Voorbeschouwing op tweede seizoenshelft – Met de fraaie 1-2 uitzege bij het hoog geplaatste en immer lastig te bestrijden WVC, trainer Mo Bougrine weet er alles van, kort voor de winterstop belandde ASC op een fraaie derde plaats met 19 uit 10 (15-11). Met nog vier wedstrijden te gaan, is er nog altijd een prima uitzicht op de kampioenspoule waar de nummers één tot en met zes verder spelen voor plaatsen in de tweede klasse. Maar dat er veel kan gebeuren in een paar wedstrijden is ook terug te zien aan de stand waar nummer negen op de ranglijst 15 uit 11 noteert.

Ahmed Fernane, aanvaller van de roodzwarten, blikt relaxed kort terug op deze eerste seizoenshelft en kijkt zeker uit naar wat er komen gaat: ,,Het ging best goed, maar het is jammer dat we geregeld te kampen hadden met twee à drie geblesseerden. Dat merkte je dan wel want de euro rolde in die wedstrijden dan net de andere kant op waardoor we deze toch verloren en met lege handen achterbleven. Maar we hebben toch best goed gedraaid al met al.”

Ahmed Ferhane: ,,Kampioenspoule bereiken en misschien meer”

Maar dat Ajax Sportman Combinatie pieken met dalen afwisselde, bleek zo uit enige uitslagen voor de winterstop. Fernane: ,,Naast de winst op WVC was er zo ook de 2-1 winst op koploper SV DIOS (24 uit 11) en de knappe 1-2 uitzege op Sporting Leiden, nummer twee (19 uit 10). Maar tegen lager geplaatste teams gingen we ook de kuikenbak in en verloren we zo onnodig de punten. Maar als ik het zo in de winterstop heb begrepen, gaan we met een fitte selectie vanaf komende zondag van start. Dus dan moet het echt gaan gebeuren. Op naar de kampioenspoule en hopelijk naar meer.”

Ook bij deze Oegstgeester sportclub was een trainingskamp in den vreemde niet onbekend. Van vrijdag 11 tot en met maandag 14 januari werd er in dit kader afgereisd naar Berlijn. Niet naar de zon, maar wel naar een omgeving waar prima getraind kon worden. ,,Ik kon zelf niet mee door het werk, maar natuurlijk heb ik deze dagen contact gehouden met de boys. En ze hebben prima getraind daar en dat ga ik zo ook doen deze maandagavond. Ik heb er zin in”, aldus de rappe ASC-aanvaller.

Fernane heeft naar eigen idee een goede eerste seizoenshelft achter de rug, al mag er zeker wel meer worden gescoord om wedstrijden eerder te kunnen beslissen. De topscorer tot op heden is, jawel hij weer, Jelle Schouten met vier doelpunten. Fernane: ,,Ik heb dan ook nog twee kleine blessures gehad, viel dan halverwege de wedstrijd uit maar was de volgende pot gelukkig weer wedstrijdfit. Ik zal er alles aan doen om deze tweede seizoenshelft weer een prima inbreng te hebben met mijn spel en hopelijk ook wat doelpuntjes.”

Komende zondag kan hij dat al laten zien met de uitwedstrijd tegen Van Nispen dat achtste staat op de ranglijst met 15 uit 10, maar ook een serieuze concurrent is voor een plek bij de eerste zes. Aan trainer Bougrine zal het zeker ook niet liggen, want nu hij voor nog een seizoen heeft bijgetekend en met een fitte selectie kan starten wil hij zeker nu stappen gaan maken. Fernane: ,,We gaan ervoor!”