HomeZaterdagDerde klasseEerste verlies Sporting Leiden (za) bij Alphia (3-0)

Eerste verlies Sporting Leiden (za) bij Alphia (3-0)

-

Derde klasse A (zaterdag)- Sporting Leiden leed zaterdag in Alphen aan den Rijn de eerste nederlaag van het seizoen. Op bezoek bij Alphia ging de formatie van Cees van Tongeren, na een 1-0 ruststand, uiteindelijk met 3-0 kopje onder. Ondanks dit resultaat blijven de Leidenaren op de derde plaats staan, maar zagen door de winst van koploper TAVV wel het gat met de lijstaanvoerder tot 7 punten oplopen.

Alphia en Sporting Leiden waren in de eerste helft aardig aan elkaar gewaagd, maar de kansen waren aan beide kanten schaars. Zodoende leken de ploegen op een 0-0 ruststand af te stevenen maar door een ongelukkige overtreding van Sporting Leiden-verdediger Aleks Aulic binnen de zestien, mocht Alphia kort voor de pauze vanaf elfmeter aanleggen. De thuisploeg wist wel raad met dit buitenkansje (1-0). In de tweede helft gingen de bezoekers nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Sipan Khalid leek hiervoor te gaan zorgen, maar de teen van de Alphia-keeper stond Leids succes in de weg. Tien minuten voor tijd verdubbelde de thuisploeg de voorsprong, waarna in de laatste minuut het slotakkoord van de Alphenaren volgde (3-0).

Sporting Leiden-middenvelder Yannick van der Meel was na afloop realistisch in zijn commentaar. Van der Meel:,, In mijn ogen was het een terechte, maar wel wat geflatteerde nederlaag. Bij ons moest Adil Harfaoui in de warming-up geblesseerd afhaken waardoor Peter Hamelink moest starten, die het trouwens prima heeft gedaan. Ik was onder de indruk van de wijze waarop Alphia speelde, aanvallend en met veel beweging. Ik denk dat ze tot de betere ploegen in deze klasse behoren. TAVV loopt nu wat weg van ons, maar ik zie onszelf niet als een belangrijke titelkandidaat. We hebben in het begin van de competitie wellicht een beetje boven onze stand geleefd, de sterke tegenstanders gaan voor ons nu pas komen. Ik denk dat we de ploeg hebben om in de top 5 te spelen, als we dat uiteindelijk halen dan hebben we het gewoon goed gedaan. Met deze nederlaag kan ik op zich leven, het gelijke spel van vorige week tegen VVSB na een 3-0 voorsprong was een stuk zuurder’’, aldus de Leidenaar tot besluit.

Alphia – Sporting Leiden 3-0 (0-0).

Basisopstelling Sporting Leiden: Van der Meulen, Fokkema, Aulic, Dieke, te Hennepe, Hamelink, Mink, Van der Meel, Khalid, Devilee, Lammers.