vrijdag, april 26, 2024
HomeZaterdagDerde klasseAdil Harfaoui wil nog paar jaar pieken bij Sporting Leiden

Adil Harfaoui wil nog paar jaar pieken bij Sporting Leiden

-

Net zoals in de voorbije jaren levert de redactie van Leidenamateurvoetbal.nl eenmaal per week een bijdrage aan het Leidsch Dagblad waarbij het Leidse voetbal centraal staat. De bijdrage wordt doorgaans op woensdag geplaatst. Deze week kwam Sporting Leiden aan de beurt in de persoon van Adil Harfaoui. Voor de volgelingen van het Leidse regiovoetbal die geen LD lezen hierbij alsnog het interview.

Normaliter had hij zijn voetballeven afgesloten bij FC Oegstgeest. De club waar het in de E’tjes begonnen was, toen nog als de VV Oegstgeest. Door perikelen aan het einde van het vorige seizoen rond de hoofdmacht verkoos Adil Harfaoui de club te verlaten en alsnog naar Sporting Leiden te verkassen. Trainer Cees van Tongeren had hem al eerder benaderd, maar de middenvelder wilde zijn eerste voetballiefde op dat moment niet verlaten. Voor de nu 31-jarige speler kwam na zijn eerste voetbaljaren al snel de vaart erin. Bij Quick Boys wilde hij zich door ontwikkelen en uiteindelijk leidde dat tot het eerste elftal. Ook  daar viel hij op en zo werd hij opgepikt door Volendam.

,,Vanaf dat moment ben ik eigenlijk gestagneerd. Mijn vader was in die tijd ernstig ziek en in het eerste halve seizoen bij de wijdbroeken moest ik vaak trainingen en wedstrijden laten schieten vanwege ziekenhuisbezoeken. Halverwege mijn eenjarige contract kreeg ik al te horen dat ik moest vertrekken. Van de ziekte kanker kon mijn pa niet winnen en dat was voor mij dus een heel moeilijk jaar. Het voetbalplezier was wel zo ongeveer verdwenen. Dat kwam ook omdat hij mijn wedstrijden altijd bezocht en mij adviezen gaf. Mijn vangnet was weg en het profvoetbal bleek een kortstondig avontuur. Vervolgens ben ik naar Voorschoten’97 gegaan. Daar zat het met een pittige enkelblessure en sleutelbeenbreuk ook niet mee. De club verkeerde daarnaast financieel niet in de beste fase en al met al kreeg ik klap op klap. Op dat moment ben ik er even een jaar tussenuit geweest, ook al om te bepalen wat ik nu echt wilde gaan doen qua werk.”

Daarna ging de bal toch weer rollen. Huig-Jan Heeringa pikte Harfaoui op voor FC Rijnvogels 2. Heel af en toe kwam het eerste nog om de hoek kijken, maar zijn oude niveau werd niet meer gehaald. ,,Ik had een motivatieprobleem en als ik wel eens terug blader, moet ik stellen dat ik het nu anders zou hebben gedaan. Wel kreeg ik het plezier vervolgens terug bij Oegstgeest, ook onder Huig, en ik was voornemens om daar nog twee jaar te spelen. Dat liep dus anders en nu wil ik bij Sporting Leiden nog succes hebben. De keuze voor deze fusieclub bevalt me uitstekend. Er staat een leuke groep en ik vind dat wij op moeten kunnen gaan voor de topdrie.”

Na vier speelronden leidt de ploeg van Cees van Tongeren in 3A de dans met Aarlanderveen. ,,De eerst twee wedstrijden heb ik niet gespeeld want toen was ik net terug van vakantie. Daarna kreeg ik mijn kans en ik begin weer lekker fit te worden. Tegen Nieuwkoop startte ik als linkshalf om na de rust in de spits terecht te komen. We bogen een 2-0 achterstand om naar 2-3. Helaas was onze start afgelopen zaterdag tegen Be Fair weer slecht. We werden weggespeeld. Uiteindelijk sleepten we er nog een gelijkspel uit, maar dat was eigenlijk slecht omdat zij lang met negen man speelden vanwege rode kaarten. Het spreekt voor zich dat we er vanaf nu de eerste minuut op moeten klappen want op deze manier brengen we onszelf onnodig in de problemen. Natuurlijk is het voor mij even wennen geweest met veel nieuwe spelers en een andere trainer, maar dat komt helemaal goed. Er is kwaliteit genoeg. Dat moeten we zaterdag bij Blauw Zwart weer gaan laten zien.”

Harfaoui, werkzaam in de logistiek als werkvoorbereider in Bleiswijk, geeft hoog op over zijn trainer. ,,Hij is heel direct, af en toe misschien zelfs te direct. In elk geval heel eerlijk en dat bevalt me. Ik kan ook van hem leren. Bij Sporting train ik de Onder19. Prachtig om te doen en leuk om ze nog wat bij te brengen. Dat geeft me voldoening. Verder ben ik op weg naar huisje, boompje, beestje. Dan is het goed zo.”

Note redactie: Harfaoui op de foto nog in het shirt van FC Oegstgeest tegen LSVV’70 (seizoen 2018-2019)

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read