HomeDerde klasseASCASC verliest eerste duel in de tweede klasse uit bij sv Hillegom...

ASC verliest eerste duel in de tweede klasse uit bij sv Hillegom (5-1)

-

Tweede klasse C (zondag)- In de eerste competitieronde van dit seizoen moest ASC het afgelopen zondag opnemen in een uitwedstrijd tegen sv Hillegom. De Hillegommers worden gezien als een voornaam titelkandidaat, daar waar kersverse promovendus ASC zich zal willen handhaven in de tweede klasse. De ploeg uit Oegstgeest verloor deze krachtmeting met 5-1. Anders dan de score doet vermoeden werd de ploeg van trainer Mo Bougrine zeker niet weggespeeld, aldus aanvaller Jelle Schouten.

Schouten over het verloop van de wedstrijd: ,,Iedereen was fit, dus we startten met een sterke basis. Het begin van de wedstrijd was niet goed van onze kant. We kregen geen grip op de tegenstander en de meeste duels werden verloren. Het veldoverwicht dat zij hadden, resulteerde na pakweg een kwartier spelen in een tegentreffer. Toch herpakten wij ons na de nodige omzettingen in het veld. Er werd meer druk naar voren gezet en daar had onze opponent zichtbaar moeite mee. Vanaf dat moment nam onze ploeg het spel over en waren wij zeker de bovenliggende partij. Na ruim een half uur spelen scoorde Ali Barokzay uit een corner de verdiende gelijkmaker. Hierna werden we nog een aantal keer gevaarlijk, helaas resulteerde dit niet in een doelpunt. Sterker nog, in de blessuretijd van de eerste helft kwam Hillegom wederom op voorsprong. Dat was heel zuur en tegen de veldverhoudingen in.”

Schouten over het vervolg: ,,Ondanks de zeperd kort voor rust pakte de ploeg het na de onderbreking goed op. We kwamen op gelijke hoogte, maar een loepzuiver doelpunt werd afgekeurd. Dat had het kantelpunt in de wedstrijd kunnen en moeten zijn. Het mocht niet zo zijn en uit een counter bouwde Hillegom de score verder uit. Ons verzet was gebroken en de koppies gingen hangen. De 4-1 en 5-1 waren voor de statistieken. Er had zeker meer ingezeten. Deze einduitslag is zeker geflatteerd. De score doet vermoeden dat we zijn afgedroogd, maar dat was zeker niet het geval. We moeten nu verder gaan bouwen op de dingen die goed en ook slecht gingen. Volgende week nemen we het op tegen Foreholte en gaan we voor de winst. Deze zomer zijn er een aantal jongens overgekomen van de komende opponent. Zij zijn er zeker op gebrand deze wedstrijd in ons voordeel te beslissen.”