Voorbeschouwing op tweede seizoenshelft– Voor Warmunda was in de korte winterpauze geen buitenlands tripje weggelegd, de kerstperiode werd in alle  rust in eigen omgeving doorgebracht. Aan wat rust was men in Warmond  overigens wel toe, na een turbulent 1e helft van het seizoen waarin afscheid werd genomen van trainer Ayhan Gargili.

LeidenAmateurVoetbal kijkt met Warmunda-middenvelder Jasper Kortekaas  terug op deze periode, maar ook naar de toekomst van de dorpsclub.

Kortekaas: ,,Het is duidelijk dat we een teleurstellend 1e helft van de competitie achter de rug hebben. Niet alleen de stand op de ranglijst (de Warmonders staan samen met MMO op een gedeelde laatste plaats, SN ) valt erg tegen, maar ook het vertrek van de trainer is niemand in de koude kleren gaan zitten. Er is genoeg over gezegd, maar het ging gewoon niet tussen de trainer en de spelersgroep. Niet op het persoonlijke vlak hoor, Ayhan is een aardige kerel, maar ik denk dat zijn manier van trainen hier gewoon niet past. We waren met Alan Campfens (de voorganger van Gargili, SN ) een type  trainer gewend, die er altijd kort op zat en dat werkt bij ons goed. Barry van Rijn en Remco Breuer (de interim-trainers van Warmunda, SN) hebben een beetje dezelfde stijl als Alan en daar voelen we ons prettig bij. Het is wel jammer dat sommige spelers tussentijds  vertrokken zijn, maar het is niet anders. We gaan ons opladen voor de 2e helft van het seizoen en ondanks dat we uitgeschakeld zijn voor de kampioenscompetitie, willen we de laatste vier wedstrijden in deze poule zou goed mogelijk afsluiten. In de nieuwe competitie in februari beginnen alle ploegen weer op nul punten en krijgen we de kans om revanche op ons zelf te nemen.”

Vervolgend: ,, Ik moet zelf ook beter kunnen en zal meer doelpuntjes moeten meepikken. Ik verwacht in de rest van het seizoen veel van onze spits  Ouassim Bakiri (vorig seizoen overgekomen van Noordwijk 2, SN). Ouassim  begint hier steeds beter zijn draai te vinden, je ziet dat hij steeds belangrijker wordt voor ons. Er zijn inmiddels ook enkele talentvolle jeugdspelers aan de selectie toegevoegd, dat worden er volgend seizoen nog meer. Warmunda O-19 is een goede lichting, waar de club in de toekomst nog een hoop plezier aan gaat beleven. Met deze jonge spelers erbij kan Warmunda nog jaren vooruit’’, aldus de 20-jarige medewerker van een hoveniersbedrijf.   

Of die toekomst van Warmunda na ruim 70 jaar ook volgend seizoen op de zondag, is trouwens nog maar zeer de vraag. Het scheelde vorig seizoen niet veel of het vlaggenschip was deze voetbaljaargang al overgestapt naar de zaterdag. Dat ging (nog) niet door, maar voor volgend seizoen lijkt het toch echt te gaan gebeuren.  

Kortekaas hierover: ,,Ik denk persoonlijk dat we volgend seizoen naar de zaterdag overstappen. Ik weet dat de jongens die uit de jeugd overkomen en volgend jaar naar de selectie gaan,  graag op zaterdag willen blijven spelen.  Op zondag zitten er tegenwoordig een mannetje of tien in de kantine, terwijl het op zaterdag hartstikke druk is op het sportpark. Hopelijk trekt dat ook weer extra publiek bij het eerste, dat zou mooi zijn. Ik zou een overstap naar de zaterdag zeker toejuichen, maar het  is uiteindelijk het bestuur die daar een besluit over moet nemen’’, aldus Kortekaas.