Tweede klasse C (zaterdag)- TAVV is nog niet dood en begraven zoals dat heet, maar er moet zo zoetjes aan een wonderdokter aan te pas komen om nog redding te brengen. De ploeg uit Ter Aar verloor zonder Chiel Konings (buitenland) in en van Berkel (1-0) en daardoor is deze opponent zo ongeveer wel uit zicht. Berkel heeft immers nog twee duels uit te spelen en staat in beide gevallen op een voorsprong. Daarbij kwam dat SC Monster een punt pakte tegen lijstaanvoerder Voorschoten’97 en DoCoS was thuis de baas over Te Werve.

Trainer Frenk van der Kleij liep niet weg voor de realiteit. ,,Dit was een sleutelduel waarin we eigenlijk hadden moeten winnen om de achterstand wat te verkleinen. Wanneer je dan verliest dan nemen de kansen op lijfsbehoud wel af. Daarnaast is verliezen 1 ding, maar de wijze waarop geeft mij nog minder reden om optimistisch te blijven. Natuurlijk, we gaan het niet laten lopen en zullen strijden tot de laatste snik. We moeten echter ook vooral reëel zijn. Dit was voor mij een regelrechte teleurstelling. Al snel zag ik dat de gemaakte afspraken niet werden nagekomen. De ruimtes waren vanaf het begin te groot en dan vraag je om narigheid.”

Die kwam er ook voor de Ter Aarders. ,,Niet dat zij heel veel kansen kregen, maar dat was voor ons niet anders. We konden weer geen vuist maken. Vervolgens staan we eenmaal niet op te letten en dat gaf hen de ruimte te scoren en om daarna te gaan leunen. Wij mochten het uitzoeken en zij vonden het eigenlijk wel best. Na de rust ging het wel wat beter en konden we hen meer onder druk zetten, maar zij hielden de defensie gesloten. Donny van der Neut kon ik gelukkig in de tweede helft brengen en hij werd prompt gevaarlijk. Maar al met al hebben wij weinig kunnen uitrichten en dat is niet voor het eerst.”

Wat Van der Kleij, die zelf ooit op hoog amateurniveau acteerde, het meest tegen viel was de opvatting van een aantal spelers. ,,Je kunt niet op tachtig procent van je vermogen spelen als je de punten keihard nodig hebt. Het was net of enkele spelers met een zak aardappelen moesten lopen. Met elf man was de klus al zwaar genoeg, maar nu hebben we onszelf nog meer in de problemen gebracht. Degradatievoetbal vraagt om een tomeloze inzet en de wil om het gras eruit te lopen heb ik niet gezien. Ik kan daar met mijn verstand niet bij. Ik ga niet over vroeger beginnen, maar het karakter en de mentaliteit was wel anders. Die onverzettelijkheid zullen we toch nodig hebben om alsnog te kunnen overleven. Maar we hebben nu weer een kans minder en het wordt zo per week lastiger. Strijd leveren en de juiste keuzes maken op het veld zijn ook vormen van kwaliteit en op basis van deze wedstrijd moet ik stellen dat we dan tekort komen. Je speelt wel voor je club en daar mag je best alles voor doen. Wat dat betreft heb ik wel weer genoten van Edwin Pieterse, onze doelman. Wat een seizoen maakt hij door. Enkel wordt hij te vaak in de steek gelaten. Volgende week zullen we er moeten staan tegen SC Monster. Die moet je gewoonweg winnen om nog in de race te kunnen blijven.”

Basisopstelling TAVV: Pieterse, Zornig, Van der Pijl, Modderaar, K.van Wijk, Smoorenburg, Verwoerd, Straver, El Mariami, M. van Wijk, Keijzer.