Derde klasse A (zaterdag)- De kikkers wonnen de uitbeurt bij DSVP in extremis. Cem Isitir was met zijn late treffer, die luttele seconden voor het scheiden van de markt viel, de gevierde man. Niet hij alleen want de Leidse sluitpost Jeffrey Loozen stopte een penalty. Hiermee zijn twee belangrijke mannen genoemd maar de eer geldt niet hen alleen. Loozen: ,,Het hele team verdient een compliment omdat er volop werklust was en er is gestreden. We hebben met elkaar de overwinning over de streep getrokken”, klonk hij duidelijk voldaan. ,,Volgens mij hebben de spelers in de spiegel gekeken en wilskracht getoond. Iedereen heeft begrepen dat wij voor de derde periode moeten gaan.”

Vervolgens relativerend: ,,Eigenlijk was de overwinning niet geheel terecht. Het was een gestolen overwinning”, biecht hij eerlijk op. ,,De eerste helft begonnen wij goed, maar was het van onze kant later zeer matig en DSVP kreeg veel kansen. De tactiek werd veranderd en in de tweede helft gingen wij meer druk zetten en kwamen we beter voor de dag. De wedstrijd ging toen gelijk op maar we kregen eigenlijk maar weinig kansen. We kwamen goed weg toen DSVP een keer tegen de lat schoot.

Tenslotte: ,,Het gaf mij een goed gevoel dat ik lekker heb gekeept en belangrijk was voor het team. Dat uit mijn uittrap Cem de winnende goal scoorde gaf natuurlijk een extra fijn tintje”,  geniet de Leidse sluitpost nog na. ,,We gaan steeds beter voetballen en willen graag op deze manier de nacompetitie afdwingen”, stelt Loozen nadrukkelijk. De overwinning op DSVP is in ieder geval een stap in de goede richting.

Trainer Roberto Escudero: ,,Het was heel matig van twee kanten, maar ik heb wel strijd en inzet gezien. We hebben lessen geleerd van recente wedstrijden. Dit moeten we vasthouden en uitbouwen. Er valt nog het een en ander te winnen op de ranglijst.”

Leuk nog om te vermelden was dat Tim de Cler na lang blessureleed weer wat speeltijd kon krijgen. Dit net als zijn broer Henk. En zo kwam een wens van de familieleden in vervulling om samen in Lugdunum 1 te kunnen acteren.