HomeDerde klasseASCASC neemt drie dik verdiende punten mee uit Leiden

ASC neemt drie dik verdiende punten mee uit Leiden

-

Derde klasse hoog A (zondag) – Onder erbarmelijke omstandigheden werd zondagmiddag de wedstrijd Sporting Leiden tegen ASC gespeeld. Een confrontatie tussen twee ploegen in vorm en die beiden de eerste wedstrijd, in de derde klasse hoog, in winst hadden omgezet. Vanwege de aanhoudende regen werd de wedstrijd op het kunstgras afgewerkt.

Vanaf het allereerste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Chitan ontspon zich een enerverende confrontatie tussen twee ploegen die vol voor de aanval wilden gaan. ASC met verzorgd ‘tikkie takka’ voetbal en Sporting Leiden met wat meer ‘powervoetbal’. Binnen drie minuten profiteerde ASC aanvaller Jelle Schouten van een enorm misverstand in de Leidse verdediging en kon hij de bal simpel in het lege doel schuiven (0-1). Uw verslaggever was nog niet klaar met het @voetbalinleiden twitter bericht of het tweede doelpunt was al een feit. Uit een goed genomen corner kopte Gökhan Yazici Sporting Leiden op gelijke hoogte (1-1).

Na de enerverende openingsfase kwam er wat rust in het spel. Beide ploegen speelden in een 1:4:3:3 variant waarbij ASC meer koos voor lopende mensen en veel positie wisselingen. Sporting Leiden had hier zienderogen moeite mee. Hierdoor trok ASC het initiatief naar zich toe en werd Sporting Leiden met vlagen op eigen helft teruggedrongen. Na ruim twintig minuten spelen, dacht ASC het veldoverwicht uit te drukken in een voorsprong. Na een fenomenale dribbel door de behendige buitenspeler Iker Kacar schoot hij van circa 20 meter op het doel. Sporting Leiden keeper Delano van Wanrooij was kansloos, echter de paal bracht redding. Niet veel later bracht Yazici op de lijn redding en voorkwam hij een achterstand. Met nog ruim tien minuten te spelen kreeg ASC een vrije trap niet ver buiten het zestien meter gebied. Ondanks een fikse muur wist Ruben Dutrieux met een geweldige boogbal het net te vinden (1-2). Dit was tevens de ruststand.

Na de rust tapte Sporting Leiden uit het welbekende andere vaatje. De ruimtes werden kleiner gehouden waardoor meer duels gespeeld konden worden. ASC kwam minder aan voetballen toe en de fusieclub kon meer gebruik maken van het ‘powervoetbal’ dat hen over het algemeen goed ligt. Binnen vijf minuten dacht Sporting Leiden op gelijke hoogte te komen, echter werd het doelpunt terecht afgekeurd wegens buitenspel. Ondanks deze wake-up call wist ASC het spel niet om te zetten. Hierdoor was het wachten op de op dat moment verdiende gelijkmaker.

In de 58e minuut was het Mike Filippo die rond het zestienmetergebied een vrije trap mocht nemen. Waarschijnlijk had hij, in het kader van een goed voorbeeld doet volgen, goed gekeken hoe ASC opponent Dutrieux zijn vrije tap had genomen. Met een perfecte boogbal wist ook hij de bal feilloos in de uiterste hoek te plaatsen. De goed keepende Vaggelis Vidiadakis was kansloos.

Met nog een half uur te spelen kon het nu alle kanten op gaan. Beide ploegen namen geen genoegen met een gelijkspel waardoor er voor het, ondanks het slechte weer, ruim opgekomen publiek genoeg te beleven viel. Een kwartier voor tijd had invaller Tolga Karpuz de mogelijkheid Sporting Leiden op voorsprong te zetten. In een 1 op 1 duel met keeper Vidiadakis wist hij het buitenkansje niet te verzilveren. Met nog circa 5 minuten te spelen leek het erop dat beide ploegen genoegen moesten gaan nemen met een gelijkspel.

Toch was het ASC dat uiteindelijk aan het langste eind zou gaan trekken. Na een vlot lopende aanval werd wederom Dutrieux gevonden en wist hij met een bekeken schuiver keeper Van Wanrooij te verschalken (2-3). In een alles of niets poging zette Sporting Leiden druk vooruit en nam het alle risico’s. ASC bleef kalm en wist met regelmaat met goed positiespel onder de druk uit te voetballen. In de slotminuut scoorde ASC aanvaller Schouten zijn tweede doelpunt van de wedstrijd en bracht hij de ploeg uit Oegstgeest in veilige haven.

Na de wedstrijd toonde ASC trainer Mo Bougrine zich een tevreden trainer. ,,Dit was een dikverdiende overwinning. We speelden verzorgd voetbal en hebben veel kansen gecreëerd. Soms missen we het besef dat we echt heel aardig kunnen voetballen. Als we het verzorgde voetbal kunnen aanvullen met wat meer leiderschap in het veld en soms een extra dosis power dan kunnen we nog mooie stappen voorwaarts zetten.”

Sporting Leiden- ASC  2-4 (1-2). 3. Schouten 0-1. 5. Yazici 1-1. 33. Dutrieux 1-2. 58. Filippo 2-2. 85. Dutrieux 2-3. 88. Schouten 2-4.

Basisopstelling Sporting Leiden: Van Wanrooij, Van Leeuwen, Mink, De Haas, Filippo, Cerdijn, Heemskerk, Maaskant, Yazici, Berdai, Brandt.

Basisopstelling ASC: Vidiadakis, Tas, Van Bergen, Goebel, Kuipers, Schouten, Van Zandwijk, Kacar, Buijze, Hoogervorst, Dutrieux.