zaterdag, mei 18, 2024
HomeDerde klasseASCASC komt niet verder dan gelijkspel tegen HMSH

ASC komt niet verder dan gelijkspel tegen HMSH

-

Tweede klasse C (zondag)-Na een troosteloze eerste helft met pover voetbal en veel te weinig inzet van de kant van ASC herpakte de thuisploeg zich in de tweede helft. Met de uiteindelijke 1-1 kon de objectieve toeschouwer leven, maar zij zullen zich ook de vrijwel niet te missen kans herinneren die Ward Buyze zo’n tien minuten voor tijd kreeg en er toch in slaagde de bal niet tegen de touwen te krijgen. De speler zal wellicht nog wel eens de haren uit het hoofd trekken als hij terugdenkt aan dat moment.

Op luttele meters voor het doel kreeg hij de bal in de voeten gespeeld van Ali Barokzay die zijn teamgenoot er nog beter voor zag staan. De keeper stond aan de grond genageld, maar tot zijn enorme opluchting produceerde de ASC speler een slap rollertje die de doelman zo kon oprapen. Het gaat echter veel te ver de arme Buijze de schuld te geven voor het feit dat de mannen van Mo Bougrine niet met de zege aan de haal gingen. Met name de eerste helft was slecht aan de kant van de club uit Oegstgeest.

Ahmed Fernane: ,,Er was veel te weinig inzet en het was wel erg slap van onze kant. Bijna alle duels werden verloren. Logisch dus dat de trainer ons wel wat te vertellen had in de rust.”

Typerend voor de nonchalance en gebrek aan concentratie van ASC was het doelpunt van HMSH. Keeper Abdel Kader Lamrabette kwam zijn doel uit met de kreet ‘los’, zijn verdedigers gehoorzaamden. ‘Dank u’ zei Ahmet Yüngül, pikte de bal op, omspeelde de keeper en scoorde de 0-1. Twee zwoegende ploegen probeerden vervolgens een doelpunt te produceren, maar de combinaties strandden in goed bedoelingen.

De tweede 45 minuten boden aanzienlijk meer vermaak voor de toeschouwers. ASC ging voor de gelijkmaker, HMSH voor de 0-2. De sfeer in het veld, toch al niet optimaal, werd van tijd tot tijd ronduit onaangenaam, waarbij vooral de spelers van de thuisploeg het slachtoffer werden. De scheidsrechter voelde het prima aan en probeerde door strak te fluiten de gemoederen binnen de perken te houden. Escaleren deed het dan gelukkig ook niet.

Het aandringende ASC produceerde via een frommelgoal van Dylan Bakker de gelijkmaker en ging aanvankelijk voor meer. Na de kans voor Buijze kreeg Hakan Saliov zijn tweede gele kaart en kon inrukken. Wie het idee kreeg dat de thuisploeg nu wel zou doordrukken kwam bedrogen uit; het was juist HMSH dat de touwtjes in handen nam. Lamrabette revancheerde zich uitstekend voor het mistasten in de eerste helft en voorkwam met prima optreden een tweede doelpunt van de bezoekers.

Fernane nogmaals: ,,Jammer dat de tweede helft, die aanzienlijk beter was van onze kant, niet tot een zege leidde. Dat misverstand in de eerste helft kostte ons uiteindelijk de overwinning. Helaas, het is niet anders.”

De speler zorgde ook nog voor een komische noot. Aan het begin van de wedstrijd applaussideerden de spelers van beide partijen om aan te geven dat ook zij racisme een verwerpelijk iets vinden. De actie leek spontaan en ging ietwat voorbij aan de speler van ASC. ,,Ja, er werd geklapt, maar ik weet nog niet waarom. Er was helemaal niets afgesproken, maar het leek me juist om mee te doen.” Na uitleg van het een en ander met een lach: ,,Natuurlijk sta ik helemaal achter de acties die die weekend gehouden werden. Racisme hoort niet, waar ook ter wereld.”

ASC lijkt nog te moeten wennen aan de realiteit van de tweede klasse. Het is soms vechtvoetbal en elk doelpunt kan beslissend zijn. Volgende week tegen Teylingen kan de ploeg laten zien dat het wat geleerd heeft.

ASC-HMSH 1-1 (0-1). 21. Yüngül 0-1, 61. Bakker 1-1. Scheidsrechter Lit.
Basisopstelling ASC: Lamrabette, Goebel, Fernane, Van Zandwijk, Kacar, Barokzay, Pool, Hoogervorst, Bakx, Wagenaar, Arrayo.

Basisopstelling HMSH: Oruc, Saliov, Adem Akbulut, Akdeniz, Alioglou, Yamac, Yüngül, Dogan, Dögrusöz, Ahmaet Akbulut, Zeryouh.