Tweede klasse C (zaterdag)- UVS sloot het kalenderjaar af met een overwinning. Bij Westlandia, vorig jaar nog uitkomend in de eerste klasse, werd met 1-4 gewonnen en door het gelijke spel van koploper DSO bij Kagia naderden de Leidenaren de lijstaanvoerder tot vier punten. Bij de blauw-witten was Enrico Geus de gevierde man. De Stompwijker was eindelijk succesvol voor de Kikkerpolder-bewoners en had met twee doelpunten een belangrijk aandeel in de Leidse zege.

UVS begon sterk aan de wedstrijd en kwam al na een kleine zeven minuten spelen aan de leiding. Een mooie, verre pass van Axel Pison bereikte aan de rechterkant Enrico Geus, die een Westlandia-verdediger uitspeelde en daarna de bal in de kruising kogelde (0-1). Een kwartiertje later viel de 0-2 en ook deze goal mocht er zijn. Thom de Vries haalde vanaf een metertje of twintig verwoestend uit en liet de Westlandse goalie Jari Duijvestijn kansloos. Vier minuten later viel de ‘Vorentscheidung’. De van een blessure teruggekeerde Boris Müller bereikte Geus, die opnieuw het net vond (0-3). Met deze goal was de wedstrijd gespeeld. De thuisploeg deed na rust nog wat terug via Stefan Bron, waarna Tomas Tavilla via een penalty de eindstand op 1-4 bepaalde.

,,Eindelijk”, verzuchtte Geus na afloop. De dit seizoen van Stompwijk ’92 overgekomen aanvaller maakte tot nu beslist geen slechte indruk in de Kikkerpolder, maar de spits, twee seizoenen terug topscorer van de Leidse regio, was in productief opzicht nog niet succesvol voor de Leidenaren. In de laatste wedstrijd voor de winterstop was het dan toch zover voor Geus. Tegen Westlandia was Geus niet één, maar twee keer succesvol en vooral zijn eerste goal was bijzonder fraai te noemen.

Geus:,, Het was een lekkere bal van Axel, die goed voor mijn voeten viel en nadat ik die verdediger voorbij zag glijden besloot ik direct uit te halen. Dit had ik echt nodig. Ook al gaat het voetballend gezien niet onaardig, je weet dat je als spits toch vooral op je doelpunten wordt beoordeeld.”

Vervolgend:,,Ja, ik voelde me hier vanaf het eerste moment op mijn gemak. Toen het bekend was dat ik naar UVS zou komen, heeft Bart van der Weijden (aanvoerder van UVS, SN) direct contact met mij gezocht, maar ik ben eigenlijk door de hele spelersgroep goed opgevangen.  Dat het vandaag lekker liep had ook met de tegenstander te maken. Westlandia is een voetballende ploeg en tegen dat soort tegenstanders zijn wij op ons best. We gaan door deze overwinning en het puntenverlies van DSO nu toch wat lekkerder de  winterstop in. Deze zege met vier gescoorde goals geeft in ieder geval veel vertrouwen voor de rest van het seizoen’’, aldus de zorgmedewerker van Swetterhage.

Trainer Patrick van Dullemen: ,,Door wat afwezigen hebben we moeten puzzelen en zijn we iets anders gaan spelen. Dat pakte prima uit. Voor ons is dit een heerlijk moment na de slechte beurt bij DSO van vorige week. Het is niet altijd gegaan zoals gewenst tot nu toe, maar we staan er alsnog goed bij. Deze groep heeft veel mogelijkheden en er zit veel rek in. We gaan ons opmaken voor een heerlijke tweede seizoenshelft.”

Westlandia – UVS 1-4. 7. Geus 0-1, 22. De Vries 0-2, 26. Geus 0-3, 63. 1-3 Bron,  75. Tavilla 1-4

Opstelling UVS: Wassenaar, L.Verlaan, Pison, Müller, S. Verlaan, Leugering, Van der Weijden, De Roy van Zuydewijn, De Vries (85. Van Dam), Tavilla, Geus (77. Van der Zwaan).