Ook dit seizoen wordt er wekelijks een Krakerrr van de Week gepubliceerd. Soms zelfs twee. Dat kan gaan om een stadsderby, streekderby, burentwist, topper, een kelderwedstrijd of er wordt om een andere reden gekozen voor schijnwerpers op 1 of 2 (of dus meerdere) regionale clubs. Onze redactie begrijpt dat er elk weekend meer wedstrijden van formaat op de rol staan, maar er moet nu eenmaal een keuze worden gemaakt. In elk geval wordt er door onze redactie rekening gehouden met het door de club gekozen pakket en daaraan gekoppelde mogelijkheden. Dit keer staat de schijnwerper op het duel tussen DoCoS en SVC’08, een ware kraker onderin de tweede klasse C op zaterdag. En er komt met FC Boshuizen-JOS/Watergraafsmeer nog een Krakerrr aan!!! Alle andere duels worden nog/werden geplaatst in de voorbeschouwing per klasse.

Er breken cruciale weken aan voor DoCoS. De withemden bivakkeren momenteel op de voorlaatste plek in de tweede klasse C en die leidt aan het einde van de rit tot deelname aan de nacompetitie. Aanstaande zaterdag ontvangen de Leidenaars het eveneens voor lijfsbehoud strijdende SVC’08. DoCoS-speler Lars de Ridder blikt vooruit.

De 23-jarige Leidenaar is bezig aan zijn tweede seizoen bij de club, waar hij als pupil ooit begon: ,,Dat was bij de f-jes. Daarna heb ik vier jaar in de jeugd bij ADO Den Haag gespeeld, waarna ik naar UVS overging. Vervolgens kwam ik weer terug bij DoCoS. Toen ik een jaar of zeventien, achttien was werd ik lid bij GHC. Ik kwam er voor het eerste en tweede elftal in actie. Na het faillissement van die club kwam ik bij Ter Leede terecht. In de voorbereiding op de competitie heb ik daar een aantal keer in het eerste team meegedaan, maar uiteindelijk belandde ik er toch in het tweede. Dat ik het laatste stapje net niet heb kunnen maken komt ook door mijn eigen instelling. Ik heb er niet alles voor over. Bij Ter Leede heb ik me zelfs wel eens verslapen voor een wedstrijd. Tja, dan ben je niet optimaal bezig.”

Na zijn verblijf bij de Sassenheimse hoofdklasser keerde De Ridder terug op sportpark De Morsch: ,,DoCoS is en blijft toch mijn cluppie. Het is een gezellige vereniging en ik heb het weer prima naar mijn zin. We hebben ook een leuke spelersgroep. Het zijn allemaal normale gasten. We gaan goed met elkaar om. Alleen jammer dat de resultaten tegenvallen. Onze doelstelling, die we met elkaar aan het begin van de competitie hebben uitgesproken, was om bij de eerste vijf te eindigen. Dat zou moeten kunnen, zeker omdat onze selectie door de komst van een aantal nieuwe jongens duidelijk was versterkt. Maar vooral door de vele blessures is het er niet uitgekomen. Onze voorlaatste wedstrijd bijvoorbeeld – tegen TAVV – was een goede pot van ons, die we met 4-0 wonnen. Maar daarna moesten we afgelopen weekend tegen Berkel op het middenveld door blessures weer twee plekken veranderen. We verloren kansloos met 2-0, ook al omdat het erop leek dat niemand de bal wilde hebben. Hoe dan ook, we spelen bijna nooit in dezelfde samenstelling en dat is natuurlijk erg jammer.”

De Ridder, in het dagelijks leven personal trainer bij Visser Health Coach in Leiden, acteert in het keurkorps van trainer Ron de Roode meestal als linksbuiten: ,,Maar we wisselen onderling vaak van flank. Ik ben een rechtspoot en redelijk snel. Verder sta ik in fysiek opzicht mijn mannetje en houd ik ervan om te dribbelen. Dat voer ik wel eens iets te ver door. En tot slot heb ik een aardige voorzet of hoekschop in huis.”

Dat laatste bleek overduidelijk tijdens de ontmoeting met TAVV, toen De Ridder voor drie assists en één treffer tekende. Met dat doelpunt verdubbelde hij zijn seizoentotaal. ,,Ik heb er tot nu toe inderdaad nog maar twee gescoord. Dat komt ook doordat ik er tweeënhalve maand niet bij ben geweest. Ik lag een beetje overhoop met de trainer. Hij vond dat ik me niet genoeg inzette. Ik heb wat dat betreft mijn leven gebeterd en speel nu gewoon elke week. En volgens mij best wel goed.”

In de periode dat De Ridder niet in actie kwam acteerde zijn team tegen de opponent van komend weekend. Mede dankzij twee goals van Luc Quellhorst zegevierde DoCoS bij Scheveningen Voetbal Combinatie’08 met 3-4. Het was tot nu toe de enige uitzege. De Morschbewoners veroverden zestien van de tot nu toe behaalde 21 punten in eigen huis. Opponent SVC’08 bezet momenteel met vier punten meer de elfde plaats, net boven de streep. ,,We moeten ze gewoon verslaan. Ik was er uit niet bij, maar ik sprak onze keeper over die wedstrijd en hij was niet onder de indruk van ze. Bovendien spelen we thuis en daar pakken we nu eenmaal onze meeste punten. Ik geef ons dan ook een goede kans om te winnen, zeker als we de sfeer in het veld weten te brengen zoals tegen TAVV. We moeten eerst deze wedstrijd tot een goed einde brengen en de week erna ook thuis SC Monster zien te kloppen. Die ploeg staat nu nog net boven ons. Met zes punten uit deze twee wedstrijden ziet alles er voor ons weer anders uit. En dat zou mooi zijn”, besluit De Ridder.

Foto’s: met dank aan R. van Abswoude