donderdag, mei 30, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseROAC overtuigt bij entree in eerste klasse (plus podcasts)

ROAC overtuigt bij entree in eerste klasse (plus podcasts)

-

Eerste klasse B (zondag)- Als verslaggever van RTV Lokaal hield Theo Leliveld het bijna niet meer op de tribune bij ROAC. De vader van de trainer keek de slotminuten haast vooruit en slaakte een zucht van opluchting en blijdschap nadat het laatste fluitsignaal klonk. ROAC won de eerste wedstrijd in de eerste klasse met 2-0 van Olympia en de opwinding bij Leliveld senior en andere volgelingen van de club was te begrijpen. De angst dat het goed zou komen was eigenlijk wel enigszins overtrokken. ROAC speelde een prima eerste helft en na de rust hield het de controle. De verdiende zege werd zo een feit.

Om even voor 14 uur was het nog niet overweldigend druk rondom het hoofdveld. Jammer, want ROAC verdiende een grote opkomst als kersverse eersteklasser. Geleidelijk aan werd het echter gelukkig wat drukker en de volgers kregen geen ongelijk. Het werd een leuke en boeiende middag en de credits daarvoor mochten uitgaan naar het fris van de lever spelende ROAC. Niets van zenuwen of plankenkoorts was waarneembaar. De paarswitten zaten er bovenop en van meet af aan hielpen de spelers elkaar. Olympia had daar zichtbaar moeite mee en kon geen potten breken.

Het eerste gevaar kwam niet toevallig van de thuisploeg. De net als teamgenoten bevlogen spelende Djimmy Wagter kwam tweemaal gevaarlijk door, maar gescoord werd er nog niet. Uit een vrije trap kopte Freek Heemskerk, halverwege de eerste helft, keurig de 1-0 binnen. De ervaren speler is zelf van de statistieken en zal zijn eigen naam met plezier hebben toegevoegd aan de rij met doelpuntenmakers. Deze goal is echter meer bijzonder dan voorgaande treffers. Het is de eerste van ROAC op het vierde amateurniveau.

Bij ROAC werden louter ruime voldoendes gehaald, maar Dammes van der Poel blonk zeker uit

ROAC bleef vervolgens sterker en de ploeg uit Gouda kwam geen moment echt bovendrijven. De 2-0 kwam na amper een half uur spelen op het scorebord. Nu is het Floris Hupkes die geknuffeld mag worden door zijn kameraden. In het slotkwartier probeerden de roodzwarten het wel, maar ROAC toont karakter en onoverwinnelijkheid en de marge van twee doelpunten gaan mee richting de thee.

Na de rust moet ROAC terug. Met man en macht wordt de voorsprong verdedigt. Olympia, dat in de eerste helft eigenlijk maar één kans krijgt via Soefian de Koning (de buitenspeler omspeelde Dammes van der Poel, maar kapte zich daarna weer de verkeerde kant op, red.), probeert het diverse keren van afstand, maar Van der Poel blijkt deze middag niet te kloppen.

De gastheren hadden vervolgens op 3-0 kunnen komen, maar de ingevallen Sam van der Geest miste voor een vrijwel leeg doel. Heel ingrijpend werd deze gemiste kans echter niet. ROAC bleef in het vervolg van de wedstrijd relatief simpel overeind. Ook in de fase nadat de trainer van Olympia drie frisse krachten had gebracht om te trachten het tij te keren.

De wilskracht van de thuisploeg is groots te noemen en wanneer dit wekelijks kan worden opgebracht, zal ROAC zeker niet het lelijke eendje van deze klasse worden. Olympia eindigde vorig seizoen in de middenmoot van deze klasse en leek vooraf de favoriet, maar dat bleek op het veld allerminst het geval te zijn. Daarvoor verdiende ROAC alle lof. Het eerste schaap is over de dam en voor Leliveld sr: het is echt waar! ROAC won en daar was niets aan gestolen.

Opstelling ROAC: Van der Poel, Den Hollander, Boere, Heemskerk, De Haas, De Jong, Van Seggelen (62. Straathof), Van As, Wagter (Hoogeboom), Hupkes, Bentvelzen (46. Van der Geest).

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read