Derde klasse A Hoog (zondag)- ASC heeft het niet kunnen bolwerken op bezoek bij FC IJsselmonde (4-1). De thuisploeg was in de optiek van ASC-trainer Mo Bougrine simpelweg een maatje te groot. Door de nederlaag is de kans voor rechtstreekse promotie nog steeds wel aanwezig voor de formatie uit Oegstgeest. Voorwaarde is dan wel dat de laatste ontmoeting tegen RKDES op eigen terrein winnend wordt afgesloten. Lukt dat niet dan resteert op zeker de nacompetitie.

Bougrine: ,,Ik had deze tegenstander al zien spelen tegen Voorschoten’97 en toen was ik al onder de indruk. Dat was nu niet anders. Bij IJsselmonde spelen diverse spelers die op hoog niveau zalen en dat is te zien ook. Ik begreep dat zij ook wel eens zonder hen moeten spelen en dan is het een ander verhaal. Wij moesten nu opboksen tegen een sterke tegenstander. Het was voor ons de bedoeling om zo lang mogelijk de nul te houden en dan eventueel te profiteren op de counter van mogelijk ongeduld aan hun kant. Helaas kon het plan al snel de prullenbak in, want we stonden al rap met 2-0 achter.”

De oefenmeester zag vervolgens een kansloos ASC. ,,Ja, we konden zelf geen gevaar stichten en halverwege was het zelfs al 3-0. Na de rust kregen we even hoop door een vrije trap van Ruben Dutrieux (zijn twaalfde doelpunt van het seizoen, red.) die er in vloog. Daarna probeerden we een tweede doelpunt te vinden, maar zij maakten er 4-1 van en daarmee was de koers op zeker al gelopen. Met een dergelijke nederlaag heb ik niet zoveel moeite. Hier was niets op af te dingen en IJsselmonde behoort gewoon in de tweede klasse. Wij moeten ons nu gaan opladen en weten nu waar we staan en wat we moeten doen.”

De opdracht tegen RKDES uit Kudelstaart is duidelijk. Winnen betekent dat ASC met IJsselmonde de tweede klasse bereikt. Bij elk ander resultaat volgt een noodzakelijk toetje. Bougrine: ,,Het voordeel voor ons is dat we thuis spelen. Ons veld is zoals bekend niet denderend en daar hebben andere ploegen vaak meer last van. Daarnaast kan RKDES gokken op een punt, maar als DONK dan wint, en dat zie ik wel gebeuren, dan pissen zij er ook naast. Dus eigenlijk moeten beide ploegen voor de winst gaan dus het wordt een leuk potje. We zullen slim moeten spelen en onze kansen moeten pakken. Blijft staan dat ons seizoen al wel geslaagd is want we wilden meedoen om de prijzen. Dat is gelukt. We zijn er echter zo dichtbij dat we nu ook de laatste stap willen maken.”

Basisopstelling ASC: Vidiadakis, Burggraaf, Van Bergen, Hoogkamer, Goebel, Dutrieux, Buijze, Van Zandwijk, Schouten, Ferhane, Kacar.