Tweede klasse C (zaterdag)-De kop van het verslag stond al met potlood genoteerd toen er nog een minuutje te spelen was: ‘DoCoS knokt zich knap langs SVC’08’ toen het noodlot voor de thuisploeg toesloeg. Keeper Mitchel van Abswoude en een der voorwaartsen van de bezoekers gingen een duel aan waarbij de aanvaller naar de grond ging. ‘Penalty’ besliste de scheidsrechter van dienst. De toegekende strafschop werd simpel benut door Fabian Toet waardoor SVC in extremis alsnog een gelijkspel wegkaapte. Het was een bittere pil voor de Leidenaren, die het meeste recht op de zege hadden.

,,Ik sprak die jongen van de penalty net nog even”, zuchtte Chris van Empel na afloop, ,,Hij zei dat hij maar was gevallen in de hoop op een strafschop, wij hadden er tenslotte ook een gehad. De scheids trapte er helaas in.”

Dit gegeven maakte het puntverlies des te zwaarder voor de spits. ,,Het eerste kwartier gaven we niet thuis, maar daarna hadden we de wedstrijd toch echt in handen. Hun doelpunten waren puur momentopnames, toevalstreffers zo je wilt.”

Hoewel Van Empel hier vanzelfsprekend niet helemaal objectief in is had hij zeker een punt. Na twintig minuutjes spelen draaide Steve de Ridder zich knap vrij en schoof de bal vanaf de rand van het strafschopgebied via de binnenkant van de paal langs de op de grond genagelde Leidse doelman. Het was de eerste keer dat de bezoekers de bal tussen de palen wisten te krijgen na hopeloze afzwaaiers. Daarna was het louter DoCoS dat de klok sloeg. Oogstrelend was het allemaal niet, maar er was hier dan ook sprake van een duel in de onderste regionen van de tweede klasse C.

De gelijkmaker van de roodwitten was er wel een van grote schoonheid. Eerst speelde Simon Joubij op links enkele tegenstanders uit waarna Luc Quellhorst uit zijn voorzet scoorde middels een onnavolgbare actie. De enige keer dat de aangeslagen aanvaller iets van een glimlach toonde na de wedstrijd: ,,Moeilijk te beschrijven, laten we zeggen dat de keeper op het verkeerde been stond. Het was een mooi moment natuurlijk.”

Nog een fraai moment was zijn tweede doelpunt en de 2-1 voor DoCoS: ,,Ik moet altijd op de rand van de zestien staan bij een corner, wachtend op een afgeslagen bal. Die kwam er waardoor ik hard in kon schieten.” De voorsprong duurde amper twee minuten. Steve de Ridder volleerde een verre voorzet technisch knap in een keer achter van Abswoude.

DoCoS zat niet bij de pakken neer en ging op zoek naar meer. Tien minuten voor tijd leek de beslissing te vallen. Liam de Ruiter beging een overtreding, kreeg zijn tweede geel en kon inrukken. Lars de Ridder faalde niet en de 3-2 was een feit en de zege zo goed als zeker dacht men in het Leidse kamp. Van Empel nog eens: ,,We dachten echt dat het niet meer mis kon gaan, ja, en dan die strafschop. Knokken voor elke meter en dan zo’n slot. Ik denk dat we een goede wedstrijd speelden; goede organisatie achterin en bij aanvallen benutten we de zijkanten. Ik vind SVC minder, maar daar heb je nu weinig aan.”

Quellhorst sluit zich aan bij deze woorden: ,,We hadden het betere van het spel en hadden die drie punten verdiend. Vooral de manier waarop is wel heel zuur. Het wordt nu wel erg moeilijk om de nacompetitie te ontlopen.” En wel heel clichématig: ,,We geven het niet op en geven de volgende wedstrijden alles. We willen echt in deze klasse blijven, die is te leuk om eruit te vallen.” Van Empel tot slot: ,,Natuurlijk hopen we in de resterende wedstrijden genoeg punten te halen om de nacompetitie te ontlopen, maar reëel is dat niet helemaal. DoCoS speelt hoe dan ook in deze klasse volgend seizoen kan ik je zeggen.”

Volgende week speelt de ploeg van Ron de Roode thuis tegen SC Monster dat net als DoCoS 22 punten heeft. Het is de laatste strohalm om wellicht nacompetitie te kunnen ontlopen.

DoCoS-SVC’08 3-3 (1-1). 19. S. de Ruiter 0-1, 36. Quellhorst 1-1, 62. Quellhorst 2-1, 63. S. de Ruiter 2-2, 80. De Ridder 3-2, 90. Toet 3-3. Scheidsrechter Hilgersom. Toeschouwers 175.

DoCoS: Van Abswoude, Van Voorthuizen, Van Empel, Armitage, Peet, Jouby, Mhanni (87. Gajadien), De Ridder (83. Maat), Klein, Disseveld, Quellhorst.

SVC’08: Vos, J.Ros (69. Van der Laan) M.Ros, Tetteroo, Bos, C. de Ruiter, S. de Ruiter, Toet, Castillo (80. Hoekstra), L. de Ruiter, Hughes.

Foto’s: met dank aan R. van Abswoude