Met ingang van het seizoen 2019-2020 is Arie van Duijn (55) trainer van SJZ. Hij volgt de vertrekkende Ludo Pistorius op. Van Duijn is nu nog trainer van zaterdag-tweedeklasser Valken’68. De inwoner van Katwijk is in bezit van het diploma Trainer Coach 1.
Van Duijn heeft zelf gevoetbald bij Quick Boys en speelde een lange tijd in de hoofdmacht op Nieuw Zuid. Als trainer heeft hij veel ervaring. Jarenlang was hij actief bij Quick Boys, zowel jeugdteams als senioren had hij onder zijn hoede. Korte tijd (februari-mei 2002) was hij zelfs hoofdtrainer van de Boys.

Later was hij de technisch verantwoordelijke man bij KRV, FC Rijnvogels, Voorschoten’97 (zowel zondag als zaterdag), Oegstgeest, Woubrugge, het beloftenteam van Quick Boys en nu is hij trainer van Valken’68. In het dagelijks leven is Van Duijn timmerman, gehuwd en heeft twee kinderen. Hij is de schoonvader van Quick Boys-doelman Martijn de Zwart.

WAAROM SJZ?

,,Door Rik van der Geest en mijn zoon Arjen kwam ik in contact met SJZ. We gingen in gesprek en dat gaf direct een positief gevoel. Ik heb zelf steeds voor ogen dat er iets leuks op mijn pad moet komen. En er moet voor mij een uitdaging in zitten en dat zie ik bij SJZ wel. Daar komt bij dat ik een dorpstrainer, dat blijkt ook wel uit mijn loopbaan als trainer: Katwijk, Voorschoten, Oegstgeest, Woubrugge en Valkenburg. Daar past Zoeterwoude mooi bij. Een dorpsclub heeft iets speciaals, meestal zijn er veel vrijwilligers. Dat spreekt mij aan. Uiteraard probeer ik mijn stempel op de selectie te drukken, zonder direct te zeggen dat ik veel ga veranderen.”

Bron: SJZ

Leidenamateurvoetbal: Een eerste reactie van de Katwijkse oefenmeester: ,,Ik had me eigenlijk voorgenomen om een jaartje afstand te nemen van het trainersvak, tenzij er wat leuks op mijn pad zou komen. In het voetbalwereldje zijn er altijd wel lijntjes en zo kwam ik bij SJZ uit. Met de club heb ik een aantal zeer goede gesprekken gehad en daar hield ik een positief gevoel aan over. De club op zich is een mooie uitdaging en zeker nu er besloten is om de zondag te verruilen voor prestatief voetbal op zaterdag. De afstand is voor mij prima en ik had eerlijk gezegd ook geen trek in grote afstanden. Dus het is prima zo en ik heb al zin in de klus in Zoeterwoude. Maar eerst mag ik met Valken’68 nog ergens om spelen en daardoor worden het nog boeiende weken. Trouwens, komende donderdag oefent Valken’68 thuis tegen SJZ (20 uur, red.). Nee, dat is niet toevallig haha.”