Tweede klasse C (zaterdag) – ,,Natuurlijk wilden we echt niet met nul uit vier onderaan komen te staan. Maar we beseften ook dat het tijd kost om van ons vroegere countervoetbal om te schakelen naar meer verzorgd combinatievoetbal wat onze trainer Dennis Olman van ons verlangt. En dan is de uitwedstrijd bij Te Werve best een pittige. Maar met deze 1-3 eindstand kunnen we meer dan tevreden zijn, zeker ook gezien het spelletje wat we lieten zien deze middag”, aldus de rappe vleugelaanvaller van DoCoS, Lars de Ridder.

Zou het drie keer scheepsrecht worden na twee eerdere stevige uitnederlagen voor DoCoS de afgelopen seizoenen bij Te Werve op sportpark Vredenburch in Rijswijk? De ploeg van Huib van Oostrom Soede nam met vier uit drie de negende plek op de ranglijst in waar de Leidenaren met nul uit drie veertiende, en dus laatste, stonden. Maar hun trainer Olman gaf vorige week al aan dat je met Soccer Boys en Wateringse Veld/Kranenburg al twee hele pittige tegenstanders had gehad.

De Ridder: ,,We kwamen toch de eerste minuut al bijna op achterstand waar Te Werve in die openingsfase ook sterker bleef. Dus we speelden toch weer aardig op de counter en het balletje ging ook steeds beter rond bij ons. Uit een vrije trap van mij kopte onze spits Chris van Empel hem ook nog op de paal. Logisch dat een ieder in de rust in onze kleedkamer toch dan best tevreden was. Het moest er deze voetbalmiddag dan ook maar een keer uitkomen.”

Dat gebeurde dan ook want na een sterke hervatting na rust was het weer Van Empel die op het Rijswijkse doel kopte, maar nu raak uit een mooie voorzet van Milan Flippo. Even later schoot hij de 0-2 binnen nadat Sven Ravensbergen de bal perfect op hem teruglegde na heerlijk voorbereidend werk van wederom Flippo. De Ridder: ,,Een gouden wissel om Sandjai Gajadien toen in te brengen voor Flippo want één minuut koud in het veld kon hij een lage voorzet van mij doeltreffend afronden, 0-3. Dat Te Werve nog met een doelpunt à la Madjer voor de 1-3 zorgde was leuk voor de statistiek. En met onze Joris van Harmelen in het doel werd kort voor tijd ook de onverdiende Rijswijkse aansluitingstreffer voorkomen.”

Het werd nog wel even spannend in de blessuretijd toen De Ridder geblesseerd moest uitvallen en DoCoS even met tien man de wedstrijd moest uitspelen. ,,Morgen maar even een fotootje laten maken want ik hoorde een knak in mijn knie en dat is niet best”, aldus de met zijn voetbalmaten een heerlijke derde helft in de DoCoS-kantine vierende buitenspeler. Met deze 1-3 eindstand komt DoCoS op een gedeelde twaalfde plek met drie uit vier (6-10) waar Te Werve tiende staat met vier uit vier (5-9). Komende zaterdag is voor de Morsbewoners Kagia de tegenstander dat met de 1-3 nederlaag tegen Valken’68 nu zevende is met zes uit vier (8-7). De tweede klasse C, een afdeling waar iedereen kan winnen van de ander maar… ook net zo makkelijk kan verliezen.

Te Werve – DoCoS 1-3 (0-0). 57. Van Empel 0-1, 63. Van Empel 0-2, 69. Gajadien 0-3,  Bojaada 1-3.

Opstelling DoCoS: Van Harmelen, Van Voorthuijzen, Maat, D. Maaskant, Van Wieringen (80. Disseveld), Brasker, Gashi, De Ridder, Van Empel, Flippo (68. Gajadien), Ravensbergen (70. Overvliet).