HomeKagiaInterview KagiaKagia opgelucht na zege bij vrijbuiters Van Nispen (2-3)

Kagia opgelucht na zege bij vrijbuiters Van Nispen (2-3)

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Na drie nederlagen op rij was er zaterdag eindelijk weer een positief resultaat voor Kagia. De Lisserbroekers keken twee keer tegen een achterstand aan in de uitbeurt bij Van Nispen, maar uiteindelijk besliste Rens Lamboo de wedstrijd in het voordeel van de bezoekers (2-3).

Van Nispen, bestaande uit een Noordwijkse vriendengroep die in een recent verleden op hoofdklasse en derde divisieniveau acteerde, kwam sterk uit de startblokken en was in het eerste half uur duidelijk de bovenliggende partij. Kagia kreeg in deze fase geen vat op de lopende spelers van de gastheren, die diverse goede kansen kregen om de score te openen.  Jeffrey Koemans mikte na een fraaie solo naast het doel van Kagia-doelman Aron Wijsman en niet veel later moest de keeper in actie komen bij een doelpoging van Marijn de Kok.

Na een kwartier spelen kwam de thuisploeg toch op de verdiende voorsprong. Jon-Joost Cornelissens zette een een-twee combinatie op met De Kok, waarna Cornellissens vrij voor Wijsman koelbloedig bleef (1-0). Na deze goal bleef de thuisploeg gevaarlijker, maar tot grote kansen leidde dit niet. Ook Kagia meldde zich, behoudens een doelpoging van Roy Hogewoning, nauwelijks voor het doel van Van Nispen-keeper Sven van Hensbergen en de gelijkmaker vlak voor rust kwam dan ook volledig uit de lucht vallen. Rens Lamboo slingerde de bal vanaf links voor het Van Nispen-doel, waarna Dirk-Jan Ligtenberg met een vlotte voetbeweging Van Hensbergen verraste (1-1).

Direct na rust  ging een poging van Koemans nog net naast het Kagia-doel, maar vijf minuten later was het wel bingo voor de thuisclub. Na goed doorzetten van De Kok aan de rechterkant kwam de bal op de rand zestien bij Tim Koning, die met een fraai schot Wijsman kansloos liet (2-1). Tien minuten later was de score echter weer in evenwicht. Na een diepe pass van achteruit kreeg Joey van Beelen de bal, die tot zijn verbazing vrij kon opstomen naar het doel van Van Hensbergen. Oog in oog met de doelman rondde de Kagiaan beheerst af (2-2).

De bezoekers roken dat er meer in zat en nu was het Van Nispen dat naar adem moest happen. Het conditioneel sterkere Kagia ging nadrukkelijk op zoek naar de voorsprong en die goal viel inderdaad een kleine tien minuten later. Lamboo haalde uit van afstand en zijn van richting veranderde schot was Van Hensbergen te machtig (2-3). De bezoekers kregen hierna kansen op de definitieve beslissing maar het lukte zowel Lamboo (paal) als Ligtenberg (goede redding Van Hensbergen) niet om de 2-4 op het scorebord te zetten.

Hierdoor bleef het tot slotminuut spannend. In de allerlaatste seconde kreeg Van Nispen op de rand van de zestien meter nog een vrije trap, maar tot grote opluchting van de trouwe Kagia-aanhang trof de poging  van Cornelissens geen doel en niet veel later floot de prima leidende arbiter Greveling voor het einde van de wedstrijd.

Van Nispen- nieuweling Tim Koning, dit seizoen overgekomen van Voorschoten ’97 (za), bekroonde zijn sterke optreden met een mooie goal. Koning blikte terug op de wedstrijd: ,, We hebben in de eerste helft verzuimd om op een grotere voorsprong te komen en dan maken zij vlak voor rust uit hun eerste kans gelijk een goal, dat is zuur. Na rust pakken we het goed op, maar daarna winnen zij door een betere conditie de wedstrijd. Wij trainen door werkzaamheden van de meeste jongens 1x per week en soms helemaal niet, dat vind ik weleens jammer ja. Als we net zo vaak  zouden trainen als de andere teams in de tweede klasse, dan weet ik zeker dat we voor een top 5-klassering  zouden spelen . Verder bevalt het me hier prima bij deze Noordwijkse vrijbuiters’’, aldus de in Leiden woonachtige middenvelder.

Bij Kagia  heerste, na de ongelukkige nederlaagreeks, uiteraard tevredenheid.  Kagiaan Roy Hogewoning na afloop:,, Het is lekker om twee keer van een achterstand  terug te komen en alsnog te winnen, vooral na zo’n matig begin van ons. Omdat we verzuimden om de 2-4 te maken werd het nog even spannend op het eind. Hun keeper gaat  dan mee naar voren, het scenario dat de keeper van de tegenpartij in de laatste seconde van de wedstrijd scoorde hebben we natuurlijk al eerder meegemaakt (bij DoCoS, SN) maar we hielden vandaag gelukkig stand. De overwinning is met hard werken uit het vuur gesleept maar uiteindelijk is het resultaat het enige dat telt, laten we daar maar op voortborduren’’, aldus de middenspeler tot besluit.

Van Nispen – Kagia 2-3 (1-1). 20. Cornelissens 1-0, 44. Ligtenberg 1-1, 50. Koning 2-1, 60. Van Beelen 2-2, 70. Lamboo 2-3.  Scheidrechter: Greveling

Opstelling Van Nispen: Van Hensbergen, De Ridder, De Kok (63. I. van der Vlugt), Manuputty, Koning, Cornelissens, Kok, Hinnen, Davina, Koemans, R. van der Vlugt.

Opstelling Kagia: Wijsman, Kool (73. Van Schie), Meiland, Lobbezoo, Hoeijenbos (65. Van Dijk), Sluymer, Van Beelen, Hogewoning, Lamboo, Ligtenberg, Imanse.