongens wilde te graag forceren en daardoor kon AGB de 0-2 maken. Het is overigens niet zo, laat ik dat met klem zeggen, dat we tegen een ‘weggooiploeg’ speelden. Zij staan niet voor niets in de subtop en pakten eerder ook al punten van JOS. Dit is een gemiste kans om het nog spannender te maken, maar we zijn uiteraard niet zomaar kansloos nu. Tenslotte komen de koplopers ook nog naar Leiden toe.”

De Leiderdorper doelde met het missen van kansen vooral op de strafschop. Die mocht Sohrab Safi nemen nadat de scheidsrechter een overtreding had gezien van de doelman van de bezoekers. De goalie, Yavuz Sönmez, kwam uiteindelijk als winnaar uit de strijd. Daarbij bleef het niet, want ook Frank van Gils dacht te scoren, maar een uiterste krachtinspanning van de man tussen de palen voorkwam een treffer.

AGB liet zich eveneens niet onbetuigd in aanvallend opzicht en de openingstreffer mocht er zijn. De aanname van Younnes Makraou na een vrije trap was groots en Hussein Uwimana was meteen gezien. De voorzet werd vervolgens binnen geknikt door Nabil Haddouzi.

Na de onderbreking golfde het spel heerlijk over en weer. Eerst miste Gerson Pisas oog in oog met de voortreffelijke Sönmez, na een prima steekbal van Tommy Sinteur,  en dat bleek de opmaat voor een stortvloed aan kansen. Vooral Van Gils mocht het zichzelf aanrekenen dat de gelijkmaker uitbleef. Van bijster dichtbij ging de bal nog niet over de doellijn. Toch meende de middenvelder en ook Younes Seghrouchni, die er pal naast stond, dat de bal zeker de doellijn was gepasseerd. Aan de andere kant miste Abdul Rahim Sebah voor een volkomen verlaten doel. En zo kon het ook daarna alle kanten op, hoewel gesteld moet worden dat AGB de geboden ruimte best beter had kunnen benutten. De Leidse ploeg ging meer en meer forceren en dat was vanzelfsprekend in het voordeel van de ploeg die de laatste twee duels ook al won. Jesper Neuteboom kwam er voorop bij, maar de kopspecialist werd amper gevonden.

De 1-1 bleef uit omdat de gasten, waar ex-prof en pingeldoos Hursut Meric regelmatig een lust voor het oog was, vlak voor tijd de 0-2 maakten. Jason Dasburg maakte pal daarna eindelijk ook een Leids doelpunt, maar de tijd was te kort om er minimaal nog een punt uit te slepen.

De titelrace is voor IJzendoorn en de zijnen uiteraard nog niet gelopen, maar deze unieke kans ging in elk geval aan de neus voorbij. ,,Het had op zeker een andere wedstrijd geworden bij 1-0, maar dat mocht niet zo zijn. Sinteur had eerder twee pingels gemist en had zelf aangegeven even over te willen slaan. Safi hadden we doorgeschoven en normaliter heeft hij een prima trap in huis. Dit kan gebeuren uiteraard, maar het is zonde dat we onszelf niet hebben beloond in deze wedstrijd. Daarmee is slechts een slag verloren. We hebben nog acht wedstrijden om te laten zien hoe graag we willen en waartoe we bereid en in staat zijn.”

Druk was het allerminst aan de Boshuizerkade. Het weer speelde uiteraard parten, maar de thuisblijvers kregen ongelijk zoals het heet. De wedstrijden van de Leidse ploeg staan vaak garant voor spektakel. Dat was nu niet anders. 5-4 of 4-5 was ook een mogelijke score geweest immers. Een compliment aan de beide ploegen resteert, maar de punten vertrokken dit keer uit Leiden.

FC Boshuizen-AGB 1-2 (0-1). 37. Haddouzi 0-1, 88. Makraou 0-2, 90. Dasburg 1-2. Scheidsrechter: De Groot. Toeschouwers: 40.

FC Boshuizen: Antersijn, Uwimana, Neuteboom, Owel, Winkelman, Seghrouchni, Van Gils, Safi (72. Adsalmis), Dasburg, Pisas, Sinteur.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read