HomeDerde klasseASCASC komt dichterbij de tweede klasse

ASC komt dichterbij de tweede klasse

-

Derde klasse A hoog (zondag)- Bij winst op Slikkerveer en puntenverlies van de concurrentie zou de koppositie wel eens kunnen gloren voor de mannen uit Oegstgeest. Trainer Mo Bougrine liet zijn formatie in de vertrouwde 1:4:3:3 opstelling aan de start verschijnen met een jongeling als linksback. Niklas Burggraaff mocht zondagmiddag vanaf de eerste minuut starten in verband met personele problemen bij de selectie en zijn goede prestaties bij de jeugd.

Van meet af aan dicteerde de ploeg van Bougrine het spel en duwde Slikkerveer terug op eigen helft met verzorgd veldspel. Gebruik makend van de snelheid op de flanken met Ilker Kacar en Ahmed Fernane, daartussen de slimme spits Jelle Schouten en verder naar achter aanvoerder Sean Goebel die de balans bewaakte en de ervaren Ruben Dutrieux die gezegend is met een fijne traptechniek. Een degelijke achterhoede en een ervaren keeper zorgen voor een stabiel team voor derde klasse niveau. Of dat voldoende is voor een stapje hoger zal moeten blijken. Wel heeft ASC een goede, talentvolle juniorenploeg maar daarvan is nog de vraag wat er instroomt aangezien er veel jonge gasten elders gaan studeren en daardoor niet in het eerste elftal komen te acteren.

Binnen vijf minuten na het eerste fluitsignaal van de prima leidende jonge scheidsrechter Sam van de Graaf (19 jaar) had Kacar de 1-0 op zijn schoen, maar met zijn mindere linkerbeen schoot hij tegen doelman Werkhoven aan zodat de brilstand gehandhaafd bleef.

Vlak daarna een vrijwel identieke situatie met Kacar die werd weggestuurd. Diens voorzet werd door zowel Schouten als Fernane niet op waarde geschat. Uiteindelijk brak ASC toch de ban na een vloeiende aanval over diverse schijven en een splijtende pass van Dutrieux op de linkerflank kon Slikkerveer ternauwernood een achterstand te voorkomen maar moest het wel een corner toestaan. Uit die corner knalde uiteindelijk Dutrieux de 1-0 tegen de touwen.

De voorsprong was zeker verdiend. ASC hield de controle over de wedstrijd en gaf geen of nauwelijks echte grote kansen weg al bleef Slikkerveer, de ploeg van oud-Feyenoorder Andre Stafleu, loeren op een omschakelmoment. Echter de opbouw verliep soms te traag met name omdat in die fase de spitsen te weinig in de bal kwamen tijdens de opbouw en de achterhoede geen opties gaven om in te spelen. ASC speler Schouten speelde zich vlak voor rust goed vrij en schoot vanuit een vrije positie tegen de keeper aan. De thuisploeg bleef in balbezit en de bal belandde bij Fernane op de linkerflank. Zijn voorzet werd goed binnengelopen bij de tweede paal door Ralph van Zandwijk waardoor ASC met een 2-0 ruststand aan de thee kon.

De pauze deed de Oegstgeester formatie goed, de ploeg pakte de zaken na de onderbreking voortvarend aan. Kort na rust werd Schouten onreglementair onderuit gehaald binnen de beruchte lijnen. Dutrieux zette zich achter de elfmetertrap maar schoot slecht in waardoor keeper Werkhoven redding kon brengen. De kans om de wedstrijd definitief in het slot te gooien was daarmee verkeken.

ASC ging niet bij de pakken neerzitten en ging vrolijk door met aanvallen, echter zonder resultaat terwijl er toch voldoende mogelijkheden waren om een hogere uitslag op het scorebord te zetten. De buitenspelers verloren te vaak medespelers uit het oog en gingen helaas meer voor de eigen actie. Dat leverde ook op dat de eigen ploeg niet de tijd had om aan te sluiten, met name Kacar zou daar meer oog voor moeten hebben om zijn snelheid en dreiging nog meer rendement te geven.

De twee jongelingen Olaf Sijbesma en Joep Verdegaal, die nog door trainer Bougrine werden ingebracht, hadden die rust aan de bal wel en haalden op de juiste momenten de bal eruit richting de eigen middenvelders waardoor ASC weer kon bouwen aan een nieuwe aanval. Over het geheel gezien boekte ASC een verdiende overwinning en ligt het op koers voor promotie. Enkel RKDES verzamelde tot nu toe meer punten.

Opstelling ASC: Vidiadakis, Tas, Van Bergen, Goebel, Fernane (Sijbesma), Schouten, Kuipers, Van Zandwijk, Kacar (Verdegaal), Burggraaff, Dutrieux (Buijze).