zaterdag, april 27, 2024
HomeDerde klasseDoCoSWestlandia drukt DoCoS dieper in de zorgen

Westlandia drukt DoCoS dieper in de zorgen

-

Tweede klasse C (zaterdag)-,,Ik wilde de bal wegkoppen, maar werd in de rug gelopen, echt een honderd procent overtreding dus. Wat er achter me gebeurde zag ik niet, want ik lag met mijn neus in het kunstgras. De scheidsrechter liet echter doorgaan en dat geeft wel een bittere smaak.”  Aan het woord Pieter Maat die bij een duel zo’n twintig minuten voor tijd tegen de grond ging bij een duel. Westlandia scoorde na deze actie de 0-2 en DoCoS was gezien.” Dat de bezoekers en zelfs kort daarop 0-3 van maakten was alleen nog voor de statistieken. DoCoS leek tot dit cruciale moment op weg naar de (verdiende) gelijkmaker, maar werd keihard met de neus op de feiten gedrukt.

De wachtkamers van de lokale ziekenhuizen en fysiotherapeuten kregen de afgelopen weken bezoek van een fiks aantal DoCoS spelers. Pakweg zeven potentiele basisspelers stonden op de lijst van afwezigen wegens soms ernstige blessures. Dat trainer Dennis Olman hier hevig van baalt en moest improviseren is duidelijk. In Westlandia trof het ook nog eens een ploeg met een paar ijzersterke spelers. Mensen als aanvoerder Dennis Verbeek en aanvallers Stefan Bron en Shane Bruinen zou iedere trainer in de tweede klasse C er graag bij hebben.

Al na een minuutje of tien liet Westlandia zijn klasse zien toen de ploeg door de defensie van de thuisploeg sneed als een warm mes door de boter. Bron rondde uiteindelijk af, 0-1. Nog een aantal keren was het alle hens aan dek voor DoCoS, maar mede door prima optreden van keeper Joris van Harmelen scoorden de bezoekers niet. Het leed leek echter niet meer te overzien toen Danny Disseveld een doorgebroken aanvaller van Westlandia bij de arm pakte en omlaag trok: rood voor de DoCoS  speler.

Merkwaardig genoeg ging het vanaf dat moment beter voor de thuisploeg. Er werd compacter en feller gespeeld waar Westlandia zich minder op zijn gemak voelde. Toen Vince Olsthoorn vlak na het begin van de tweede helft op exact dezelfde plek een soortgelijke overtreding maakte als Disseveld kon ook hij inrukken. DoCoS rook bloed en zocht de aanval. Westlandia moest terug, maar in de open strijd die zich allengs ontwikkelde bleken Bruinen en Brons een absolute meerwaarde te hebben. De kwaliteit die zij op het veld legden was bij DoCoS simpelweg niet aanwezig. Ze beslisten over het lot van de Morsploeg zij het in de ogen van een aantal  supporters en spelers van de thuisploeg geholpen door het uitblijven van een fluitsignaal. ,,Het begon echt steeds beter te lopen bij ons en we hadden echt het idee dat de gelijkmaker nabij was. Het mocht blijkbaar niet zo zijn”, vertelt Maat na afloop.

Vervolgend: ,,We misten natuurlijk een aantal spelers en nu kon Quendrim Gashi ook nog eens niet verder in de rust door hamstringklachten. Daar moeten we echter niet over door blijven zeuren. We moeten het doen met de mensen die we hebben en klaar. Er komt echt wel een revival van DoCoS. Wacht maar af.”

Een optimistisch slot aan het verhaal van Maat, maar de realiteit leert dat DoCoS nog steeds vast op de laatste plaats staat. Volgende week komt SVC’08 op bezoek. Hopelijk slagen de roodwitten er dan in om minimaal een punt te halen. De fusieclub verloor dit weekend van Soccer Boys.

DoCoS-Westlandia 0-3 (0-1). 12. Bron 0-1, 70. Bruinen 0-2, 73. Bron 0-3. Scheidsrechter: Van der Weijden.

Opstelling DoCoS: Van Harmelen, Van Voorthuijzen, Maat, Brasker (82. Van der Leek), Disseveld (25. rode kaart), Armitage, Gashi (46. Van Wieringen), Van Empel, Mike Filipppo, Milan Filippo, Elkerbout (75. Gajadien).

Opstelling Westlandia: Duijvestijn, Van Rijn, Olsthoorn (48. rode kaart), Valantijn, Vollebrecht, Verbeek (80. Van der Zalm), Ruigrok (82. Geertsema), Van Hagen, Van der Voort, Bron, Bruinen (75. Van Schie).

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read