donderdag, mei 23, 2024
HomeValken '68Interviews Valken’68Arie van Duijn (Valken'68): ,,2C lijkt de eredivisie wel"

Arie van Duijn (Valken’68): ,,2C lijkt de eredivisie wel”

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Valken’68 zou en moest drie punten meenemen uit Berkel. De ploeg van Arie van Duijn was door de meest recente resultaten uitgekomen op een kwestbare positie op de ranglijst en wilde daar zo snel mogelijk weg komen. De 0-1 zege geeft uiteraard nog geen reden voor euforie, maar de Katwijkse trainer sprak wel van ‘gouden punten’. Jaco van der Bent maakte het enige doelpunt op deze gure zaterdagmiddag in een volgens Van Duijn troosteloze ambiance met amper volgers. ,,En wat er was kwam uit Valkenburg.”

Van Duijn: ,,Berkel, zo wisten we al, is een lastig te bespelen ploeg en de omstandigheden waren ronduit beroerd. Voor een voetballende ploeg als Valken’68 is dat een nadeel. Toch wilden we hoe dan ook drie punten meenemen, want dit was de eerste wedstrijd van de derde periode en dan is het zaak om een goed gevoel te krijgen richting de finale van de competitie. Uiteindelijk gingen wij beter met het veld en het weer om en voor de rust kregen we al goede mogelijkheden om ze pijn te doen.”

De afzwaaiende trainer doelde daarbij op minimaal drie momenten. Selmo Kurbegovic ging eenmaal 1 op 1 op het doel af, maar zijn inzet ging over. Mathijs de Mooij kopte goed in, maar dit keer werd de bal van de doellijn afgehaald en Van der Bent zag een schot net naast gaan. Berkel stelde daar in aanvallend opzicht weinig tegenover.

,,Aanval uit het boekje”

Valken’68 kwam ook na de pauze beter uit de startblokken. Dat resulteerde uiteindelijk in de enige goal van de middag. Van Duijn: ,,Een aanval uit het boekje. Timo Schaap kwam door vanaf de flank en bediende Marc Langeveld in de spits. Van der Bent kwam daar onder en kon afdrukken. Zo zie je dat als trainer graag. Ik had gekozen voor Langeveld in de spits vanwege zijn balvastheid. Dat pakte prima uit. Tot de vijfenzeventigste minuut behielden we de controle. Daarna gingen zij uiteraard trachten druk uit te oefenen. In gevaar zijn we niet echt geweest. Het bleef vooral bij wat losse flodders. Wij hadden het eigenlijk beter moeten uitspelen in die fase. De 0-2 zou bevrijdend zijn geweest. Maar goed; ook voor deze score doe ik het uiteraard.”

Van Duijn was niet enkel te spreken over zijn puntspeler. ,,Een compliment is terecht voor de hele ploeg, maar vooral in defensief opzicht stond het als een huis. Van Erwin van der Nagel tot aan de twee defensieve middenvelders. Berkel kwam er niet door en de ploeg kon de concentratie blijven opbrengen. Het zal niet allemaal even mooi zijn geweest, en eerlijk gezegd kon dat ook niet deze middag, maar hoe we het doen of wie het doet maakt nu even helemaal niets uit. Elke ploeg in deze klasse moet punten koesteren en deze overwinning is simpelweg goud waard.”

,,Deze tweede klasse C is net de eredivisie, er valt niets van te zeggen”

De blije man op de bank trekt parallellen met het vaderlandse hoogste niveau. ,,Neem FC Groningen. Die stonden nog niet zo heel lang geleden voorlaatste en doen nu mee voor een plek in de Play-Offs voor Europees voetbal. In 2C is ook alles mogelijk. Waarom zouden wij de laatste acht wedstrijden niet kunnen winnen? Met wat we vandaag hebben laten zien, neemt mijn vertrouwen toe op een mooie finale voor Valken’68. Er stond een team en daar begint het mee. Voorafgaand aan dit duel stonden we net boven de streep, maar we staan nu drie punten achter de nummer vier. Dus wat zegt de huidige stand? Is het glas half vol of half leeg? We moeten deze zege een vervolg geven tegen SC Monster volgende week. Daarna kijken we weer naar de stand.”

Bij de bezoekers viel Peter de Best uit met een rugblessure. Hoe serieus de klachten zijn, is op dit moment nog niet bekend.

Opstelling Valken’68: Van der Nagel, De Lange, Haasnoot, Zandbergen, De Best (De Vries), De Mooij, Van der Bent, Redel, Kurbegovic (Van Delft), Langeveld, Schaap.

Foto’s: met dank aan Saam de Mooij

 

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read