HomeZaterdagDerde klasseMeer voetbal bij Stompwijk ‘92, maar geen punten

Meer voetbal bij Stompwijk ‘92, maar geen punten

-

Derde klasse B (zondag)- Stompwijk ’92 ging zondag op bezoek in Rotterdam om aan te treden tegen Charlois. Na een 1-1 ruststand beslisten de gastheren de wedstrijd in de tweede helft in hun voordeel en wonnen uiteindelijk met 4-1.

Stompwijk ’92, wederom zonder sterkhouders Nick van den Bosch en Nick Ammerlaan, begon matig aan de wedstrijd. De gastheren openden sterker en kwamen al na negen minuten spelen aan de leiding (1-0). Na dit doelpunt leek Stompwijk ’92 wakker geschud en niet veel later stond de gelijkmaker al op het scorebord. Tim van Rijn was alert bij een afgeslagen vrije trap en kogelde de bal in de Rotterdamse kruising (1-1). Een juweeltje!

Stompwijk’92 was in het resterende gedeelte van de eerste helft de bovenliggende partij, maar tot doelpunten leidde dit niet. In de tweede helft leek Stompwijk ’92 op voorsprong te komen, maar een schot van Rick Luiten trof net geen doel. Charlois kwam een kwartier voor tijd op 2-1, wat het sein was voor de bezoekers om va banque op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Vijf minuten voor tijd kreeg Luiten vanaf de strafschopstip dé uitgelezen mogelijkheid op de 2-2, maar zijn penalty werd door de Rotterdamse keeper gekeerd. Niet veel later viel aan de andere kant de 3-1 en was de wedstrijd beslist. In de slotseconden bepaalden de gastheren de eindstand op 4-1.

Stompwijk ’92-routinier Luiten na afloop van de wedstrijd: ,, Dit was een onnodige nederlaag. We hadden over het algemeen het betere van het spel, maar we missen nog te veel kansen. Dat is dit seizoen tot nu toe een beetje het euvel bij ons. Dat neem ik mezelf ook kwalijk, want die penalty moet er natuurlijk gewoon in. Jammer dat de resultaten wat achterblijven, want het voetbal dat we nu spelen is echter beter dan de vorige seizoenen. Toen was alles afgestemd om Nick Ammerlaan en Enrico Geus (nu spelend voor UVS, SN) zo snel mogelijk in stelling te brengen en werd het middenveld overgeslagen. Dat is nu wel anders. Het vertoonde spel  geeft mij echter hoop voor de toekomst en ik ben ervan overtuigd dat het uiteindelijk resultaten  gaat opleveren”, aldus de optimistische Luiten tot besluit.

Basisopstelling  Stompwijk ’92: Van Leeuwen, Van Rijn, Zabala, S. van de Salm, Kemna, De Haan, Van der Arend,  Luiten, Lambregts, Van de Linden, Van Marwijk.