Derde klasse A (zaterdag)- FC Oegstgeest ontving FC VVC uit Nieuw Vennep. Op het oog een succesvolle samensmelting van diverse sporten op sportpark de Voscuyl in Oegstgeest. Uiteraard voetbal, maar ook tennis, een sporthal en iets verderop wordt er golf gespeeld.

Het complex ligt er fraai bij. Bijzonder zijn de prachtige kleedkamers die in een lange u-vorm om de tribune heen liggen. Oud-voorzitter Jan van den Broeck van vv Oegstgeest raadde aan om die even te bekijken. Wat hij vooraf ook meegaf was het meest belangrijke natuurlijk: ,,We hebben een mooie, gezonde club met 1200 leden. De fusie met UDO heeft tot nu toe zeker voordelen. Alleen vandaag moet ook het sportieve resultaat komen. Wij vinden het namelijk niet prettig om onderin de 3e klasse te bungelen. We hebben de pech gehad dat acht basisspelers aan het einde van vorig seizoen zijn vertrokken, en op het moment dat bekend werd dat wij promoveerden, was de overschrijvingstermijn gesloten. Spelers die minimaal 3e klasse willen spelen konden zich dus niet meer bij ons melden.”

Gezien de eerste twintig minuten lijkt degradatie dit seizoen een feit te worden. Als je zo voetbalt overleef je deze klasse niet. Frustraties waren bij de thuisclub al snel zichtbaar, vooral omdat zij op alle fronten werden afgetroefd. Tim van Boekel was na vijf minuten zo goed als tegen de achterlijn belandt, maar kon met een lob toch nog de keeper van Oegstgeest, Mitchell Zandbergen, verrassen, maar raakte de lat. Na tien minuten gaf Rigi Graanoogst met zijn buitenkant rechts een pass het strafschopgebied in, maar Zandbergen graaide de bal voor een gretige Vennepse inkomer weg.

Werkelijk alles ging mis bij de thuisclub. Je ziet het niet vaak meer maar Terry Polet kwam bij het ingooien met een been los van de grond. Ongeldige ingooi dus en weer balbezit voor VVC. Niet veel later volgde een kopbal op de lat door de bezoekers en de Oegstgeestenaren stonden erbij en keken er naar.

 

Na twintig minuten werd trainer Nico van der Salm het zat en benaderde hij een van zijn spelers en gaf hem instructies mee. Vanaf dat moment ging FC Oegstgeest doen wat ze horen te doen. Gewoon lekker voetballen. Trainer Rick Van IJzendoorn van de bezoekers voelde de druk op zijn ploeg toenemen en begon zich eveneens te roeren.

De signalen van hun coach waren duidelijk binnengekomen bij de Oegstgeestenaren. Naast Van der Salm was keeper Zandbergen al de hele tijd verbaal positief aanwezig maar ook captain Bob den Hollander werd dominanter. Wel was te zien dat Den Hollander qua luchtinhoud wat te kort kwam maar hij, Zandbergen en Van der Salm hadden de motor in ieder geval wat aangezwengeld. Bij de thuisclub lukte steeds meer. Het tij was gekeerd en vijf minuten voor rust zorgde een keurig opgezette aanval over vier schijven ervoor dat Daniel van Vliet 1-0 kon maken.

De tweede helft was er een van pompen of verzuipen. De fusieclub had de driepunter keihard nodig maar VVC was echt niet van plan om zich daar bij neer te leggen en drong aan. Voor de thuisploeg zat de fysieke gang van zaken niet mee want zowel Den Hollander als Van Vliet liepen hinkend over het veld. Het zou zo maar kunnen dat daardoor Kevin van Vlisteren de 1-1 kon binnenkoppen, na een voorzet van invaller Jamil Da-Cruz.

Het kon daarna nog alle kanten op nu maar het bleef gelijk. Het was een helft van gele kaarten, schwalbes, kleine opstootjes en wat kansen. Vooral in de 90e minuut kwam de thuisclub nog goed weg toen Laszlo de Kleijn de bal vanaf rechts op de lat krulde.

Den Hollander: ,,Ik had meer willen brengen maar mijn lichaam werkte niet mee. Ik heb al een paar weken last van mijn lies en vandaag heb ik een schop tegen mijn enkel gehad waardoor ik eraf moest. Het is zuur dat we niet gewonnen hebben maar toch denk ik dat we sterk genoeg zijn om ons te handhaven in deze klasse.”

FC Oegstgeest: Zandbergen, Smallenbroek, Groeneveld, Van Gent, Nieuwenburg, Van Vliet (Bakker), Den Hollander (Franken), Noordhuis (De Bruyn), Lichtenbeld, Polet, Boerma.

FC VVC: Van Rooijen (Malhi), Enthoven, Peters (Gerritsen), Akrari, Van Vlisteren, Vaalburg, De Feijter, De Kleijn, Van Zandwijk, Van Boekel (Da-Cruz), Graanoogst.

Foto’s: Paul Lichtenbeld (lichtenbeldfoto.nl)