HomeDerde klasseDoCoSDoCoS met ruime cijfers ten onder bij VELO

DoCoS met ruime cijfers ten onder bij VELO

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Toen Mitchel Klein vlak voor rust DoCoS op een 0-2 voorsprong zette leek het geluk de club eindelijk eens toe te lachen. Tot op dat moment waren de Leidenaren zeker niet de betere op het veld en ze konden ook niet bogen op de beste kansen, maar er prijkte wél 0-2 op het scorebord door doelpunten van de sterk acterende Danny Disseveld en Mitchel Klein. Luttele speelminuten later was het alweer gelijk. In de slotminuut voor de thee kon Ferhat Sonmez profiteren van onoplettendheid in de Leidse defensie on kopte Nout Barentsen na veertig seconden spelen in de tweede helft de gelijkmaker binnen. Uiteindelijk liep VELO zelfs uit naar 5-2 en lijkt de nacompetitie om lijfsbehoud bijna onafwendbaar voor Ron de Roode en zijn selectie. Zelfs de laatste plaats-en rechtstreekse degradatie- is niet meer ondenkbaar.

In de basisopstelling van DoCoS ontbraken weer de namen van een aantal sterkhouders vanwege blessureleed of schorsingen. Een lichtpuntje was er wel. Sean Armitage maakte na veel blessureleed eindelijk zijn rentree. Zoals gebruikelijk speelde de verdediger weer een oerdegelijke pot, maar ook hij kon de ruime nederlaag niet voorkomen: ,,We speelden goed, er was beleving en dan die 0-2 vlak voor rust. We hadden echt het idee dat het goed zou komen vandaag. Dan valt de 1-2 vlak voor rust en direct na de pauze de gelijkmaker. Zo onnodig was die eerste treffer van VELO ook nog eens. Die tweede deed wat dat betreft niet onder voor de eerste.”

Een hoge voorzet bleef ‘hangen’ in de lucht waarop keeper Mitchel van Abswoude besloot op de lijn te blijven staan. Nout Barantsen reageerde alerter dan de roodwitte verdediging en kopte simpel raak. ,,Aan die derde goal”, zo vertelt Armitage verder, ,,ging een duidelijke handsbal vooraf. Als de scheidsrechter dat ontgaat, dan sta je met lege handen. Dat VELO daarna nog twee keer scoort is misschien logisch omdat wij de gelijkmaker probeerden te forceren en zij dus alle ruimte kregen. Die drie doelpunten zijn typerend voor ons de laatste maanden. Ook in de tweede helft speelden we absoluut niet slecht en kregen zelfs een mooie kans op 2-3, maar die werd gemist. Het is een cliché om te zeggen dat we niet bij de pakken moeten gaan neerzitten en we ons moeten focussen op de volgende wedstrijd, maar wat kan ik anders zeggen? De nacompetitie wordt steeds reëler, gelukkig zijn dan de omstandigheden in ieder geval niet zo bizar slecht als vandaag.”

En slecht waren ze! De dwars over het veld staande storm maakte elke verre bal tot een gok. Ook een strakke pass over de grond maakte snelheid van het leer onvoorspelbaar. Voor de spelers en zeker ook het publiek was het geen pretje deze middag in Wateringen.

Volgende week komt TAVV naar de Mors. Deze wedstrijd mag absoluut niet verloren worden door DoCoS. In dat geval zou de club uit Ter Aar tot op een punt naderen en komt zelfs rechtstreekse degradatie in zicht.

VELO-DoCoS 5-2 (1-2). 42. Disseveld 0-1, 44. Klein 0-2, 45.Sonmez 1-2, 46. Barentsen 2-2, 70. Sonmez 3-2, 78. Draaisma 4-2, 85. Barentsen 5-2. Scheidsrechter: De Jong. Toeschouwers: 75.

VELO: Van Wijk, Blom, Van den Burg, Van Hagen, Van Meurs, Verbeek, Van Elswijk, Ripson, Sonmez (78. Draaisma), Barentsen, Maartense.

DoCoS: Van Abswoude, Van Voorthuijzen, Armitage (80. Van Meegen), Peet, Disseveld, De Klein, Van Wieringen, Maat, De Ridder, Quellhorst (55. Karasahin), Van Empel.

Foto’s: met dank aan R. van Abswoude